Read the Official Description

Ini untuk siapa?

Pathway Perniagaan Antarabangsa harus merayu terutamanya kepada anda jika anda mengharapkan untuk bekerja dalam perniagaan multinasional. Atau di kawasan lain di mana isu kontemporari menjejaskan cara perniagaan berlaku secara global. Anda harus bersedia untuk mempertimbangkan kesan yang berbeza dari konsep pengurusan di berbagai belahan dunia dan menerapkannya kepada contoh-contoh praktikal.

Objektif

Kursus ini memberi anda pemahaman yang luas tentang perniagaan dalam konteks antarabangsa. Sebagai sebahagian darjah ini, anda perlu meluangkan sedikit masa di salah satu daripada rakan seberang laut kami dan menggunakan pengalaman ini untuk menyumbang kepada pemahaman anda tentang konsep pengurusan.

Anda akan dapat merenung pengalaman antarabangsa ini dalam projek akhir tahun anda. Anda akan membincangkan isu-isu yang berkaitan dengan ekonomi global, dan akan digalakkan untuk mempertimbangkan kesan-kesan konsep pengurusan tertentu di berbagai belahan dunia.

Apa yang akan saya pelajari?

Pada ijazah Perniagaan Antarabangsa, anda akan:

 • Dapatkan gambaran keseluruhan mengenai konsep, teori, dan teknik yang menyumbang kepada pemahaman pengurusan perniagaan
 • Ketahui mengenai isu-isu globalisme dan localisme yang mempengaruhi landskap perniagaan antarabangsa
 • Memahami implikasi praktikal dan konseptual menjalankan perniagaan dalam persekitaran global
 • Ketahui cara menganalisis perniagaan dalam konteks pelbagai bahagian dunia
 • Sediakan untuk perubahan masa depan dalam isu-isu yang dihadapi perniagaan antarabangsa
 • Mengiktiraf isu-isu etika sekitar perniagaan dan dapat mengamalkan pengurusan yang bertanggungjawab.

Tahun 1

Modul teras:

 • Pengenalan kepada pengurusan

Ini memberikan pengenalan kepada konsep pengurusan dan tingkah laku organisasi. Anda akan mengkaji bagaimana konsep pengurusan telah berkembang selama bertahun-tahun dan membincangkan bagaimana ia relevan dengan kerja masa depan anda sendiri sebagai pengurus.

Ekonomi perniagaan

Ini menyediakan asas dalam Ekonomi. Anda akan belajar tentang pelbagai konsep yang digunakan oleh ahli ekonomi dan akan mengkaji bagaimana ini penting untuk pengurus dalam perniagaan.

Pemikiran kritikal

Ini memberikan latihan bagaimana untuk menilai secara kritis dan bijak pelbagai dan jumlah maklumat yang sebagai pengurus yang anda boleh jangkakan untuk dijumpai. Anda akan mengkaji pelbagai kesusasteraan yang berkaitan dengan Pengurusan Perniagaan dan anda diharapkan dapat mengembangkan kemahiran canggih dalam cara menilai dan mentafsirkan ini.

Kaedah kuantitatif dan analisis

Ini merangkumi pelbagai teknik kuantitatif dan statistik. Anda akan mempelajari asas-asas analisis perniagaan, anda akan mendapat asas menyeluruh dalam teknik statistik dan bagaimana cara menerapkannya, dan anda akan mengkaji cara teknik analitik mengubah perniagaan. Ini akan memanjangkan untuk memahami penggunaan data besar, potensi untuk visualisasi data, dan aplikasi pangkalan data.

Pengurusan operasi dan rantaian bekalan

Ini merangkumi teknik operasi yang membolehkan perniagaan berfungsi. Anda akan belajar tentang cara kerja rantaian bekalan dan juga akan belajar bagaimana menganalisis dengan berkesan bagaimana fungsi operasi sesuatu perniagaan dapat dioptimumkan.

Perakaunan kewangan dan pengurusan 1

Ini memperkenalkan anda kepada konsep dalam perakaunan kewangan dan pengurusan. Anda akan belajar tentang kepentingan akaun sebagai cara untuk menyampaikan maklumat mengenai perniagaan. Anda akan mengkaji prinsip di sebalik perakaunan dan bagaimana akaun boleh memaklumkan keputusan perniagaan.

Asas pemasaran

Ini memberikan pengenalan kepada pemasaran. Penekanan khususnya ialah pada Kelakuan Pengguna, mengenai pendekatan Strategi Pemasaran, dan mengenai hubungan antara bidang ini.

Makmal pengurusan dan kemahiran perniagaan

Ini membina hubungan kukuh antara teori pengurusan, amalan pengurusan, dan kemahiran yang anda perlukan untuk digunakan dalam kerjaya masa depan anda. Anda akan meneroka bagaimana teori pengurusan boleh digunakan untuk menangani jenis masalah yang dihadapi dalam perniagaan kontemporari dan belajar bagaimana menggabungkannya dengan kemahiran praktikal.

Tahun 2

Modul teras:

 • Pengurusan teknologi dan inovasi

Ini akan memberi anda alat analisis yang diperlukan untuk menguruskan dalam persekitaran di mana perubahan teknologi yang cepat adalah faktor. Anda akan belajar mengenai cabaran yang berkaitan dengan inovasi teknologi dan akan membincangkan kesan cabaran ini terhadap pelbagai sektor perniagaan.

Pengenalan kepada keusahawanan

Ini akan memberi anda pemahaman tentang apa yang difahami oleh keusahawanan dan cara mengamalkan pendekatan keusahawanan untuk perniagaan. Anda akan belajar tentang perancangan perniagaan dan melukis idea, dan juga akan mempelajari gaya keusahawanan yang berbeza dan impak mereka.

Pengenalan kepada kewangan

Ini akan menawarkan asas menyeluruh dalam konsep kewangan. Anda akan memahami bagaimana untuk mentafsirkan maklumat kewangan dan ulasan, dan dapat mempertimbangkan bagaimana untuk mengambil kira kewangan dalam keputusan yang mungkin perlu anda buat. Anda juga akan mempunyai asas yang kukuh untuk sebarang modul kewangan lanjut yang mungkin anda ambil dalam kursus anda.

Pengurusan Sumber Manusia

Ini akan memberikan pengenalan kepada beberapa amalan yang berbeza yang membentuk fungsi HRM dalam sesebuah organisasi. Anda akan memahami kesan amalan-amalan ini dan akan mempelajari tentang kepentingan HRM dalam sesebuah organisasi secara menyeluruh.

Analisis strategi perniagaan

Ini memberikan pengenalan kepada strategi perniagaan dan peluang untuk merefleksikan mengapa ia penting dan bagaimana ia perlu diamalkan. Anda akan belajar tentang beberapa perspektif yang berbeza mengenai strategi dan beberapa alat yang boleh anda gunakan untuk melakukan analisis strategik perniagaan.

Modul pakar:

 • Persekitaran perniagaan antarabangsa

Ini memperkenalkan anda kepada konteks antarabangsa di mana perniagaan beroperasi. Anda akan belajar tentang cabaran yang berkaitan dengan operasi di seluruh sempadan negara, menggunakan mata wang yang berbeza, dan menyelaraskan isu-isu antara operasi di negara yang berbeza.

Pemasaran antarabangsa

Ini memberi tumpuan kepada kesan persekitaran antarabangsa terhadap pemasaran. Anda akan mengkaji implikasi yang berkaitan dengan pemasaran di negara dan rantau yang berbeza dan akan belajar bagaimana untuk merancang pelan pemasaran antarabangsa yang mengambil kira keperluan pelbagai lokasi.

Modul teras:

 • Projek akhir tahun atau projek tanggungjawab korporat

Anda akan menjalankan kerja bebas yang utama di mana anda boleh menerapkan apa yang telah anda pelajari dalam kursus ini kepada isu pengurusan perniagaan yang menarik minat anda. Anda harus memilih subjek yang berkaitan dengan strim yang anda ambil. Anda boleh memohon pilihan tanggungjawab korporat di mana anda akan bekerja di projek anda bersama jabatan Tanggungjawab Sosial Korporat dalam organisasi.

Kaedah penyelidikan dan analisis data

Ini akan memberi anda pemahaman mengenai satu set kaedah penyelidikan yang akan membantu anda dalam menjalankan kerja bebas di dalam ijazah anda dan juga akan digunakan dalam kerjaya masa depan anda. Anda akan belajar bagaimana untuk menubuhkan projek penyelidikan, cara menafsirkan dan menganalisis data, dan bagaimana untuk membawa bersama ini dan membuat kesimpulan yang berbaloi.

Perniagaan dalam masyarakat

Ini akan memberi anda penghargaan terhadap peranan perniagaan dalam masyarakat secara menyeluruh. Anda akan belajar tentang isu etika yang lebih luas dan hubungan antara perniagaan dan pelbagai pemegang kepentingan. Anda juga akan membincangkan tujuan perniagaan dan bagaimana ia berkaitan dengan faktor luaran. Anda akan mengkaji tuntutan, jangkaan, dan kemungkinan konflik yang disebabkan oleh faktor-faktor ini.

Modul pakar:

 • Strategi perniagaan antarabangsa

Syarat kemasukan

A-Level: AAA

BTEC / OCR Tahap Teknikal Cambridge 3 Diploma Lanjutan: DDD

Bagi calon yang mengambil kombinasi kelayakan Teknikal Cambridge A Level / BTEC / OCR kami menerima yang berikut:

 • Diploma Teknikal Cambridge BTEC / OCR dengan satu A-Level
 • Diploma Subsidi Teknikal BTEC / OCR dengan dua peringkat A.

Kelayakan Projek Dipanjangkan (EPQ): Kami mengalu-alukan aplikasi yang termasuk EPQ. Jika berkaitan, ini mungkin termasuk dalam tawaran kami, menyebabkan tawaran Level 'A' dikurangkan oleh satu gred.

IB: 35 mata keseluruhan dengan 5 minimum dalam setiap subjek

Di samping itu, kami juga meminta keperluan GCSE berikut:

 • Sekurang-kurangnya gred 5 (C) dalam bahasa Inggeris GCSE dan gred 6 (B) ('A' dan akses kepada pemohon pengajian tinggi) atau gred 7 (A) (semua kombinasi kelayakan lain) dalam Matematik GCSE.

Sekiranya anda belajar Pengajian Am, Pemikiran Kritikal atau bahasa 'A' bahasa ibunda, mata pelajaran ini tidak akan dimasukkan dalam sebarang syarat tawaran.

Keperluan bahasa Inggeris

Sekiranya bahasa pertama anda bukan bahasa Inggeris, kami akan memerlukan bukti penguasaan Bahasa Inggeris. Keperluan minimum adalah:

IELTS: 6.5 dengan minimum 6 dalam mana-mana unit

PTE Akademik: 58 keseluruhan dengan minima 51

GCSE: Bahasa Inggeris gred 5

Penempatan

Pelajar dalam kursus Perniagaan Antarabangsa layak memohon penempatan kerja berbayar setahun yang berlaku pada tahun ketiga kursus gelang sandwic empat tahun. Pelajar menikmati pelbagai peluang dalam bidang perniagaan seperti kewangan, pemasaran dan pengurusan sumber manusia.

Ini mengambil kira pilihan strategik yang dibuat oleh perniagaan yang beroperasi di peringkat antarabangsa. Anda akan mensintesis apa yang telah anda pelajari tentang perniagaan antarabangsa dan mengenai strategi dan mempunyai peluang untuk membincangkan isu-isu praktikal yang timbul daripada ini.

Program taught in:
English
City University of London

See 5 more programs offered by City University of London »

Last updated October 21, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
3 - 4 
Sepenuh masa
Price
9,250 GBP
setiap tahun, pelajar UK / EU. £ 17,000 antarabangsa - yuran pengajian adalah tertakluk kepada perubahan tahunan.
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date