Read the Official Description

Industri pelancongan kini merupakan salah satu industri perkhidmatan terbesar di dunia; menggunakan kira-kira 10% daripada tenaga buruh global dan menyumbang kepada kira-kira 6% daripada eksport dunia. Pelancongan berkongsi ciri-ciri banyak industri perkhidmatan antarabangsa; Bagi ekonomi Oman, bagaimanapun, ia adalah unik kerana ia menawarkan asas untuk kepelbagaian ekonomi yang berdaya maju dan penciptaan pekerjaan di satu pihak, dan ia sangat berdaya saing kerana produk pelancongan unik Oman di pihak yang lain. Oleh itu, program ini akan memberi anda pengetahuan dan kemahiran perniagaan yang memberi tumpuan kepada sektor perkhidmatan penting ini. Program ini juga akan mempertimbangkan pelancongan melalui prisma kemampanan; menyediakan kemahiran dan pengetahuan yang dapat memastikan pertumbuhan sektor ini tidak akan mengorbankan masyarakat atau persekitaran tetapi memperkaya mereka.

Peluang kerjaya

Apabila anda menamatkan pengajian, anda akan dapat mengambil alih jawatan pentadbiran atau pengurusan yang bertanggungjawab dalam: Industri pelancongan, Perniagaan, Pemasaran, Pameran dan konvensyen, Perancangan wilayah dan bandar, Hartanah, Pembangunan projek perumahan / pelancongan, Agensi kebudayaan dan alam sekitar dan sektor perbankan, pertubuhan sosial dan bukan kerajaan, kerajaan (kementerian, majlis perbandaran), bekerja sendiri (usahawan).

Peluang untuk Pengajian Lanjut

Dengan ijazah yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, anda dapat meneruskan pendidikan pascasiswazah anda dalam perniagaan dan pelancongan sama ada secara nasional atau antarabangsa.

Program taught in:
English
German University of Technology in Oman

See 7 more programs offered by German University of Technology in Oman »

Last updated March 15, 2019
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date