BSc dalam Pengurusan

Umum

Penerangan Program

Pengurusan Utama direka untuk mereka yang ingin belajar bagaimana merancang dan menganjurkan pengumpulan aktiviti, infrastruktur organisasi, modal dan sumber manusia yang terlibat dalam proses perniagaan, serta cara untuk kakitangan, memimpin dan mengawal proses ini untuk mencapai matlamat organisasi .

Kolej Perniagaan dan Pengurusan mempunyai satu set Matlamat Pembelajaran dan Objektif Pembelajaran Program yang mantap di semua program yang dinilai secara berkala. Kolej Perniagaan dan Pengurusan diiktiraf oleh Persatuan untuk Maju Sekolah Perniagaan Perniagaan (AACSB) dan merupakan antara lima peratus daripada sekolah perniagaan di seluruh dunia yang menawarkan program ijazah. Lihat Dailun Dean untuk empat ciri menarik untuk belajar di Kolej Perniagaan dan Pengurusan.


Faedah Program

Kurikulum untuk Pengurusan utama direka untuk mendedahkan pelajar kepada konsep, teori, dan alat moden, serta aplikasi / sambungan mereka kepada amalan.

Penyelesaian pengurusan yang berjaya akan membolehkan anda mendekati keadaan pengurusan dari perspektif penyelesaian masalah: isu utama abstrak yang perlu ditangani dalam situasi ini, mengenal pasti pengetahuan dan pilihan pengurusan yang sesuai untuk keadaan, menganalisis secara kritis pilihan-pilihan ini, dan membuat cadangan bertulis dan lisan yang jelas.


Pilihan Kerjaya

Pengetahuan dan kemahiran yang dibangunkan dalam Pengurusan Utama boleh digunakan dalam banyak bidang; oleh itu, pelajar yang berpengalaman dalam Pengurusan boleh mendapatkan pekerjaan dalam pelbagai industri dan organisasi. Sampel kerja selepas tamat pengajian termasuk:

  • Pakar Pengurusan Sumber Manusia
  • Pakar Pengawalan Pengeluaran dan Inventori
  • Operasi, Logistik, dan Pengurus Rantaian Bekalan
  • Penganalisis Jaminan Kualiti
  • Pengurus Pembelian dan Penjualan
  • Kedai Runcit, Restoran, Hotel, Hartanah, dan Pengurus Kemudahan
  • Perunding Pengurusan
  • Pakar Latihan dan Jurulatih Korporat

Perkhidmatan Kerjaya Northeastern memberi kuasa kepada pelajar dan alumni dengan memberikan peluang yang sangat baik untuk penerokaan kerjaya.


Keperluan Pembelajaran

Kursus yang Diperlukan

* Sehingga dua kursus bukan Pengurusan, boleh digunakan sebagai pilihan ke arah Pengurusan Utama untuk Sarjana Muda Sains.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Northeastern’s diverse academic offerings, student population and learning opportunities are just a few of the reasons NEIU is a unique and vibrant place to earn a degree. Our mission, vision, values ... Baca lebih lanjut

Northeastern’s diverse academic offerings, student population and learning opportunities are just a few of the reasons NEIU is a unique and vibrant place to earn a degree. Our mission, vision, values and support services are all here to help you reach your full potential. We invite you to take a closer look at our programs. We look forward to discussing your options with you. Baca Ringkas

Akreditasi

AACSB Accredited