BSc dalam Pengurusan Perniagaan

Umum

Penerangan Program

Adakah anda melihat diri anda memainkan peranan penting dalam jenama yang berjaya? Adakah anda sedang mencari ijazah untuk membuat anda menonjol dari orang ramai dengan kemahiran inovatif untuk mengurus perniagaan global, nasional atau tempatan?

Ijazah Pengurusan Perniagaan BSc di Swansea University adalah program yang paling mantap di dalam Sekolah Pengurusan, yang dikenali untuk menghasilkan pengurus perniagaan pemikir yang sangat mahir dan komersial. Graduan telah bekerja untuk jenama terbesar di dunia termasuk Shell UK, Marks

Ia menyampaikan pelbagai pengajaran pakar dalam pengurusan pemasaran, pengurusan operasi, kewangan, perakaunan, strategi dan sumber manusia, serta modul pilihan pakar.

Sekiranya anda ingin mencapai kecemerlangan dalam amalan pengurusan perniagaan global peringkat tertinggi, kursus ini adalah untuk anda.

Mengapa Pengurusan Perniagaan di Swansea?

 • Peringkat di UK Top 30 untuk Prospek Siswazah (Panduan Universiti Lengkap 2018)
 • 83% daripada lulusan Pengurusan Perniagaan kami bekerja atau dalam kajian selanjutnya dalam tempoh enam bulan menamatkan pengajian (DLHE 2016/17)
 • Peringkat di UK Top 5 for Value Added (Guardian University Guide 2018)
 • Peringkat di UK Top 15 untuk kepuasan pelajar secara keseluruhan (Kajian Pelajar Kebangsaan 2018)
 • Akreditasi darjah oleh badan yang diiktiraf oleh negara
 • Sebuah badan pelajar yang pelbagai dari lebih 60 negara yang berbeza
 • Berasaskan bangunan Sekolah Pengurusan £ 22 juta di kampus Bay baru

Pengalaman Pengurusan Perniagaan Anda

Pengurusan Perniagaan di Swansea adalah gelaran yang fleksibel yang memberi peluang kepada anda untuk belajar di luar negeri selama setahun atau bekerja di industri selama setahun. Ini dapat memperluaskan cakrawala anda apabila mencari pekerjaan.

Pelbagai pilihan modul pilihan dari tahun kedua dan ketiga membolehkan anda membentuk tahap ke arah matlamat kerjaya tertentu anda.

Kursus itu sendiri menggabungkan teori dengan aplikasi praktikal, dan melalui kajian modul perniagaan utama yang digabungkan dengan canggih, modul pakar, anda akan memperoleh kemahiran penting yang diperlukan untuk pengurusan perniagaan dunia sebenar.

Pengajaran di Swansea sebahagiannya dimaklumkan oleh penyelidikan dan kakitangan kami mempunyai pengalaman praktik teori dan amalan, yang bermakna anda boleh mendapat manfaat daripada kepakaran akademik mereka dan pengetahuan dunia sebenar.

Kami dapat membantu anda memulakan perniagaan anda sendiri, berkat rangkaian perkhidmatan sokongan kami termasuk mentoring perniagaan bersama rakan korporat dengan pengalaman industri yang banyak, dan kami adalah salah satu daripada beberapa sekolah perniagaan UK dengan pasukan penasihat kerjaya yang bebas.

Sepanjang masa anda bersama kami, anda juga akan mempunyai akses penuh ke suite penciptaan video dan digital yang canggih dan kemudahan terkini di Sekolah Pengurusan, termasuk Hab Inovasi Fujitsu dan bilik persembahan.

Peluang Pekerjaan Peluang Perniagaan

Sebagai lulusan Pengurusan Perniagaan dari Swansea, anda akan mendapati diri anda berada dalam kedudukan yang baik untuk menjamin pekerjaan ganjaran di mana-mana perniagaan.

Sama ada anda mensasarkan Shell UK, Marks

 • Pengurus Pembangunan Perniagaan
 • Penganalisis atau Penyelidik
 • Usahawan
 • Rakan Perniagaan HR
 • Perunding pengurusan


Kerjaya dan Pengambilan Pekerja

Kerjaya dan Keusahawanan Swansea Employability Academy (SEA) akan menyokong anda pada setiap peringkat perjalanan kerjaya anda yang membantu anda membina masa depan yang cerah.

Perkhidmatan sokongan karier kami termasuk:

 • Bengkel pekerjaan, perbincangan majikan, acara-acara yang lebih menarik dan pameran kerjaya
 • Nasihat dan bimbingan individu dari Penasihat Kerjaya yang profesional
 • Bantu mencari pekerjaan, latihan, penempatan kerja dan peluang sukarela
 • Akses kepada sumber maklumat mengenai pelbagai topik pengurusan kerjaya
 • Nasihat dan bimbingan mengenai kajian pascasiswazah dan pembiayaan
 • Pembiayaan untuk menyokong peluang magang pelajar dan acara Persatuan Pelajar / Kelab.
 • Kami juga menyediakan bantuan dan nasihat untuk Swansea University Alumni sehingga dua tahun selepas anda lulus.

Sekolah Pengurusan juga mempunyai pasukan karier dalaman yang berdedikasi yang menawarkan sokongan tambahan.

Sepanjang masa anda bersama kami, anda akan berpeluang untuk:

 • Sertai skim Mampu Penggajian kami dan dapatkan bimbingan oleh majikan yang boleh membantu anda dengan peralihan dari pelajar ke profesional yang bekerja
 • Kerja dan rangkaian dengan majikan dari pelbagai syarikat kebangsaan dan pelbagai negara melalui seminar dan acara kami
 • Meningkatkan kemahiran anda dan memenuhi majikan semasa Modul Kekerapan kami, yang dijalankan dua kali setahun
 • Lengkapkan Swansea Employability Award
 • Mengambil bahagian dalam pertandingan Perniagaan di Bay dan bersaing dengan pelajar universiti lain


Syarat kemasukan

Kelayakan A-peringkat

Tawaran untuk program di Sekolah Pengurusan biasanya dalam lingkungan 'ABB-BBB' atau setaraf.

Semua aplikasi dianggap secara individu, dengan gred GCSE, subjek dan gred Tahap AS, pengalaman kerja, rujukan dan pernyataan peribadi yang diambil kira.

Tawaran berubah dibuat bergantung kepada subjek yang dikaji.

Tiada Tahap dalam Perniagaan, Ekonomi, Matematik atau Perakaunan / Kewangan diperlukan. Kami tidak menganggap Pengajian Umum sebagai mata pelajaran peringkat A untuk tujuan tawaran. Pelajar boleh menggabungkan A-level dengan kelayakan lain di bawah. GCSE Matematik dan Gred C minimum Bahasa Inggeris juga diperlukan.

Baccalaureate Antarabangsa

Sekolah Pengurusan akan membuat tawaran kepada pelajar yang meramalkan (atau mencapai) IB 32-33 atau lebih tinggi.

BTEC (18 unit)

Sekolah Pengurusan akan membuat tawaran kepada pelajar yang diramalkan (atau dicapai) keputusan BTEC DDM atau lebih baik.

Bahasa Inggeris

Penutur Bahasa Inggeris bukan asli mesti mencapai 6.0 keseluruhan tanpa komponen kurang daripada 5.5 dalam IELTS atau ujian yang setara.

Bagi pelajar yang tidak memenuhi syarat bahasa Inggeris sahaja, kami menawarkan pelbagai program latihan pra-sesi yang anda mungkin ambil sebelum memulakan program ijazah anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent t ... Baca lebih lanjut

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent teaching and research, matched by an enviable quality of life. Baca Ringkas