BSc dalam Pemasaran

Umum

Penerangan Program

Major Marketing direka untuk mereka yang ingin membangunkan pemahaman yang mendalam tentang bagaimana untuk mencari apa yang difikirkan pelanggan atau pelanggan berpotensi, bagaimana untuk mendapatkan produk merentasi dan merayu kepada bakal pelanggan, dan bagaimana untuk menutup kesepakatan ketika produk dan pelanggan bertemu.

Kolej Perniagaan dan Pengurusan mempunyai satu set Matlamat Pembelajaran dan Objektif Pembelajaran Program yang mantap di semua program yang dinilai secara berkala. Kolej Perniagaan dan Pengurusan diiktiraf oleh Persatuan untuk Maju Sekolah Perniagaan Perniagaan (AACSB) dan merupakan antara lima peratus daripada sekolah perniagaan di seluruh dunia yang menawarkan program ijazah. Lihat Dailun Dean untuk empat ciri menarik untuk belajar di Kolej Perniagaan dan Pengurusan.


Faedah Program

Kurikulum untuk majoriti Pemasaran direka bentuk untuk menyediakan pelajar dengan asas teori dan praktik pemasaran dalam semua jenis perniagaan dan organisasi. Perkembangan moden dalam teknologi (misalnya, media sosial, media digital, dan internet) ditekankan dalam kurikulum Pemasaran.

Penyelesaian utama pemasaran yang berjaya akan membolehkan anda mendekati situasi pemasaran dari perspektif pemecahan masalah: isu utama abstrak yang akan ditangani dalam situasi, mengenal pasti pengetahuan pemasaran yang relevan dan pilihan sesuai dengan situasi, menganalisis secara kritis pilihan-pilihan ini dan jelaskan saranan bertulis dan lisan.


Pilihan Kerjaya

Pengetahuan dan kemahiran yang dibangunkan dalam bidang Pemasaran boleh melayakkan pelajar untuk pelbagai bidang kerjaya. Sampel kerja selepas tamat pengajian termasuk:

  • Jualan peribadi
  • Pengurusan Runcit
  • Perancangan Pengedaran
  • Khidmat Pelanggan
  • Promosi Pengiklanan / Jualan
  • Pengurusan Produk / Jenama
  • Pemasaran Media Digital dan Sosial
  • Telemarketing
  • Pengurusan Unit Francais

Perkhidmatan Kerjaya Northeastern memberi kuasa kepada pelajar dan alumni dengan memberikan peluang yang sangat baik untuk penerokaan kerjaya.


Keperluan Pembelajaran

Kursus yang Diperlukan

* Sehingga dua kursus bukan Pemasaran boleh digunakan sebagai pilihan ke arah Pemasaran Major untuk Sarjana Muda Sains.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Northeastern’s diverse academic offerings, student population and learning opportunities are just a few of the reasons NEIU is a unique and vibrant place to earn a degree. Our mission, vision, values ... Baca lebih lanjut

Northeastern’s diverse academic offerings, student population and learning opportunities are just a few of the reasons NEIU is a unique and vibrant place to earn a degree. Our mission, vision, values and support services are all here to help you reach your full potential. We invite you to take a closer look at our programs. We look forward to discussing your options with you. Baca Ringkas

Akreditasi

AACSB Accredited