BSc dalam Pelancongan

Umum

Penerangan Program

Dalam ijazah bersama dengan Universiti Wageningen kami menawarkan program ijazah sarjana akademik di mana anda akan menyelidik perkembangan pelancongan dan kesannya terhadap masyarakat, alam sekitar dan ekonomi. Sarjana Muda Pelancongan Sains adalah satu-satunya program akademik dalam bidang pelancongan di Belanda.

Dalam program sarjana akademik ini, anda akan menggabungkan sains ekonomi, sosial dan alam sekitar. Anda akan mempelajari teori dan konsep, akan menerima latihan intensif mengenai kaedah penyelidikan dan akan belajar bagaimana menilai secara kritis ini. Anda juga akan mendapat pengalaman praktikal.

Gambaran keseluruhan kajian

Sarjana Muda Sains Pelancongan adalah program ijazah bersama tiga tahun yang disampaikan oleh staf dari Breda University of Applied Sciences dan Wageningen University. Tahun 1 dan 2 berlangsung di Breda. Pada tahun pertama, anda meneroka fenomena pelancongan kompleks dan pelbagai aspek dari sudut yang berbeza. Pada tahun kedua, anda mendalami pengetahuan mengenai pembangunan pelancongan lestari. Tahun ini termasuk projek lapangan antarabangsa di Asia Tenggara. Tahun ketiga berlaku di Wageningen dan terdiri daripada kecil pilihan anda sendiri dan tesis bujang anda.

Semasa pelajaran anda, anda akan bergerak ke arah kemerdekaan (pendidikan) yang meningkat. Ini bermakna panduan pendidikan berada pada tahap tinggi pada tahun pertama dan secara beransur-ansur berkurangan dalam tempoh dua tahun akan datang.

Breda University of Applied Sciences juga menawarkan program Pengurusan Pelancongan Sarjana Muda Profesional Inggeris, dan dua program pengajian bahasa Belanda, salah satunya yang membawa kepada Ijazah Bersekutu. Akhirnya, Breda University of Applied Sciences menawarkan program tuan dalam bidang pelancongan.

Tahun 1

Anda dapat memperkenalkan ilmu sosial, ekonomi dan alam sekitar dan sumbangan mereka kepada pelancongan. Melalui kursus tatatertib, anda mendapat gambaran keseluruhan konsep, teori dan aplikasi mereka dalam pelancongan mampan. Kaedah pengajaran utama yang digunakan adalah ceramah, tutorial dan tugasan lapangan.

Tahun 2

Anda akan mendalami pengetahuan anda mengenai pembangunan pelancongan, dasar, tadbir urus dan undang-undang, tingkah laku organisasi dan pengurusan perniagaan. Anda juga mengembangkan kemahiran akademik dan falsafah pengajian sains. Dalam kursus interdisipliner pada semester keempat, anda akan meneroka arah untuk pembangunan pelancongan lestari. Tahun ini termasuk projek penyelidikan antarabangsa selama empat minggu.

Tahun 3

Pada semester pertama, anda memilih yang kecil - ini mungkin ke peringkat sarjana atau mengejar bidang minat peribadi anda. Anda boleh - sebagai contoh - memilih kecil dalam kajian pembangunan antarabangsa, kajian pengurusan atau sains alam sekitar. Anda juga boleh memilih untuk melakukan minor anda di universiti lain di Belanda, atau di luar negara. Pada semester akhir, anda akan mendapat pemahaman tentang prinsip-prinsip keusahawanan dan inovasi terkini dalam dasar, teknologi dan kemampanan. Anda menyelesaikan utama anda dengan tesis sarjana muda.

Jumlah beban belajar untuk program ini adalah 180 ECTS, yang bererti kira-kira 40 jam seminggu.

Keperluan kemasukan

Untuk program ini, syarat kemasukan adalah:

Setaraf dengan diploma Belanda pendidikan tinggi menengah (havo) atau peringkat pra-universiti (vwo) pada umumnya diperlukan untuk mendaftar pada program pengajian di Breda University of Applied Sciences .

Tolong, dapatkan tahap pendidikan anda dalam senarai diploma bukan-Belanda berbanding sistem pendidikan Belanda.

Selepas menerima permohonan anda, kami akan memberitahu anda jika anda memenuhi keperluan pendidikan. Jika ada keraguan, kami akan mendapat diploma anda yang dinilai oleh Nuffic (Pertubuhan Belanda bagi Kerjasama Antarabangsa dalam Pengajian Tinggi) untuk mendapatkan nasihat.

Uji Bahasa Inggeris sebagai bahasa asing

Anda juga perlu menunjukkan hasil yang mencukupi dari satu ujian ini:

  • CAE (Sijil Lanjutan Cambridge) atau CPE (Certificate of Proficiency in English)
  • Ujian IELTS (skor band keseluruhan minimum 6.0, dan minimum subscore 6.0 untuk bercakap)
  • Ujian TOEFL (skor minima 80 berasaskan internet, dan minimum subscore 20 untuk bercakap)

Pengecualian daripada mengambil ujian bahasa Inggeris

Anda tidak perlu mengemukakan hasil ujian bahasa Inggeris untuk dibenarkan menghadiri program bahasa Inggeris jika:

  • anda adalah havo Belanda atau lepasan vwo
  • bahasa pengajaran sekolah menengah atau universiti yang anda hadiri atau menghadiri adalah Bahasa Inggeris di negara berbahasa Inggeris yang asli (iaitu salah satu daripada negara berikut: Australia, Kanada (Quebec dikecualikan), Ireland, New Zealand, United Kingdom atau Amerika Syarikat)
  • anda telah memperolehi diploma yang dimasukkan dalam senarai diploma yang disusun oleh Nuffic dan salah satu mata pelajaran peperiksaan anda adalah bahasa Inggeris.

Trek 3-tahun

Jika diploma sekolah menengah anda adalah setanding dengan vwo-diploma Belanda, anda mungkin layak masuk ke dalam trek selama tiga tahun.

Selepas bujang anda

Selepas tamat pengajian anda, anda boleh membuat keputusan sama ada untuk mencari pekerjaan dalam industri pelancongan (lestari) atau meneruskan program sarjana seperti salah satu program sarjana di Universiti Wageningen.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Breda University of Applied Sciences is a medium-sized, government-funded higher education institute. More than 7,000 Dutch and international students from some 100 countries are studying at our insti ... Baca lebih lanjut

Breda University of Applied Sciences is a medium-sized, government-funded higher education institute. More than 7,000 Dutch and international students from some 100 countries are studying at our institute. Baca Ringkas