BSc dalam Media Kreatif dan Teknologi Permainan

Umum

Penerangan Program

Adakah impian anda untuk bekerja dalam industri permainan? Dalam program permainan kami, salah satu yang terbaik di dunia, anda belajar bagaimana membuat permainan yang menarik, menarik dan, di atas semua, dimainkan.

Sama ada anda mahu menjadi pengaturcara main permainan terbaik, artis pemenang anugerah atau pengeluar yang memenangi gelaran Triple-A, jalan anda kepada kejayaan bermula pada Senibina dan Rekaan Permainan Antarabangsa di Breda.113621_Games_WB2_1213_HeavensEdge.jpg

Gambaran keseluruhan kajian

Dalam program ini, anda akan dilatih dalam kemahiran kreatif, teknologi, dan komersial. Kerjaya permainan memerlukan anda mempunyai pengetahuan yang luas mengenai pembangunan permainan dan kemahiran mendalam dalam bidang kepakaran anda yang dipilih, seperti seni visual 3D, pembangunan permainan video mewah, animasi, audio, permainan, reka bentuk tahap, pengeluaran, atau pengaturcaraan.

Pembelajaran berasaskan peranan
Struktur pendidikan program ini adalah Pembelajaran Berbasis Peranan (RBL) dan berdasarkan kepada Pembelajaran Berasaskan Projek (PBL). Ini adalah kaedah pengajaran di mana pelajar memperoleh pengetahuan dan kemahiran dalam peranan mereka yang dipilih dengan bekerja untuk tempoh masa yang panjang untuk menyiasat dan menjawab soalan, masalah, atau cabaran yang rumit. Tumpuannya adalah untuk memudahkan pelajar menjadi pelajar yang berpendidikan sendiri yang dapat menganalisis masalah dan menggunakan semua sumber di sekitar mereka untuk mencari penyelesaian.

Semasa empat tahun belajar, anda akan bekerja dalam studio pembangunan permainan simulasi pada projek permainan yang berbeza. Majoriti masa anda akan dibelanjakan untuk menjalankan projek sama ada secara individu atau dalam kumpulan, dan menghadiri bengkel.

Tahun pertama terdiri daripada tiga blok kemahiran asas yang membina ke arah projek yang ketat untuk meningkatkan pengetahuan anda, semuanya disokong oleh kuliah dan seminar.

Tahun 2

Tahun 2 terdiri daripada empat blok. Anda menghabiskan dua blok lagi mengembangkan kemahiran asas anda dalam peranan yang anda pilih. Di dua blok yang lain, anda bekerja dalam projek permainan bangunan pasukan multidisiplin kecil, disokong oleh kuliah dan seminar.

Tahun 3

Tahun ini anda mengkhususkan diri dalam peranan pilihan anda sama ada bekerja dalam pasukan multidisiplin dalam projek permainan sepanjang tahun atau dalam pasukan spesialis yang lebih kecil yang menyokong projek permainan.

Tahun 4

Dalam tahun tamat pengajian anda bekerja pada dua projek yang mungkin termasuk:

 • projek portfolio secara individu atau dalam kumpulan (selalu dinilai secara individu);
 • bekerja di sebuah syarikat (dengan projek yang boleh disampaikan);
 • membangunkan pelan perniagaan dan merekabentuk produk (untuk memulakan syarikat anda sendiri, disokong oleh pakar permulaan keusahawanan kami);
 • mengambil bahagian dalam program pertukaran satu semester di universiti rakan kongsi kami.

Kami menggalakkan pelajar-pelajar kami pergi ke luar negara semasa belajar. Pada tahun 4, pelajar mengambil bahagian dalam projek-projek di syarikat-syarikat di seluruh dunia.113625__79A1179.jpg

Beban belajar

Senibina dan Reka Bentuk Permainan Antarabangsa adalah program yang pelbagai dan mencabar:

 • Anda akan bekerja dalam pasukan selama berjam-jam setiap minggu - sudah pasti kursus pengajian sepenuh masa.
 • Anda akan disokong oleh pengetahuan dan teori industri;
 • Anda membina portfolio, dan kemudian lurus ke studio industri permainan atau memulakan syarikat anda sendiri.

Kami mempunyai standard yang tinggi. Kami sedang mencari orang yang:

 • Memahami peranan yang mereka minta untuk belajar;
 • Terlibat dengan industri permainan dari sudut pandangan pemaju, bukan hanya sebagai pemain;
 • Telah menunjukkan keazaman mereka dengan mula belajar pada masa mereka sendiri.

Keperluan kemasukan

Selain keperluan kemasukan yang sah, kami meminta beberapa kualiti yang dapat membantu anda menjadi pereka permainan yang berjaya.

Anda perlu:

 • Kreatif
 • Penyelesaian masalah
 • Keusahawanan
 • Kerja berpasukan
 • Seorang komunikator berbilang modal
 • Cintailah dengan membuat permainan (bukan hanya dengan bermain mereka!)

Untuk program ini, syarat kemasukan adalah:

Setaraf dengan diploma Belanda pendidikan tinggi menengah (havo) atau peringkat pra-universiti (vwo) pada umumnya diperlukan untuk mendaftar pada program pengajian di Breda University of Applied Sciences .

Tolong, dapatkan tahap pendidikan anda dalam senarai diploma bukan-Belanda berbanding sistem pendidikan Belanda.

Selepas menerima permohonan anda, kami akan memberitahu anda jika anda memenuhi keperluan pendidikan. Jika ada keraguan, kami akan mendapat diploma anda yang dinilai oleh Nuffic (Pertubuhan Belanda bagi Kerjasama Antarabangsa dalam Pengajian Tinggi) untuk mendapatkan nasihat.113622__79A1295.jpg

Uji Bahasa Inggeris sebagai bahasa asing

Anda juga perlu menunjukkan hasil yang mencukupi dari satu ujian ini:

 • CAE (Sijil Lanjutan Cambridge) atau CPE (Certificate of Proficiency in English)
 • Ujian IELTS (skor band keseluruhan minimum 6.0, dan minimum subscore 6.0 untuk bercakap)
 • Ujian TOEFL (skor minima 80 berasaskan internet, dan minimum subscore 20 untuk bercakap)

Pengecualian daripada mengambil ujian bahasa Inggeris

Anda tidak perlu mengemukakan hasil ujian bahasa Inggeris untuk dibenarkan menghadiri program bahasa Inggeris jika:

 • anda adalah havo Belanda atau lepasan vwo
 • bahasa pengajaran sekolah menengah atau universiti yang anda hadiri atau menghadiri adalah Bahasa Inggeris di negara berbahasa Inggeris yang asli (iaitu salah satu daripada negara berikut: Australia, Kanada (Quebec dikecualikan), Ireland, New Zealand, United Kingdom atau Amerika Syarikat)
 • anda telah memperolehi diploma yang dimasukkan dalam senarai diploma yang disusun oleh Nuffic dan salah satu mata pelajaran peperiksaan anda adalah bahasa Inggeris.

Trek 3-tahun

Jika diploma sekolah menengah anda adalah setanding dengan vwo-diploma Belanda, anda mungkin layak masuk ke dalam trek selama tiga tahun.

Selepas bujang anda

Sebagai seorang siswazah, anda akan dilengkapkan untuk memasuki pelbagai program kerjaya yang berkaitan dengan programmer, rekaan dan artis visual. Selain daripada kedudukan tetap dalam industri permainan (konsol), terdapat peluang dalam bidang kesan khas filem (VFX), permainan berasaskan web dan pembangunan permainan mudah alih.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Breda University of Applied Sciences is a medium-sized, government-funded higher education institute. More than 7,000 Dutch and international students from some 100 countries are studying at our insti ... Baca lebih lanjut

Breda University of Applied Sciences is a medium-sized, government-funded higher education institute. More than 7,000 Dutch and international students from some 100 countries are studying at our institute. Baca Ringkas