BSc dalam Logistik

German University of Technology in Oman

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

BSc dalam Logistik

German University of Technology in Oman

Sarjana Sains dalam Logistik di GUtech disesuaikan dengan keperluan Kesultanan Oman dan rantau ini, namun mendapat kepakaran terkini yang dikumpulkan di RWTH Aachen University. Penekanan yang kuat terhadap program ini diletakkan pada kebolehpasaran graduan GUtech. Oleh karena itu, banyak elemen dari program ini dapat dicapai dengan kerjasama mitra industri lokal dan internasional. Selain itu, kemahiran generik seperti pemikiran kritis, pemikiran kreatif, pembelajaran sepanjang hayat, komunikasi antara budaya, dan kerja berpasukan dianggap penting dan disepadukan dalam kurikulum.

Struktur

BSc dalam Logistik diajar sebagai program sepenuh masa. Ia sejajar dengan struktur program yang diperkenalkan di Eropah selepas Pembaharuan Bologna. Tempoh program adalah lapan semester. Fokus utama empat semester pertama adalah memperkenalkan pelajar ke bidang logistik dan menyampaikan asas-asas program pengajian dalam matematik, statistik, sains komputer dan mata pelajaran teras perniagaan. Dalam empat semester terakhir, program pengajian merangkumi semua bidang asas lain dalam pentadbiran perniagaan, ekonomi, pengurusan, dan konsep, kaedah dan aplikasi logistik yang paling relevan.

Peluang kerjaya

Pelajar Sarjana Sains dalam Logistik menerima pendidikan interdisipliner, memberi tumpuan kepada pengetahuan konsep teori asas serta pembangunan kompetensi yang digunakan. Mereka menerima pandangan yang mendalam mengenai reka bentuk dan pengurusan rangkaian logistik, pengurusan pembekal, logistik pengeluaran dan pengangkutan, dan banyak lagi.

Pendidikan yang bulat ini membolehkan graduan bekerja sebagai pengurus logistik, pengurus pengedaran, pengurus rantaian bekalan, atau jurutera logistik dalam pelbagai bidang dalam industri atau kerajaan. Bidang pekerjaan lain yang mungkin adalah jualan, khidmat pelanggan, perolehan, atau analisis industri.

Majikan yang berpotensi dapat ditemui di antara penyedia perkhidmatan pengangkutan dan logistik (contoh: Marina Logistics, DHL), syarikat penerbangan (misalnya Omanair), pengendali kereta api (misalnya DB Schenker), peruncit (misalnya Carrefour), dan pengeluar dalam industri pembuatan SAOG). Projek infrastruktur utama di rantau ini akan terus meningkatkan permintaan para pakar yang sangat berkelayakan dalam bidang logistik supaya bilangan pekerjaan di sektor ini mungkin akan meningkat pada tahun-tahun akan datang.

Peluang untuk Pengajian Lanjut

Graduan boleh mendaftar dalam program pasca siswazah dalam bidang pengurusan logistik dan rantaian bekalan di Kesultanan Oman atau di luar negara.

This school offers programs in:
  • English
German University of Technology in Oman

Tarikh Akhir Kemaskini June 7, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Oman - Muscat, Muscat Governorate
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Oman - Muscat, Muscat Governorate
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat