BSc dalam Kewangan

City University of London

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

BSc dalam Kewangan

City University of London

Memperoleh pemahaman yang luas tentang mekanisme kewangan yang mendasari yang akan membantu melengkapkan anda dengan kemahiran untuk bekerja dalam dunia krisis kewangan yang terkawal dan pasca kewangan.

Ini untuk siapa?

Anda tahu minat anda adalah pembiayaan, dan pada ketika ini, anda mengekalkan pilihan anda untuk kerjaya kewangan anda. Kemahiran yang anda peroleh semasa pengajian anda akan melengkapkan anda berdua untuk karier dalam bidang kewangan atau lebih lanjut, kajian pascasiswazah.

Objektif

Adakah anda sedang mencari kerjaya dalam bidang kewangan dan menimbang-nimbang aspek mana yang menggalakkan anda? Kursus ini akan meningkatkan kefahaman anda tentang disiplin yang luas yang terlibat, dari kewangan korporat hingga harga aset, kewangan antarabangsa kepada tadbir urus korporat. Pekerjaan ada di sana, dan mereka berdua menarik dan dibayar dengan baik. Mereka juga menuntut kecerdasan intelek dan ketajaman komersial. Pilih kursus ini dan sediakan diri anda.

Sepanjang pengajian anda, anda akan memberi tumpuan kepada kaedah kuantitatif, membolehkan anda memahami teknik canggih yang digunakan hari ini. Modul teras dan pilihan membolehkan anda mencipta gelaran yang sesuai dengan minat anda sendiri.

Apa yang akan saya pelajari?

 • Membangunkan pengetahuan yang kukuh tentang teknik kuantitatif
 • Memperoleh keupayaan untuk belajar dan mengadopsi teknik baru dalam bidang kewangan
 • Fahami bagaimana anda dapat membantu draf pengurusan kanan atau strategi pengurusan
 • Memperintahkan pemahaman anda mengenai pelbagai fungsi dalam institusi kewangan
 • Menjadi berwibawa dalam menjalankan penyelidikan minima atau penyelidikan bebas.

Tahun 1

Tahun pertama ijazah BSc Finance memberikan anda asas yang kukuh dalam pasaran kewangan, perbankan, ekonomi dan perakaunan, membolehkan anda mengaitkan kajian ke sektor kewangan dari peringkat awal dan membangunkan pemahaman mengenai alat-alat yang digunakan dalam analisis pelaburan yang digunakan, termasuk matematik, statistik, pangkalan data, pengkomputeran dan kemahiran persembahan.

Tahun 2

Tahun kedua mengembangkan pengetahuan teoritis mengenai kewangan, pelaburan dan perakaunan. Anda juga mempelajari ekonomi, yang membentuk asas pemodelan dan ujian dalam kewangan. Tiga modul elektif yang dipilih dari pelbagai bidang membolehkan anda memberi tumpuan kepada bidang-bidang yang berkaitan dengan minat dan aspirasi kerjaya anda sendiri, seperti pelaburan, kewangan dan risiko, perakaunan dan hartanah.

Tahun 3

Tahun ketiga mengembangkan pengetahuan anda tentang kewangan korporat, tadbir urus, dan kewangan antarabangsa ke peringkat lanjutan. Anda juga memilih tiga pilihan yang mungkin memperluaskan pengetahuan kewangan anda dan aplikasi model matematik, atau meningkatkan pemahaman anda tentang peranan pasaran kewangan. Sebagai alternatif, anda boleh memberi tumpuan kepada bidang seperti pelaburan atau perakaunan. Anda juga menjalankan disertasi dalam subjek kewangan yang berkaitan dengan minat dan aspirasi kerjaya anda.

Syarat kemasukan

A-Level: AAA

BTEC / OCR Tahap Teknikal Cambridge 3 Diploma Lanjutan: DDD

Bagi calon yang mengambil kombinasi kelayakan Teknikal Cambridge A Level / BTEC / OCR kami menerima yang berikut:

 • Diploma Teknikal Cambridge BTEC / OCR dengan satu A-Level
 • Diploma Subsidi Teknikal BTEC / OCR dengan dua peringkat A

Kelayakan Projek Dipanjangkan (EPQ): Kami mengalu-alukan aplikasi yang termasuk EPQ. Jika berkaitan, ini mungkin termasuk dalam tawaran kami, menyebabkan tawaran Level 'A' dikurangkan oleh satu gred.

IB: 36 mata keseluruhan dengan 5 minimum dalam setiap subjek

Di samping itu, kami juga meminta keperluan GCSE berikut:

 • Sekurang-kurangnya gred 5 (C) dalam bahasa Inggeris GCSE dan gred 6 (B) ('A' dan akses kepada pemohon pengajian tinggi) atau gred 7 (A) (semua kombinasi kelayakan lain) dalam Matematik GCSE.

Sekiranya anda belajar Pengajian Am, Pemikiran Kritikal atau bahasa 'A' bahasa ibunda, mata pelajaran ini tidak akan dimasukkan dalam sebarang syarat tawaran.

Pelajar antarabangsa

Kami menerima pelbagai kelayakan UK antarabangsa dan lain-lain di Cass.

Keperluan bahasa Inggeris

Sekiranya bahasa pertama anda bukan bahasa Inggeris, kami akan memerlukan bukti penguasaan Bahasa Inggeris. Keperluan minimum adalah:

 • IELTS: 6.5 dengan minimum 6 dalam mana-mana unit
 • PTE Akademik: 58 keseluruhan dengan minima 50
 • GCSE: Bahasa Inggeris gred 5

Laluan kerjaya

Graduan BSc Finance akan diletakkan dengan baik untuk memasuki kerjaya dalam industri kewangan, bekerja untuk pengantara kewangan, di bahagian perbendaharaan firma multinasional, untuk rumah broker (sekuriti dan / atau insurans), dalam pengauditan dan perundingan, untuk jabatan-jabatan perbendaharaan mana-mana syarikat, di dalam bank pusat dan pejabat kawal selia, dalam bahagian pengurusan risiko perusahaan, serta penganalisis untuk pasaran hutang dan ekuiti.

Peranan jawatan untuk graduan BSc Finance boleh termasuk:

 • Penolong Juruaudit
 • Penganalisis Perundingan
 • Penganalisis kewangan
 • Penganalisis Siswazah
 • Pembantu Broker Insurans
 • Penganalisis Perbankan Pelaburan
 • Penganalisis Risiko Kredit Perbankan Pelaburan
 • Penganalisis Pasaran
 • Pembantu Pengurusan Risiko
 • Pembantu Pengunderaitan.

Anda mungkin juga berminat untuk melanjutkan pengajian dan Cass menawarkan pelbagai kursus kewangan dan kursus berkaitan perbankan pascasarjana.

This school offers programs in:
 • English
City University of London

Tarikh Akhir Kemaskini January 16, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
3 - 4 
Sepenuh masa
Price
Harga
9,250 GBP
Pelajar UK / EU (yuran 2017/2018, yuran 2018/19 TBC). Pelajar antarabangsa £ 17,000 untuk tahun pertama pengajian (2018/2019). Yuran pengajian adalah tertakluk kepada perubahan tahunan.
Information
Deadline
Jan. 31, 2019
Locations
United Kingdom - London, England
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Jan. 31, 2019
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
United Kingdom - London, England
Tarikh tutup permohonan Jan. 31, 2019
Tarikh akhir Permintaan Maklumat