Read the Official Description

Kejuruteraan untuk Masa Depan yang Cerah

Sejak asasnya sebagai kolej bebas pada tahun 1950, Fakulti Kejuruteraan Mekanikal di Szent István University telah menjadi institusi pengajian tinggi yang dihormati, menghasilkan jurutera yang berkelayakan.

Pada asalnya fakulti memberi tumpuan kepada program-programnya di sekitar jentera pertanian tetapi sejak itu telah mengembangkan ruang lingkup usaha untuk memasukkan topik-topik lain yang relevan dalam bidang seperti mekatronik, kejuruteraan makanan, teknologi automotif, kejuruteraan alam sekitar dan banyak lagi pengkhususan permintaan.

Fakulti mengekalkan struktur program dinamik, terus berubah untuk memenuhi permintaan pasaran buruh dan menghadapi cabaran teknologi baru. Kami melihatnya sebagai kewajipan kami untuk mengikuti perubahan ini dan menyediakan pelajar kami dengan pendidikan yang paling terkini.

Semua negara yang maju dengan perjuangan maju dengan kekurangan jurutera. Ijazah dalam kejuruteraan dan sains semulajadi boleh menawarkan pelajar daya saing dan keamanan jangka panjang dalam pasaran buruh. Sebagai hasil dari latihan, mereka akan bersedia untuk menyelesaikan masalah yang berbeza dari segi teknologi, perancangan, pembuatan, pembinaan dan tugas operasi.

Keupayaan dan kecekapan graduan kami adalah sangat penting bagi kami. Kami menyedari bahawa pengetahuan mereka bukan sahaja mewakili mereka, tetapi juga kita sebagai sebuah sekolah. Atas sebab ini, kami berusaha untuk melatih minda terbaik dan paling terang tenaga kerja kejuruteraan esok.

Misi Fakulti adalah untuk mendidik para jurutera mekanik dan pakar yang menghormati dan melindungi sumber daya alam dan nilai-nilai budaya, bekerja dalam semangat pertumbuhan berkelanjutan dan berpartisipasi dalam pembangunan pedesaan

Pendidikan Antarabangsa

Skop antarabangsa bidang kejuruteraan mekanikal jelas dalam profil latihan dan penyelidikan semasa fakulti. Rakan kongsi negara dan antarabangsa kami dalam industri dan pendidikan tinggi terus memperkaya daya saing diploma. Kebanyakan graduan kami menjadi pemimpin industri dalam syarikat multinasional atau menjadi usahawan yang berjaya dengan menggunakan pendidikan berkualiti yang mereka terima di Szent István University , Fakulti Kejuruteraan Mekanikal.

Kami kini menjadi tuan rumah BSc, MSc dan Ph.D. pelajar dari banyak negara di seluruh dunia, belajar sama penuh dan sambilan. Pelajar-pelajar ini boleh berbangga untuk pulang ke rumah dengan mengetahui bahawa mereka menerima pendidikan berkualiti tinggi dengan gelar yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Kami mengalu-alukan pelajar yang berminat dalam program pemberian ijazah sepenuhnya dan juga pelajar yang hanya ingin membina diri mereka untuk semester atau dua dan mengalami Hungary. Sila hubungi kami untuk maklumat lanjut tentang banyak kemungkinan yang kami tawarkan.

Pengetahuan tentang seorang jurutera mekanikal adalah penentu dalam merancang dan mengawal proses pengeluaran. Jurutera mekanikal menyumbang untuk membangunkan sistem baru dan memanfaatkan pengetahuannya dalam pengedaran dan penyesuaian peralatan dan teknologi yang berbeza.

Tujuan utama latihan ini adalah untuk memastikan pengetahuan kejuruteraan yang terdiri daripada pengetahuan sains teknikal-ekologi dan asas semulajadi. Melalui pengetahuan ini, jurutera mampu melaksanakan tugas pembangunan, reka bentuk dan kawalan teknikal.

Pengkhususan:

  • Teknologi Maklumat Gunaan
  • Teknologi Mekanikal

Tempoh pendidikan kursus kejuruteraan mekanikal BSc: 7 syarat dengan 210 kredit.

Program taught in:
English
Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
2,300 EUR
setiap semester.
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date