BSc dalam Kejuruteraan Logistik Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Adakah anda bertanggungjawab membekalkan gudang dengan cekap? Adakah anda ingin menganjurkan rantaian dari bahan mentah hingga produk akhir secara berkesan dan efisien? Atau adakah anda mahu bertanggungjawab terhadap proses logistik di kawasan pelabuhan?

Kebimbangan logistik menganjurkan dan merancang aliran barangan, maklumat dan orang dengan cara yang paling cepat mungkin untuk kos terendah, dan di mana kemampanan juga memainkan peranan utama. Dalam program pengajian Logistik Kejuruteraan aksen terletak pada aspek teknikal dan IT yang didorong oleh logistik.

Gambaran keseluruhan kajian

Di samping memperoleh pengetahuan pakar, semasa program ini, anda akan mengembangkan segala macam kecekapan yang anda perlukan kemudian untuk dapat menjalankan tugas anda dengan baik. Anda akan melakukan ini dengan, antara lain, bekerja berdasarkan asas projek 'tugasan kehidupan sebenar' dari industri. Di samping projek, anda akan mengikuti kuliah, ceramah tetamu dan seminar, kursus, latihan dan sesi latihan. Anda juga akan melakukan beberapa penempatan kerja dan menyertai lawatan dan lawatan belajar. Keseluruhan program pengajian adalah berasaskan amalan. Pakej keseluruhan secara optimum dikaitkan dengan tuntutan profesion dan kemungkinan melanjutkan pengajian anda selanjutnya.

Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat tentang perancangan, kurikulum dan subjek dalam program lengkap.

Tahun 1

Pada tahun pertama, anda akan mempelajari apa yang logistik bermakna untuk pelbagai syarikat, apa perbezaannya antara syarikat dan bagaimana anda boleh meninjau semua proses logistik dalam syarikat atau organisasi. Jadi anda akan mengenali subjek seperti pengurusan bekalan dan pembelian, undang-undang dan pengangkutan. Untuk tujuan ini, anda akan mengikuti ceramah, seminar, sesi latihan atau ceramah tetamu yang sering dikaitkan dengan tugasan kumpulan.

Pada minggu pertama tahun lawatan, anda akan melihat bagaimana logistik diterapkan dalam pelbagai syarikat; anda akan melihat teori dari minggu sebelumnya dalam amalan sebenar - pembuka mata! Kerana logistik adalah pengkhususan antarabangsa, perhatian yang banyak diberikan kepada logistik dalam konteks antarabangsa.

Tahun 2

Pada tahun kedua, terdapat lebih banyak kebebasan memilih. Anda akan mengembangkan pengetahuan anda tentang logistik dengan mengenal pasti pengangkutan intermodal, sistem perkilangan dan teknik automasi. Sebagai tambahan kepada perkembangan pengetahuan ini, pada akhir tahun ini anda dapat memperoleh pengetahuan mendalam dengan aksen tertentu:

 • Pengurusan bekalan: bilangan barangan atau perkhidmatan yang tersedia pada masa yang tepat.
 • Logistik pengeluaran: menyelaras, memantau dan mengoptimumkan proses pengeluaran.
 • Pengangkutan: mengangkut produk atau perkhidmatan dengan cara yang selamat, cepat, mampan dan murah daripada pembekal kepada klien.
 • Pergudangan: pengoptimuman persediaan gudang.
 • Logistik penjagaan: proses dalam sektor penjagaan mengenai aliran barangan yang optimum (peralatan dan ubat), maklumat dan orang (pesakit dan pelawat).
 • Logistik acara: menyelaras, memantau dan mengoptimumkan proses logistik berkaitan peristiwa.

Tahun 3

Pada tahun ketiga, bekerja dalam amalan profesional dan belajar di Breda University of Applied Sciences bersilih ganti. Anda akan membuat penempatan kerja dua kali untuk tempoh tiga bulan setiap satu di, sebagai contoh, syarikat pengeluaran, syarikat perdagangan, hospital atau syarikat pengangkutan. Untuk penempatan kerja, anda boleh memilih aksen yang sama untuk tema khusus pada tahun kedua, tetapi anda juga boleh meneroka bidang logistik yang berlainan. Contoh tugasan penempatan kerja adalah:

 • Meningkatkan perkhidmatan pelanggan di sebuah syarikat pengangkutan.
 • Melaksanakan analisis sebuah armada kenderaan.
 • Menjalankan analisis aliran barangan atau pelawat.
 • Menyediakan pelan pembelian.
 • Merancang persediaan gudang.

Anda akan lebih baik menjalankan penempatan kerja kedua di luar negara. Dalam tempoh di antara kedua-dua tempoh penempatan kerja anda akan bekerja di sekolah untuk mendapatkan pengetahuan mendalam sejauh isi khawatir tentang bidang subjek logistik. Dalam hal ini, perhatian akan diberikan kepada pelbagai rangkaian bekalan, e-dagang dan keusahawanan.

Tahun 4

Pada permulaan tahun keempat, anda akan mengikuti kecil: seorang kanak-kanak yang mendalam di mana anda akan terus mengkhususkan diri dalam bidang subjek, atau anda sebaliknya akan melihat di luar batas kawasan subjek anda dengan mengikuti minor meluaskan perspektif anda. Pada separuh kedua tahun keempat anda akan menjalankan tugasan tamat pengajian bagi syarikat atau organisasi dengan aliran logistik yang kompleks, contohnya. Sekali lagi anda boleh memilih sektor di mana anda menjalankan penempatan kerja anda pada tahun ketiga atau sebaliknya bidang logistik yang sama sekali berbeza.

Contoh-contoh tugasan tamat pengajian adalah menjalankan penyelidikan ke dalam mengubah cara pengangkutan, meningkatkan rantaian bekalan, pengenalan proses automasi atau penerapan model penawaran. Anda akan menulis tesis yang tamat pengajian mengenai tugasan ini yang akan anda lindungi semasa peperiksaan.

Pra-Master

Anda juga boleh menggunakan tahun keempat untuk mendapatkan sijil Pra-Master agar anda layak untuk mengikuti program Sarjana Sains dalam kajian berkaitan perniagaan dalam pengurusan dan pemasaran di institut rakan kongsi. Baca lebih lanjut mengenai Pengurusan Perniagaan dan Pemasaran Strategik Pra-Master Bahasa Inggeris ini.

Keperluan kemasukan

Untuk program ini, syarat kemasukan adalah:

Setaraf dengan diploma Belanda pendidikan tinggi menengah (havo) atau peringkat pra-universiti (vwo) pada umumnya diperlukan untuk mendaftar pada program pengajian di Breda University of Applied Sciences .

Tolong, dapatkan tahap pendidikan anda dalam senarai diploma bukan-Belanda berbanding sistem pendidikan Belanda.

Selepas menerima permohonan anda, kami akan memberitahu anda jika anda memenuhi keperluan pendidikan. Jika ada keraguan, kami akan mendapat diploma anda yang dinilai oleh Nuffic (Pertubuhan Belanda bagi Kerjasama Antarabangsa dalam Pengajian Tinggi) untuk mendapatkan nasihat.

Uji Bahasa Inggeris sebagai bahasa asing

Anda juga perlu menunjukkan hasil yang mencukupi dari satu ujian ini:

 • CAE (Sijil Lanjutan Cambridge) atau CPE (Certificate of Proficiency in English)
 • Ujian IELTS (skor band keseluruhan minimum 6.0, dan minimum subscore 6.0 untuk bercakap)
 • Ujian TOEFL (skor minima 80 berasaskan internet, dan minimum subscore 20 untuk bercakap)

Pengecualian daripada mengambil ujian bahasa Inggeris

Anda tidak perlu mengemukakan hasil ujian bahasa Inggeris untuk dibenarkan menghadiri program bahasa Inggeris jika:

 • anda adalah havo Belanda atau lepasan vwo
 • bahasa pengajaran sekolah menengah atau universiti yang anda hadiri atau menghadiri adalah Bahasa Inggeris di negara berbahasa Inggeris yang asli (iaitu salah satu daripada negara berikut: Australia, Kanada (Quebec dikecualikan), Ireland, New Zealand, United Kingdom atau Amerika Syarikat)
 • anda telah memperolehi diploma yang dimasukkan dalam senarai diploma yang disusun oleh Nuffic dan salah satu mata pelajaran peperiksaan anda adalah bahasa Inggeris.

Trek 3-tahun

Jika diploma sekolah menengah anda adalah setanding dengan vwo-diploma Belanda, anda mungkin layak masuk ke dalam trek selama tiga tahun.

Selepas bujang anda

Apabila selesai program ini, anda akan mengetahui dengan tepat bagaimana barangan atau perkhidmatan dapat disampaikan dari A ke B dengan cara terbaik, paling murah, paling selamat dan paling cepat. Anda boleh memulakan kerjaya anda, contohnya sebagai penganalisis logistik, perancang, perunding ICT, pengurus pembelian, pengurus rantaian bekalan atau pengurus projek.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Breda University of Applied Sciences is a medium-sized, government-funded higher education institute. More than 7,000 Dutch and international students from some 100 countries are studying at our insti ... Baca lebih lanjut

Breda University of Applied Sciences is a medium-sized, government-funded higher education institute. More than 7,000 Dutch and international students from some 100 countries are studying at our institute. Baca Ringkas