BSc Special (Kepujian) dalam Teknologi Maklumat

Umum

3 lokasi tersedia

Penerangan Program

Gelar Kepujian Khas BSc selama empat tahun untuk memberi ruang kepada pelajar untuk mengkhusus dalam lima bidang yang berbeza iaitu:

  • Teknologi maklumat
  • Sistem maklumat
  • Sistem Komputer
  • Kejuruteraan perisian
  • Media Interaktif
  • Keselamatan siber

Pelajar boleh memilih bidang pengkhususan bergantung kepada keutamaan dan kebolehan mereka.

SPESIALISASI

01. Teknologi Maklumat

Program ijazah yang mengkhususkan diri dalam Teknologi Maklumat meliputi aspek teknologi dan penerapan disiplin pengkomputeran termasuk reka bentuk perisian dan kejuruteraan perisian, sistem operasi, pentadbiran sistem, dan sokongan teknikal, serta rangkaian.

Graduan program ini biasanya mencari jawatan sebagai jurutera perisian, arkitek perisian Pemaju Perisian, jurutera jaminan kualiti perisian, pemaju web, pengurus IT dan pentadbir sistem.

02. Sistem Maklumat

Program ijazah yang mengkhususkan dalam Sistem Maklumat memberi perhatian kepada mereka yang berminat menjadi pakar yang memberi tumpuan kepada mengintegrasikan penyelesaian teknologi maklumat dan proses perniagaan untuk memenuhi keperluan maklumat perniagaan dan perusahaan lain, yang membolehkan mereka mencapai objektif mereka dengan cara yang berkesan dan efisien.

Graduan program ini biasanya mencari karier sebagai penganalisis perniagaan, penganalisis sistem, pengurus maklumat, dan pakar maklumat.

03. Sistem Komputer

Program ijazah yang mengkhusus dalam Sistem Komputer dan Rangkaian meliputi aspek kejuruteraan komputer bagi disiplin komputer termasuk perkakasan komputer, kejuruteraan rangkaian, sistem terbenam, sistem komunikasi, reka bentuk antara muka dan automasi.

Kedudukan yang tersedia untuk siswazah tersebut termasuk jurutera rangkaian, pereka rangkaian, pereka sistem, pentadbir sistem, pereka sistem tertanam, pereka perisian terbenam, Juruaudit Sistem Maklumat, Pengurus Keselamatan Maklumat, Pentadbir Pangkalan Data, Pengurus IT dan Jurutera Komunikasi.

04. Kejuruteraan Perisian

Program ijazah yang mengkhususkan diri dalam Kejuruteraan Perisian menyediakan karier profesional dengan menyediakan kemahiran yang diperlukan untuk membangunkan sistem perisian berskala besar. Ia menggabungkan asas kukuh dalam kejuruteraan keperluan, interaksi manusia-komputer, analisis perisian dan reka bentuk, pengaturcaraan, jaminan kualiti perisian, kemahiran komunikasi dan pemahaman tentang kesan sosial IT. Graduan mengikuti program ini mencari jawatan sebagai jurutera perisian, pemaju aplikasi mudah alih, jurutera UI, arkitek perisian, pemaju permainan, jurutera jaminan kualiti perisian.

05. Media Interaktif

Program ijazah yang mengkhususkan diri dalam Media Interaktif meliputi aspek teknologi dan penerapan disiplin komputasi termasuk pembangunan web, pengimejan digital, pengarang, animasi dan penyuntingan video.

Program ini memenuhi keperluan mereka yang berminat menjadi pakar yang memberi tumpuan kepada teknologi multimedia.

Graduan dari program ini biasanya mencari jawatan sebagai animator, pengarah seni, pemaju e-dagang, pengeluar eksekutif, pereka grafik atau artis, pereka interaktif atau pereka antara muka.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Highly qualified, dedicated in-house academic staff, professional career focused education, innovative study programmes, outstanding facilities are some of the reasons that make SLIIT the right choice ... Baca lebih lanjut

Highly qualified, dedicated in-house academic staff, professional career focused education, innovative study programmes, outstanding facilities are some of the reasons that make SLIIT the right choice for you. SLIIT ensures its students a learning experience that is enriching and enlightening. Baca Ringkas
Malabe , London , Sydney + 2 Lagi Kurang