BSc Geosains Alam Sekitar

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

BSc Geosains Alam Sekitar

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

BSc Geosains Alam Sekitar

Dengan memberi tumpuan kepada isu-isu alam sekitar dan geologi yang membimbangkan masyarakat, kursus ini adalah unik kerana ia disediakan sempena Geologi British yang terkemuka di dunia (BGS).

Berkenaan dengan bagaimana kita menggunakan sumber-sumber semula jadi, menguruskan perubahan alam sekitar dan memastikan daya tahan kepada bahaya alam sekitar, geoscientists adalah pakar dalam cara kita berinteraksi dengan alam sekitar di bawah tapak kaki kami. Mereka berusaha untuk memahami proses Bumi dan menyediakan maklumat yang diperlukan untuk menyelesaikan beberapa cabaran masyarakat yang paling mendesak abad ke-21, termasuk mengurus sumber, melindungi alam sekitar, dan kesihatan, keselamatan dan kebajikan orang ramai.

Menjalankan usaha sama dengan yang terkemuka di dunia BGS, yang menasihati kerajaan UK pada semua aspek geosains, kursus ini direka untuk membantu mengembangkan generasi akan datang pakar-pakar geosains alam sekitar.

Anda akan mendapat peluang untuk menghabiskan masa di BGS dalam berdekatan Keyworth, mendapat pengalaman praktikal dan bekerja dengan pakar yang sedang menjalankan penyelidikan penting mengenai perubahan iklim, bahaya bumi dan tenaga. Anda akan pergi ke padang dengan geoscientists dari BGS dan Universiti.

"Sebagai masyarakat, kita perlu pakar-pakar yang dilengkapi untuk memahami dan menangani isu-isu seperti keperluan tenaga dan sumber air kita. Kursus ini menggabungkan pengetahuan dan sumber BGS dan Universiti untuk melengkapkan pelajar dengan kemahiran yang mereka perlukan untuk menghadapi cabaran geosains alam sekitar yang kita hadapi hari ini. "
Profesor Mike Stephenson, Pengarah Sains dan Teknologi, BGS

Mendapat manfaat daripada persekitaran pembelajaran yang bertenaga dengan kemudahan state-of-the-art, termasuk makmal pakar khusus untuk analisis fizikal dan kimia sedimen dan air, anda juga akan mempunyai peluang untuk perjalanan ke destinasi inspirasi di UK dan luar negara.

Tahun Satu

Direka untuk memastikan anda mempunyai pengetahuan asas peringkat utama yang diperlukan untuk kajian lebih mendalam dalam tahun dua dan tiga, tahun pertama kursus ini merangkumi pengenalan kepada sistem geologi, atmosfera, lautan dan ekologi. Anda akan membangunkan kemahiran penyelidikan praktikal anda dengan empat hari intensif kursus bidang kediaman di Lake District.

Tahun dua dan tiga

Anda akan melaksanakan modul teras dalam bidang geologi dan penyelidikan teknik dalam tahun kedua dan ketiga anda, serta menyediakan disertasi 10,000 perkataan berdasarkan tajuk penyelidikan pilihan anda. Anda akan menjalankan kerja lapangan (pada masa ini di Cyprus), akan dapat untuk memilih dari pelbagai modul geosains dan boleh memohon untuk menghabiskan semester musim luruh tahun kedua anda belajar di luar negara.

fakta penting

 • Kursus ini dijalankan secara usaha sama dengan Geological Survey British yang terkemuka di dunia (BGS)
 • Kami adalah salah satu 18 institusi di UK kerana telah dipilih untuk mengambil bahagian dalam program Q-Langkah, sebagai pengiktirafan terhadap komitmen kami untuk membangunkan kepakaran kuantitatif pelajar
 • Anda boleh membangunkan kemahiran praktikal anda dengan menyelami diri dalam persekitaran yang menarik geografi
 • Kami mempunyai pelbagai kemudahan state-of-the-art untuk digunakan oleh pelajar-pelajar kita termasuk makmal penyelidikan dan pusat sumber

syarat kemasukan

 • A peringkat: ABB termasuk dua mata pelajaran sains (biologi, kimia, sains alam sekitar, kajian alam sekitar, geografi, geologi, matematik, fizik atau berkait rapat)
 • Pemohon mengambil tahap sains A dengan elemen praktikal penilaian perlu sampaikan ini
 • GCSE: matematik GCSE, 4 (C) atau di atas

Keperluan Bahasa Inggeris

 • IELTS 7.0 (tidak kurang daripada 6.0 dalam apa-apa unsur)

Jika anda memerlukan sokongan tambahan untuk mengambil kemahiran bahasa anda ke tahap yang diperlukan, anda boleh menghadiri kursus presessional di Pusat Pendidikan Bahasa Inggeris (CELE), yang diiktiraf oleh Majlis British untuk pengajaran Bahasa Inggeris. Pelajar yang berjaya boleh maju ke kursus ijazah mereka dipilih tanpa mengambil IELTS lagi.

Pemohon Antarabangsa

Kami mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia dan mempunyai Pejabat Antarabangsa khusus yang menawarkan panduan dan nasihat bagi pemohon antarabangsa.

pelajar matang

At The University of Nottingham kita mempunyai masyarakat berharga pelajar matang dan kami menghargai sumbangan mereka kepada pelajar yang lebih luas. Anda boleh mendapatkan banyak maklumat yang berguna di dalam panduan kami untuk pelajar yang matang.

kelayakan alternatif

Lihat halaman kelayakan alternatif untuk maklumat lanjut.

polisi kemasukan fleksibel

Sebagai mengiktiraf pelbagai pengalaman pemohon kami dan laluan pendidikan, The University of Nottingham menggaji polisi kemasukan fleksibel. Kami mungkin membuat beberapa pemohon tawaran yang lebih rendah daripada yang diiklankan, bergantung kepada keadaan peribadi dan pendidikan mereka. Sila lihat kemasukan dasar dan prosedur Universiti untuk maklumat lanjut.

Nota untuk pemohon

Kami sedang mencari pelajar yang mempunyai keupayaan dan motivasi untuk mendapat manfaat daripada kursus kami, dan yang akan memberi sumbangan yang bernilai kepada pihak sekolah dan Universiti. Calon-calon bagi kemasukan sepenuh masa adalah dianggap berdasarkan permohonan UCAS mereka.

Semua permohonan adalah dianggap sama pada merit; pelajar biasanya dipilih berdasarkan kecemerlangan akademik dan kualiti peribadi. Kami tidak bergantung kepada gred meramalkan sahaja tetapi mengambil kira konteks yang lebih luas pencapaian anda, terutamanya seperti yang ditunjukkan oleh penglibatan anda dengan geografi luar mempelajarinya sebagai mata pelajaran akademik - seperti yang dibuktikan dalam satu kenyataan peribadi dan rujukan.

Pemohon tidak rutin ditemuramah. Jika anda ditawarkan tempat yang mempunyai Pusat Pengajian Geografi, anda akan dijemput untuk menghadiri lawatan sehari UCAS. Tujuan lawatan ini adalah untuk anda untuk memastikan bahawa Nottingham memenuhi keperluan dan aspirasi anda. Anda akan dapat untuk memenuhi orang tenaga pengajar dan, sangat penting, beberapa mahasiswa semasa.

Modul

tahun biasa satu modul

Teras

 • Kerjaya Kemahiran untuk geografi
 • Bumi dan Alam Sekitar Dynamics
 • Matematik asas
 • Kursus Bidang geografi
 • sistem maklumat geografi
 • Di Bumi dan Kehidupan
 • Landscapes fizikal Britain
 • tutorial

tahun biasa dua modul

Teras

 • disertasi Preparation
 • Mineralogi dan Petrology
 • Tutorial Penyelidikan
 • Sedimentologi dan Paleontologi
 • Teknik dalam Geografi Fizikal

Pilihan

 • Desert Geomorfologi
 • Explorers Digital
 • Perubahan alam Sekitar
 • Corak Kehidupan
 • Proses sungai dan Dinamik

tahun biasa tiga modul

Teras

 • disertasi Sarjana Muda Sains
 • Geofizik Alam Sekitar dan Geological Mapping (Cyprus tentu lapangan)
 • Sumber Geologi dan Bahaya

Pilihan

 • Informatics Alam Sekitar dan Modelling
 • Geospatial Technologies: Mobile, Augmented dan Maya
 • Perubahan iklim global
 • Pengurusan Sungai praktikal dan Pemulihan (kursus bidang Gunung St. Helens)
 • Persekitaran kuartenari
 • Skala dan Kepelbagaian di Kepulauan Canary

Modul-modul yang kami tawarkan adalah diilhamkan oleh kepentingan penyelidikan staf kami dan hasilnya mungkin berubah atas sebab-sebab, sebagai contoh, perkembangan penyelidikan atau perubahan undang-undang. Senarai di atas adalah contoh modul biasa yang kami tawarkan, tidak senarai muktamad.

Kajian Luar Negara

The University of Nottingham mempunyai salah satu program di luar negara kajian yang meluas dan pelbagai di UK, dan mereka yang telah belajar di luar negara sering mengatakan bahawa ia paling besar masa mereka sebagai pelajar.

Dalam kursus ini, anda boleh memohon untuk menghabiskan semester pertama tahun kedua anda di salah satu daripada institusi rakan kongsi kami di lokasi seperti Australia, Kanada, Singapura dan Amerika Syarikat. Anda akan mendapat peluang untuk meluaskan pengalaman anda dan meningkatkan kebolehpasaran anda dengan mengalami budaya lain dan akan mengkaji modul sama dengan rakan-rakan anda kembali di Nottingham.

Kami juga menawarkan lawatan ke lokasi seperti Itali dan Amerika Syarikat di mana anda akan mendapat untuk meletakkan kemahiran praktikal anda ke dalam amalan, belajar sejarah landskap dan geografi bandar.

Kerjaya

Anda akan mempunyai peluang untuk meneroka laluan selepas tamat pengajian untuk kelayakan profesional - seperti menjadi Ahli geologi Chartered - dan, lebih dari itu, berusaha ke arah menjadi seorang Pakar dalam Syarat Tanah atau berada dalam Daftar Ground Engineering Professionals.

Sebagai seorang graduan dari Universiti Nottingham, anda akan mendapat permintaan tinggi, dan dengan mengkaji ijazah dalam Pengajian Geografi, anda akan memperoleh satu set kemahiran yang luas yang akan meletakkan asas untuk kerjaya pilihan anda.

Employability adalah di tengah-tengah mengajar kita, dan kita memastikan bahawa semua darjah kami akan melengkapkan anda dengan kemahiran dan pengetahuan asas yang majikan cari. program kerjaya komprehensif kami merangkumi bengkel satu-sama-satu CV dan ceramah majikan daripada alumni sekolah, serta acara-acara kerjaya rangkaian.

Graduan kita pergi untuk pelbagai kerjaya. Sesetengah masukkan peranan yang mempunyai hubungan langsung dengan ijazah, termasuk pemuliharaan dan perlindungan warisan dan pengukuran tanah. Lain-lain jawatan selamat yang menggunakan kemahiran yang boleh dipindahkan mereka seperti perundingan pengurusan, PR, pemasaran dan peranan kewangan.

graduan dari Pusat Pengajian Geografi telah pergi untuk bekerja untuk organisasi seperti Geologi British, Kapita, Grant Thornton, Historic England, Network Rail, Swiss Re, Mengajar Pertama, dan Tesla Motors.

Gaji permulaan purata dan kemajuan kerjaya

Pada tahun 2015, 95% daripada graduan ijazah pertama di Fakulti Geografi yang telah disediakan untuk pekerjaan mempunyai kerja bercagar atau kajian lanjut dalam tempoh enam bulan selepas tamat pengajian. Purata gaji permulaan adalah £ 21.702 dengan yang tertinggi menjadi £ 39.500. Destinasi Dikenali mahasiswa ijazah pertama 2014/15 sepenuh masa di rumah. Gaji dikira berdasarkan mereka yang sepenuh masa pekerjaan dalam UK.

sokongan Kerjaya dan nasihat

Belajar untuk ijazah di The University of Nottingham akan menyediakan anda dengan jenis kemahiran dan pengalaman yang akan membuktikan yang tidak ternilai dalam mana-mana kerjaya, yang mana arah anda membuat keputusan untuk mengambil.

Sepanjang masa anda dengan kami, Kerjaya dan Pekerjaan Perkhidmatan boleh bekerjasama dengan anda untuk meningkatkan kemahiran employability anda lebih jauh; membantu dengan kerja atau kursus aplikasi, mencari penempatan pengalaman kerja yang sesuai dan menjadi tuan rumah acara untuk membawa anda lebih dekat kepada pelbagai bakal majikan.

Sila lihat pada halaman Kerjaya kami untuk gambaran keseluruhan semua sokongan pekerjaan dan peluang yang kami sediakan untuk pelajar semasa.

The University of Nottingham merupakan universiti terbaik di UK untuk pekerjaan siswazah, menurut The Times dan Sunday Times Good University Guide 2017.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
9,250 GBP
yuran Antarabangsa: 18,630 (bayaran HEU: 9250 GBP) GBP
Locations
United Kingdom - Nottingham, England
Tarikh mula : Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
United Kingdom - Nottingham, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat