Read the Official Description

Apabila reaksi pertama, anda mungkin berfikir Geografi tidak berkaitan dengan kehidupan sehari-hari anda dan bahkan lebih kurang berkenaan dengan apa yang anda ingin lakukan untuk rancangan kerjaya masa depan anda. Anda mungkin berfikir bahawa mengkaji geografi adalah tidak lebih daripada menghafal ibukota negara atau belajar untuk merancang titik pada peta. Tetapi geografi, sebagai bidang akademik, lebih banyak daripada itu!

Geografi profesional menggali dan menganalisis pelbagai hubungan dan hubungan di antara hampir setiap aspek tempat dan ruang di permukaan Bumi. Oleh itu, geografi sebenarnya adalah sains spasial asal. Sesetengah ahli geografi bahkan telah menerangkan bidangnya dengan mudah (namun sesuai) sebagai kajian "mengapa di mana?" (Nota: Bukan hanya "di mana?")

Oleh itu, Geografi adalah benar-benar interdisipliner dan integratif oleh sifatnya. Ia meneroka spektrum topik dan isu yang luas, dan ia adalah satu-satunya disiplin di Park University untuk merangkumi sains sosial dan semulajadi. Oleh kerana rangkaian luas ini, program Geografi telah direka untuk membolehkan pelajar fleksibiliti untuk dapat memilih kursus yang paling sesuai dengan kepentingan masing-masing.

Geografi sebagai disiplin akademik mengkaji dimensi ruang, dan hubungan antara budaya, masyarakat dan proses Bumi.

Menggabungkan asas menyeluruh dalam prinsip analisis geografi dan spatial dengan rangka kerja yang menjembatani kemanusiaan, sains sosial, dan sains fizikal; kami berhasrat untuk membantu membangunkan pemimpin masa depan untuk masyarakat.

Mereka yang mempelajari geografi bersedia untuk memahami dan menjelaskan isu politik global yang berlaku di antara negara, budaya, bandar, dan antara wilayah di dalam negara.

Kerana pemilihan luas bidang khusus, geografi adalah satu disiplin yang boleh membawa kepada banyak pilihan kerjaya dalam hampir setiap industri.

Untuk memberikan fleksibiliti maksimum untuk pelajar yang berminat dalam mengikuti pengajian geografi dari jauh atau di kawasan Kansas City, program Sarjana Muda dalam Geografi dan kecil dalam program Geografi ditawarkan dalam talian dan di kampus Parkville, Mo kami.

Tawaran Ijazah

  • Sarjana Muda Sains dalam Geografi
  • Minor dalam Geografi
  • Minor dalam Geosains
  • Minor dalam Sistem Maklumat Geografi
  • Minor dalam Kemapanan Global

Kemahiran yang diperoleh dengan mengkaji geografi menjadikan graduan dalam permintaan untuk pelbagai peluang pekerjaan. Kurikulum geografi akan menyediakan pelajar untuk perniagaan dan ahli akademik sambil menggalakkan kemahiran pembelajaran sepanjang hayat. Hubungan antara geografi dan dunia (kebudayaan dan fizikal) membuat senarai kerjaya yang pelbagai. Kemahiran geografi adalah penting untuk memahami pola fizikal, corak manusia, dan proses Bumi. Kemahiran ini penting bagi sesiapa sahaja yang berfikir secara kritis mengenai komuniti global. Jabatan Sains Alam dan Fizikal mengalu-alukan perkongsian dengan perniagaan yang sesuai dan agensi kerajaan untuk meletakkan pelajar menjadi jawatan magang di bidang utama atau yang berkaitan. Jabatan Ilmu Pengetahuan Alam dan Fizikal secara aktif menggalakkan para pelajar untuk bekerja dalam jawatan magang dan menganggap latihan sebagai sebahagian daripada kurikulum. Ijazah ini memerlukan sekurang-kurangnya 120 jam kredit sehingga lulus.

Program taught in:
English

See 38 more programs offered by Park University »

Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019