BSc (Kepujian) dalam Sains Komputer

Umum

Penerangan Program

Kenapa pilih kursus ini?

Pengkomputeran adalah bidang yang menarik, mencabar dan dinamik. Komputer merupakan bahagian penting dari setiap aspek masyarakat dan kehidupan moden dan teknologi pengkomputeran baru diperkenalkan pada kadar yang sangat tinggi. Akibatnya, kawasan sains komputer berkembang dan berubah secara berterusan dan cepat.

Permintaan kepada graduan dengan pengetahuan, pemahaman dan kemahiran yang diperlukan untuk menganalisis, merekabentuk, membangun, menguji dan menyelenggara sistem komputer moden adalah tinggi.

Ijazah ini akan melihat sains komputer di teras teknologi asas yang semakin menyusup ke dalam setiap elemen masyarakat kita.

Kursus ini:

 • mempunyai kemahiran pekerjaan di dalam hatinya, membangun pasukan kerja, pengurusan projek, komunikasi dan pemikiran kreatif.
 • akan melengkapkan anda dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk bekerja sebagai jurutera profesional dan / atau perunding dalam reka bentuk, konfigurasi dan pengurusan sistem komputer.
 • membolehkan anda bekerja pada projek reka bentuk praktikal, aktiviti makmal dan kerja projek kumpulan.
 • memberi anda peluang untuk bekerja di projek / penempatan berasaskan kerja secara langsung.
 • memberi anda pilihan Tahun Penempatan Perindustrian.
 • adalah 1 di Wales dan 3 di UK untuk peluang belajar dan 8 di UK untuk sokongan akademik (analisis WGU terhadap data NSS 2019 yang tidak diterbitkan).
 • memberi peluang untuk menyertai Program Akademi CISCO dan layak mendapat akreditasi CISCO.

Kursus ini boleh didapati untuk kursus ini dengan Penempatan Perindustrian Tahun BSc (Kepujian) Tahun Penempatan Perindustrian Sains Komputer (dengan Penempatan Perindustrian) Kod UCAS: CSIP

Anda juga boleh memilih untuk mengkaji kursus ini sebagai tahun asas BSc (Kepujian) Sains Komputer (empat tahun termasuk tahun asas) Kod UCAS: I345

Ciri kursus utama

 • Menyelidik jabatan aktif di masa depan dan teknologi yang baru muncul.
 • Jabatan ini telah berjaya dalam mencapai pembiayaan untuk membangunkan pelbagai peralatan dapur pintar untuk digunakan oleh warga tua atau orang kurang upaya dan terus membangunkan projek penyelidikan.
 • Jabatan pengkomputeran yang memenangi anugerah - dinilai 'terkemuka di dunia' dalam penilaian penyelidikan UK terakhir (RAE 2008).
 • Universiti adalah rumah kepada ARCLab, yang mengkhususkan diri dalam penyelidikan dalam bidang Pengkomputeran dan Sains Komputer.
 • Satu persidangan penyelidikan internet dwitahunan menarik para perwakilan dari seluruh dunia.
 • Kursus kami memberi peluang untuk menyertai Program Akademi CISCO dan layak mendapat akreditasi CISCO.
 • Pelajar melaksanakan projek individu dalam tahun ketiga kursus mereka. Biasanya setiap tahun, terdapat beberapa projek 'hidup' yang ada yang melibatkan bekerja dengan perniagaan.
 • Pertama di Wales dan ke-3 di UK untuk peluang belajar dan ke-8 di UK untuk sokongan akademik (analisis WGU terhadap data NSS 2019 yang tidak diterbitkan)

Syarat kemasukan

Sains Komputer BSc (Kepujian)

Kod UCAS: 4R9B

Keperluan akademik untuk kursus ini adalah 112 titik tarif UCAS di GCE A-level atau setara, termasuk lulus yang baik dalam IT, Pengkomputeran, Matematik atau Fizik.

Pemohon yang tidak memenuhi kriteria di atas akan dinilai secara individu melalui temuduga.

Bagaimana kursus Penempatan Perindustrian berfungsi di Wrexham Glyndwr University .

Semasa peringkat 5 (tahun 2) program, anda akan menghadiri sesi tutorial mengenai tahun penempatan, termasuk proses mencari penempatan yang sesuai, jangkaan tahun penempatan anda dan bimbingan untuk menghasilkan cadangan anda. Pada semester 2, anda akan bekerjasama dengan Penyelaras Penempatan untuk mengemukakan cadangan anda, yang akan dipertimbangkan dan dikaji semula. Jika anda berjaya semasa proses ini, anda akan melakukan Penempatan Perindustrian anda pada tahun ketiga dan mereka kembali kepada kami untuk tahap 6 (tahun ke-4).

Penilaian

Kaedah penilaian inovatif dilihat sebagai sebahagian daripada pembelajaran untuk program ini, dengan kriteria penilaian dikaitkan dengan hasil pembelajaran modul individu.

Kaedah penilaian termasuk penilaian praktikal, penilaian masa, laporan dan esai, analisa kajian kes, persembahan lisan, kertas seminar, kerja projek, portfolio, penilaian berasaskan kerja, peperiksaan, vivas dan ujian kelas tidak dilihat.

Penilaian akan melibatkan tugasan individu dan kumpulan berdasarkan.

Pengajaran dan pembelajaran

Wrexham Glyndŵr University komited untuk menyokong pelajar kami untuk memaksimumkan potensi akademik mereka.

Kami menawarkan sesi bengkel dan sokongan dalam bidang seperti tulisan akademik, pembuatan nota yang berkesan dan persediaan untuk tugasan. Pelajar boleh menempah temujanji dengan tutor kemahiran akademik yang berdedikasi untuk membantu menangani praktikal kerja universiti.

Prospek kerjaya

The Careers & Zone di Universiti Wrexham Glyndŵr ada untuk membantu anda membuat keputusan dan merancang langkah-langkah seterusnya ke arah masa depan yang cerah. Daripada mencari kerja atau kajian lanjut untuk mengusahakan minat, kemahiran dan aspirasi anda, mereka dapat memberikan maklumat, nasihat dan panduan pakar yang anda perlukan.

Ijazah kami akan membolehkan anda bekerja dengan majikan besar dalam industri perisian, dalam teknologi PKS dan membantu perkembangan kerjaya anda ke jawatan pengurusan dalam organisasi perisian atau sebagai pengarah syarikat perniagaan anda sendiri.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Wrexham Glynd?r University started in 2008 so we’re still one of the youngest universities in the UK. It is a vibrant, friendly place where each student’s learning and future is given personal attenti ... Baca lebih lanjut

Wrexham Glynd?r University started in 2008 so we’re still one of the youngest universities in the UK. It is a vibrant, friendly place where each student’s learning and future is given personal attention. Baca Ringkas