BSc (Kepujian) dalam Sains Data Statistik

Umum

Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Sains data statistik adalah teras analisis data moden yang mengubah data menjadi kecerdasan untuk memberitahu keputusan dan menyelesaikan masalah yang mencabar. Aplikasi berkisar dari ekonomi dan perubatan hingga sains sosial dan persekitaran. Ijazah ini merangkumi elemen teori dan teori statistik moden yang diterapkan, dan memberikan latihan dan pengalaman praktikal dalam memodelkan, menganalisis dan menafsirkan data sebenar yang diperlukan dalam ekonomi, industri dan penyelidikan. Tahun-tahun awal ijazah merangkumi matematik asas, pengkomputeran, kebarangkalian dan statistik. Tahun-tahun terakhir memberi tumpuan kepada topik pakar lanjutan dalam pemodelan statistik, sains data, pembelajaran mesin, kebarangkalian dan proses stokastik.

Kandungan kursus

Tahun pertama

Kalkulus; Pengenalan Sains Statistik, dan kursus pilihan termasuk Logik dan Bukti, Matematik Diskrit dan Pembangunan Perisian.

Tahun kedua

Kebarangkalian dan Statistik; Algebra Linear; Matematik Aktuari dan Kewangan; Analisis Sebenar, dan kursus pilihan termasuk Pangkalan Data dan Reka Bentuk Perisian.

Tahun ketiga

Model Statistik; Proses Stokastik; Statistik Bayesian; Model Survival; Kaedah Statistik untuk Sains Sosial, dan kursus pilihan termasuk Kecerdasan Buatan dan Sistem Pengurusan Pangkalan Data.

Tahun Keempat

Siri masa; Pengoptimuman; Pengkomputeran Simulasi dan Statistik; Kaedah Statistik Lanjut; Asas Pembelajaran Mesin Statistik; Disertasi dan pilihan dari pelbagai pilihan, termasuk Topik Khusus dalam Pemodelan Statistik (misalnya dalam Epidemiologi, Ekologi atau Kewangan), Pengkomputeran Statistik dan Analisis Visualisasi Data.

Keperluan bahasa Inggeris

Di mana bahasa Inggeris bukanlah bahasa pengantar di sekolah menengah, pemohon mesti menunjukkan penguasaan Bahasa Inggeris yang setara dengan IELTS 6.0 Academic (tanpa unsur di bawah 5.5).

Tarikh tutup permohonan

Kampus Dubai kami mengendalikan proses kemasukan sepanjang tahun: sebaik saja satu pengambilan ditutup, kami mula menerima permohonan untuk yang berikutnya. Ia juga mungkin bagi anda untuk menangguhkan tarikh mula anda sehingga satu tahun.

Kebanyakan pelajar memohon 6-10 bulan sebelum pengambilan mereka yang dipilih. Kami boleh menerima permohonan sehingga 3 minggu sebelum permulaan setiap pengambilan tetapi anda perlu ambil perhatian bahawa aplikasi terlambat hampir pasti bermakna kelewatan dalam penyediaan perkhidmatan pentadbiran penting, seperti kad matrikulasi pelajar anda (tanpa anda tidak akan dapat mengakses perpustakaan atau perkhidmatan dalam talian).

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Baca Ringkas