BSc (Kepujian) dalam Sains Alam Sekitar

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Sekiranya anda mahu kerjaya menangani cabaran alam sekitar yang paling mendesak di dunia, ini adalah kursus untuk anda.

Saintis alam sekitar hari ini dicabar untuk mencari penyelesaian kepada beberapa masalah yang paling mendesak di dunia, seperti perubahan iklim, pencemaran, kehilangan biodiversiti dan penyediaan tenaga, makanan, dan air bersih.

Stirling adalah hab bagi pemuliharaan dan organisasi persekitaran. Ia adalah tempat yang hebat untuk mempelajari Sains Persekitaran. Kami adalah salah satu daripada universiti UK pertama yang memperkenalkan ijazah Sains Alam Sekitar dan kursus kami diiktiraf oleh Institut Sains Alam Sekitar.

Anda akan mendapat landasan saintifik dan kemahiran yang relevan, berkepentingan dan permintaan. Modul kemahiran pakar dimasukkan ke dalam setiap semester kursus kami, dan sesi kerjaya biasa tertanam dalam pengajaran teras. Latihan lapangan adalah elemen asas yang merangkumi kursus di Scotland, Iceland dan Sepanyol.

Di Stirling, kami bersemangat tentang Sains Persekitaran dan menawarkan pengajaran yang inovatif, interdisipliner dan penyelidikan yang akan memberi inspirasi kepada anda untuk menjadi perbezaan, dan melindungi masyarakat dan planet kita.

"Ijazah ini diajar dengan keseimbangan teori dan aplikasi praktikal. Pelbagai modul membenarkan saya memberi tumpuan kepada bidang-bidang yang paling saya sukai dan, oleh kerana ahli-ahli kakitangan adalah semua pakar dalam bidang mereka, saya telah diberikan dengan tinggi -mendapatkan kualiti. "

Raeannon Sinclair, Sains Alam Sekitar BSc Hons, 2012-2016

Sebab utama untuk belajar bersama kami

# 1 Pengetahuan pengetahuan saintifik, kerja lapangan dan latihan teknikal bermakna graduan kami sangat berkemampuan.

# 2 Hab alam sekitar Stirling menyediakan rangkaian pembelajaran dan peluang untuk pelajar kami.

# 3 Kami menawarkan kursus lapangan di lokasi tempatan dan luar negara, contohnya di University of Guelph di Kanada.

Akreditasi profesional

Kursus ini diiktiraf oleh Institusi Sains Alam Sekitar dan Jawatankuasa Ketua Sains Alam Sekitar. Akreditasi menunjukkan bahawa kursus ini memenuhi kenyataan penanda aras QAA untuk sains bumi, sains alam sekitar dan kajian alam sekitar. Ia juga memberi isyarat kepada majikan yang berpotensi bahawa pengajaran, pembelajaran dan penyelidikan sejajar dengan pembangunan profesional yang berkualiti tinggi.

Manfaat akreditasi untuk pelajar kami termasuk:

  • Keahlian pelajar percuma Institusi Sains Alam Sekitar.
  • Langkah pertama di jalan kerjaya alam sekitar yang boleh membawa mereka ke Status Berkanun.
  • Akses eksklusif ke kawasan ahli di laman web IES, dengan berita tentang pekerjaan dan acara.
  • Jurnal elektronik jurnal saintifik alam sekitar.
  • Kemasukan percuma atau kurang kepada peristiwa IES.

Hadiah atau anugerah

Beasiswa Altajir (£ 500) dianugerahkan kepada pelajar yang berprestasi tinggi pada tahun 3 program BSc / MSci. Hadiah pembelajaran berasaskan penyelidikan diberikan untuk disertasi terbaik dalam tahun ke-4.

Butiran kursus

Sistem alam sekitar yang bergantung kepada masyarakat kita adalah kompleks dan rapuh. Untuk memahami sistem ini, saintis alam sekitar perlu mengambil pendekatan antara disiplin yang menggabungkan pengetahuan mengenai proses fizikal, kimia dan biologi yang membentuk persekitaran semula jadi kita.

Kursus ini akan melengkapkan anda dengan kemahiran analisis, medan dan makmal untuk memahami interaksi kompleks antara manusia dengan alam sekitar. Pengajaran yang diterajui penyelidikan memastikan anda terkini dengan pengetahuan terbaru.

Semester 1-4 akan meneroka sains di sebalik proses fizikal, kimia dan biologi global yang membentuk persekitaran semulajadi kita. Kami juga akan menyediakan latihan dalam kemahiran makmal dan bidang melalui beberapa teras dan modul pilihan. Ini termasuk perjalanan lapangan kediaman ke Aviemore atau Lake District.

Semester 5-8 akan menyediakan latihan pakar dalam modul teras, seperti: Dasar dan Pengurusan Alam Sekitar; Sistem Maklumat Geografi; dan Kaedah dan Aplikasi dalam Sains Alam Sekitar.

Ramai pelajar bekerja rapat dengan ahli akademik sepanjang masa dan mendapat faedah daripada aktif mengambil bahagian dalam program penyelidikan.

Alumni kami menyumbang kepada pengajaran kami, seperti penceramah jemputan dan rakan kongsi perbincangan. Fakulti juga menawarkan program bursari musim panas yang kompetitif untuk menyediakan pelajar dengan pengalaman kerja dan penyelidikan yang berharga.

Mengajar

Kami telah dianugerahkan kecemerlangan lima bintang untuk pengajaran kami oleh QS World University Rankings 2017/18. Pengajaran yang diterajui penyelidikan kami adalah teras pembelajaran anda kerana kakitangan kami adalah pemimpin dunia dalam penyelidikan Sains Alam Sekitar. Kaedah pengajaran kami termasuk latihan praktikal, bidang dan praktikal makmal, seminar, dan projek individu dan kumpulan.

Kerja lapangan

Kerja lapangan diintegrasikan ke dalam kursus. Stirling menyediakan lokasi yang ideal untuk mengkaji alam sekitar - kampus ini mempunyai sebuah loch dan hutan yang ditetapkan di latar belakang Ochil Hills. Terdapat juga akses mudah ke landskap yang pelbagai seperti Dataran Tinggi Scotland, Muara Forth dan tanah yang terdegradasi melalui aktiviti perindustrian yang lalu.

Kelas lapangan kediaman diadakan pada Tahun 2. Kami juga menawarkan pilihan lawatan lapangan pilihan ke Sepanyol selatan atau Iceland pada Tahun 3, untuk mengkaji persekitaran yang tidak dikenali, mengembangkan pemahaman tentang bagaimana landskap ini berkembang dan isu pengurusan alam sekitar yang mereka hadapi.

Penilaian

Kami menggunakan pelbagai kaedah untuk menilai kemahiran anda secara meluas. Modul dinilai oleh kombinasi kursus dan peperiksaan yang termasuk tugasan bertulis seperti esei dan laporan, lakaran bidang, persembahan, kumpulan dan projek individu.

Jam bilik darjah

Jam kelas berbeza bergantung kepada modul yang sedang dikaji. Biasanya anda boleh mengharapkan 9 jam kuliah setiap minggu ditambah antara 3 dan 9 jam praktikal.

Belajar di luar negara

Sains Alam Sekitar mempunyai program pertukaran yang mantap dengan University of Guelph di Kanada. Terdapat juga perjanjian Erasmus untuk University of Gothenburg (Sweden), University of Tübingen (Jerman) dan University of Wageningen (Belanda).

Hubungi

Dr Christian Schröder

44 (0) 1786 467754

christian.schroeder@stir.ac.uk

Yuran - 2018/2019

  • Pelajar luar negeri (bukan EU) £ 14,460.00
  • Pelajar Scotland dan EU £ 1,820.00
  • Pelajar dari seluruh UK £ 9,250
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Baca Ringkas