BSc (Kepujian) dalam Sains Alam Sekitar dan Pendidikan Luaran

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Jika anda mahukan ijazah sains yang baik yang juga membawa anda mengajar dan membimbing aktiviti luaran, ijazah unik ini telah direka untuk anda.

University of Stirling adalah tempat yang hebat untuk mempelajari Sains Alam Sekitar, dengan sejarah inovasi kami dalam penyelidikan dan kajian alam sekitar. Kursus ini menggabungkan elemen akademik sains Sains Alam Sekitar kami dengan latihan praktikal dalam navigasi dan keselamatan luar. Anda akan belajar bagaimana untuk merancang, memimpin dan menyampaikan program luar dengan hasil pembelajaran alam sekitar dan ekologi.

Anda akan meneroka isu teras dalam geografi, evolusi landskap, impak manusia terhadap alam sekitar dan sejarah alam sekitar. Pengajaran bidang kami akan mempesona dan memberi inspirasi kepada anda kerana mengeksploitasi landskap semulajadi dan semulajadi manusia berhampiran Stirling, dan termasuk lawatan ke selatan Sepanyol atau Iceland.

Jurulatih gunung terkemuka kami dan pakar luar akan mengajar anda kepimpinan luar, kemahiran gunung dan pendidikan alam sekitar. Di samping itu, anda akan mendapat Anugerah Pemimpin Gunung, yang disokong oleh Persatuan Latihan Gunung. Ini adalah kursus fizikal yang memerlukan tahap kesihatan, kecergasan dan mobiliti tertentu.

Ini adalah gelaran yang unik yang menawarkan asas kukuh dalam sains alam sekitar yang dilengkapi dengan pengalaman luaran dan kepimpinan-menimbang latihan saintifik dengan peluang kerjaya yang luas.

Daniel Souto, BSc (Hons) Sains Alam Sekitar dan Pendidikan Luaran

Sebab utama untuk belajar bersama kami

# 1 Ijazah yang direka khas kami menggabungkan modul di seluruh Pendidikan Luar, Geografi dan Sains Alam Sekitar

# 2 Kami mempunyai hubungan yang kuat dengan majikan dan pengurusan alam sekitar majikan

# 3 Anda akan belajar dari beberapa pengajar gunung terkemuka UK dan pendidik luar

Akreditasi profesional

Anugerah Pemimpin Gunung diiktiraf oleh Persatuan Latihan Gunung dan Pihak Berkuasa Pelesenan Aktiviti Pengembaraan (AALA).

Butiran kursus

Kami menggabungkan pengajaran berasaskan kuliah, pembelajaran berasaskan medan yang besar mengenai persekitaran dan latihan praktikal dalam navigasi, bahaya gunung dan keselamatan di luar. Kami juga akan melatih anda untuk mereka bentuk dan menyampaikan kursus luar dengan hasil pembelajaran alam sekitar dan ekologi.

Kami mempunyai hubungan yang kuat dengan majikan dan majikan pengurusan alam sekitar, memberikan anda peluang untuk mendapatkan pengalaman tangan bekerja dengan rakan kongsi industri semasa ijazah anda.

Dalam komponen pendidikan luaran, anda akan belajar dari beberapa pengajar pendaki atas UK dan pendidik luar. Anugerah Leader Pemimpin Musim Panas tetapi termasuk Summer Mountain memerlukan anda untuk menyelesaikan sekurang-kurangnya 40 hari gunung berkualiti.

Tahap ini memerlukan tahap kesihatan, kecergasan dan mobiliti yang tinggi dan komitmen terhadap kegiatan luar (khususnya, berjalan kaki gunung).

Kami mempunyai sejarah inovatif dalam Sains Persekitaran. University of Stirling merupakan salah satu universiti pertama yang menubuhkan kursus ijazah dalam Sains Alam Sekitar pada tahun 1980 dan kami masih komited untuk melatih siswazah dengan kemahiran yang dihargai oleh majikan hari ini. Kami menawarkan satu-satunya kursus MSci Sains Alam Sekitar di Scotland, yang diiktiraf oleh Institusi Sains Alam Sekitar (IES).

Mengajar

Kami telah dianugerahkan kecemerlangan lima bintang untuk pengajaran kami oleh QS World University Rankings 2017/18.

Anda akan diajar melalui campuran praktik dan tutorial amali kuliah, medan dan makmal. Anda akan berpeluang mendapat pengalaman berasaskan kerja sebagai sebahagian daripada ijazah anda, yang akan dikira ke arah perkembangan gelar anda.

Kerja lapangan

Anda akan menghabiskan banyak masa di landskap Scotland kami yang luar biasa, baik dalam perjalanan lapangan dan memperoleh pengalaman untuk Anugerah Pemimpin Gunung anda.

Kursus ini termasuk perjalanan lapangan lima hari pilihan di UK pada Tahun 2 dan pilihan untuk kelas lapangan di Sepanyol atau Iceland pada Tahun 3. Kos untuk ini adalah subsidi, tetapi sumbangan kewangan diperlukan.

Modul Pendidikan Luaran diajar terutamanya melalui kelas medan kediaman, yang berlaku di beberapa lokasi Scotland yang paling menakjubkan.

Penilaian

Penilaian kerja kursus termasuk perancangan pengajaran pelajaran luar, penafsiran landskap dan penyediaan laporan perundingan alam sekitar. Ini akan memberi anda latihan yang sangat relevan untuk pekerjaan semasa anda belajar untuk ijazah anda.

Belajar di luar negara

Di samping peluang pertukaran yang tersedia untuk semua pelajar Stirling, Geografi Alam Sekitar mempunyai program pertukaran yang mantap dengan universiti termasuk Universiti Guelph di Kanada dan University of Fairbanks, Alaska.

Terdapat juga pilihan untuk pertukaran Erasmus ke universiti di Sweden dan Jerman. Selama Tahun 3, anda dapat menghabiskan satu atau dua semester luar negeri di mana anda belajar kursus yang setara dengan yang diambil di Stirling dan berpeluang untuk memperluas pengalaman lingkungan dan budaya anda.

Ketahui lebih lanjut mengenai belajar di luar negara.

Hubungi

Profesor Alistair Jump, Fakulti Sains Semulajadi

44 (0) 1786 467848

asjump@stir.ac.uk

Yuran - 2018/2019

  • Pelajar luar negeri (bukan EU) £ 14,460.00
  • Pelajar Scotland dan EU £ 1,820.00
  • Pelajar dari seluruh UK £ 9,250
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Baca Ringkas