BSc (Kepujian) dalam Psikologi dengan Pengurusan

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Program ini mengimbangi kira-kira 75% Psikologi dengan kursus 25% Perniagaan dan Pengurusan. Kursus Psikologi merangkumi pelbagai pendekatan teras kepada psikologi serta reka bentuk dan analisis penyelidikan dan topik pakar yang digunakan. Kurikulum ini berdasarkan yang disyorkan oleh Persatuan Psikologi British. Kursus Pengurusan Perniagaan termasuk gabungan subjek pengurusan teras dan pelbagai kursus pilihan, yang membolehkan pelajar menyesuaikan pembelajaran dengan keutamaan peribadi mereka.

Program ini sesuai untuk pelajar dengan latar sains atau perdagangan yang berminat dalam kajian sistematik tentang kognisi, minda dan tingkah laku. Pelajar mungkin ingin mengambil pengetahuan ini ke dalam kerjaya dalam industri atau melengkapkan latihan seterusnya untuk menjadi ahli psikologi profesional.

Mengapa belajar Psikologi dengan Pengurusan di Kampus Dubai di Universiti Heriot-Watt?

  • Program psikologi Heriot-Watt telah disenaraikan sebagai salah satu program utama di UK.
  • Heriot-Watt mengambil tumpuan yang diterapkan, melampaui buku teks dan teori untuk meneroka penggunaan psikologi dunia sebenar.
  • Graduan psikologi telah berusaha mendapatkan kemahiran yang boleh dialihkan secara bertulis, penyelidikan dan penilaian kritikal.
  • Psikologi BSc (Kepujian) dengan lulusan Pengurusan mempunyai peluang kerjaya dalam bidang perniagaan dan psikologi dan layak untuk pelbagai program pascasiswazah di kedua-dua disiplin.

Kandungan kursus

Tahun pertama

Pelajar diperkenalkan kepada psikologi dari pelbagai perspektif dan memulakan pengajian mereka dalam kaedah penyelidikan, yang akan diteruskan sepanjang program. Ini dilengkapi dengan pengenalan kepada topik Pengurusan.

Tahun kedua

Kursus psikologi meliputi Psikologi Sosial, Psikologi Kognitif, Psikologi Pembangunan, dan Perisikan bersama Statistik Statistik dan Penyelidikan Penyelidikan yang lebih maju. Pelajar juga memilih salah satu daripada dua psikologi yang diterapkan Pathways dari Sekolah Sains Sosial, sama ada Sumber Manusia atau Pemasaran, yang akan dibawa ke tahun-tahun akan datang.

Tahun ketiga

Kursus Psikologi meliputi Kognisi Sosial, Keperibadian, Pembangunan Jangka Masa dan Psikologi Biologi. Kursus ini mengambil pendekatan yang diterapkan, termasuk perbincangan tentang hubungan, kesihatan dan reka bentuk alam sekitar. Pelajar juga mengambil kursus lanjutan dalam Pengurusan atau Tingkah Laku Pengguna bergantung pada Pathway pilihan mereka.

Tahun Keempat

Kursus psikologi lanjutan meneruskan tumpuan yang diterapkan dalam pelbagai bidang berdasarkan kepakaran fakulti. Pada masa ini, ini termasuk topik mengenai kesedaran, kesihatan, psikologi perindustrian dan psikopatologi. Di samping itu, setiap pelajar menjalankan projek bebas yang utama. Ini melibatkan reka bentuk penyelidikan, pengumpulan data dan analisis, dan adalah peluang untuk mempelajari secara mendalam tentang topik pilihan pelajar sendiri. Pelajar juga mengambil dua kursus akhir dari Sekolah Sains Sosial, tetapi mereka tidak menjalankan projek Pengurusan.

Kerjaya

Graduan program Kepujian ini (4 tahun) akan disediakan dengan baik untuk banyak bidang pekerjaan, termasuk pengurusan perniagaan, pengurusan sumber manusia, pemasaran dan penyelidikan pasaran, pengajaran, kaunseling dan pembinaan.

Pelajar yang ingin meneruskan ke dalam profesion psikologi berlesen (seperti klinikal, forensik, kesihatan atau psikologi pendidikan) layak mendapat latihan pasca siswazah yang berkaitan di Heriot-Watt dan di institusi UK lain atau di peringkat antarabangsa.

Keperluan bahasa Inggeris

Di mana bahasa Inggeris bukanlah bahasa pengantar di sekolah menengah, pemohon mesti menunjukkan penguasaan Bahasa Inggeris yang setara dengan IELTS 6.0 Academic (tanpa unsur di bawah 5.5).

Tarikh tutup permohonan

Kampus Dubai kami mengendalikan proses kemasukan sepanjang tahun: sebaik saja satu pengambilan ditutup, kami mula menerima permohonan untuk yang berikutnya. Ia juga mungkin bagi anda untuk menangguhkan tarikh mula anda sehingga satu tahun.

Kebanyakan pelajar memohon 6-10 bulan sebelum pengambilan mereka yang dipilih. Kami boleh menerima permohonan sehingga 3 minggu sebelum permulaan setiap pengambilan tetapi anda perlu ambil perhatian bahawa aplikasi terlambat hampir pasti bermakna kelewatan dalam penyediaan perkhidmatan pentadbiran penting, seperti kad matrikulasi pelajar anda (tanpa anda tidak akan dapat mengakses perpustakaan atau perkhidmatan dalam talian).

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Baca Ringkas