BSc (Kepujian) dalam Pengurusan

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

University of Stirling Management School berada di peringkat teratas 25 di UK untuk memberi kesan penyelidikan dalam bidang perniagaan dan pengurusan - menjadikannya tempat yang tepat untuk mempertajam kemahiran kepimpinan anda dan memperoleh pandangan yang kaya dalam landskap perniagaan hari ini.

Kakitangan pakar kami mempunyai rekod prestasi untuk menyediakan graduan untuk peranan di beberapa syarikat terkenal di dunia, dan segala yang kami lakukan direka untuk melengkapkan anda dengan pengetahuan praktikal yang anda perlukan untuk menjadi pengurus yang berkesan. Anda akan belajar bagaimana untuk menyelesaikan masalah kompleks melalui membuat keputusan analitik, meneroka struktur organisasi, dan mengembangkan kemahiran peribadi dalam pemikiran kritikal, kerja berpasukan dan kepimpinan.

Pada masa yang anda lulus, anda akan bersedia untuk menjadikan idea-idea inovatif menjadi tindakan dan mengikuti jejak langkah bekas pelajar Pengurusan yang telah bekerja untuk orang-orang seperti Visa, Rolls Royce dan Kerajaan Scotland. Di mana pengurusan masa depan anda akan membawa anda?

Sebab utama untuk belajar bersama kami

# 1 91% pelajar Pengurusan kami mengatakan kakitangan adalah baik untuk menerangkan perkara (Unistats 2017)

# 2 Di dalam 25 buah Institut teratas untuk penyelidikan Perniagaan dan Pengurusan (REF 2014)

# 3 91% pelajar Pengurusan kami dalam kerja atau kajian lanjut dalam tempoh enam bulan selepas tamat (Unistats 2017)

Hadiah atau anugerah

Pengurusan Hadiah Sijil Siswazah

Hadiah berasaskan penyelidikan sebanyak £ 200 terbuka kepada setiap pelajar yang menulis Disertasi Pengurusan dan dianugerahkan kepada pelajar yang menyampaikan disertasi sarjana terbaik. Hadiah boleh dikongsi jika lebih daripada satu disertasi mencapai tanda tertinggi.

Butiran kursus

Kursus Pengurusan kami direka untuk membekalkan anda dengan kemahiran yang anda perlukan untuk menjadi pengurus yang berkesan dalam persekitaran perniagaan yang pesat berkembang sekarang ini. Tahun pertama belajar akan memberikan anda landasan yang luas dalam perniagaan dan pengurusan, meliputi topik-topik seperti sejarah pengurusan, membuat keputusan dan inovasi perniagaan.

Dalam semester 3-7, modul teras wajib menyediakan teori dan aplikasi pengurusan. Anda akan mempelajari kepimpinan, etika perniagaan, pengurusan projek dan banyak lagi. Anda juga akan mempunyai peluang untuk mengambil modul elektif dalam perakaunan dan kewangan untuk pengurus. Pada tahun terakhir anda, anda akan menulis disertasi berdasarkan perniagaan atau perkhidmatan, di mana anda digalakkan untuk menyiasat masalah tertentu dan meluaskan kemahiran anda dalam penyelidikan dan menyelesaikan masalah.

Mengajar

Mengkaji Pengurusan di University of Stirling akan memberi anda gambaran yang komprehensif mengenai kerja dalaman perniagaan dan organisasi lain. Kakitangan pengajar pakar kami membuat kajian dan pemahaman industri mereka untuk memastikan anda bersenjata dengan pemahaman yang luas tentang persekitaran yang kompetitif yang kompleks - dan dilengkapi untuk memberi tanda kepada mereka.

Anda akan diajar melalui gabungan kuliah, seminar, tutorial, bengkel berasaskan komputer, kajian kes dan lawatan perindustrian yang kadang-kadang.

Penilaian

Anda akan dinilai dengan kursus dan peperiksaan.

Belajar di luar negara

Anda akan berpeluang meluaskan horizon anda dan belajar di luar negara melalui hubungan kami yang mantap dengan beberapa universiti antarabangsa.

Ketahui lebih lanjut mengenai belajar di luar negara.

Hubungi

Dr Gerry Edgar, Pengarah Kursus

44 1786 467371

gerry.edgar@stir.ac.uk

Yuran - 2018/2019

  • Pelajar luar negara (bukan EU) £ 12,140.00
  • Pelajar Scotland dan EU £ 1,820.00
  • Pelajar dari seluruh UK £ 9,250
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Baca Ringkas