BSc (Kepujian) dalam Pengurusan dan Perniagaan Analytics

Umum

Penerangan Program

Analisis Perniagaan digunakan setiap hari untuk organisasi-organisasi dari semua saiz dan telah menjadi kemahiran yang mesti ada untuk graduan dan majikan. Walau bagaimanapun, menggunakan teknik analitik yang sesuai, menguruskan kakitangan teknikal, menyelaraskan analisis perniagaan kepada strategi organisasi, menguruskan projek analisis data dan mentafsir analisis tetap menjadi cabaran utama.

Dengan semua ini, program ini telah dirancang secara unik untuk melengkapkan pelajar dengan kemahiran teknikal dan bukan teknikal yang diperlukan untuk berjaya sebagai pengurus perniagaan masa depan.

Melalui input yang tidak ternilai dari profesional industri terkemuka, kami telah menyesuaikan modul pada program ini untuk menawarkan keseimbangan antara mekanik kaedah analisis perniagaan dan dinamik proses perniagaan dan pengurusan keputusan. Oleh itu, para pelajar dalam program ini akan dibina secara menyeluruh dalam analisis pengurusan dan perniagaan dan topik-topik yang berkaitan, disokong oleh konsep utama, teori, dan teknik terkini dalam bidang.

Selain dari topik perniagaan dan pengurusan umum, anda akan membangunkan pemahaman anda tentang topik-topik seperti:

  • Asas Analisis dan Kecerdasan Buatan
  • Analytics Data Big untuk Perniagaan
  • Undang-undang dan Etika Perniagaan
  • Peramalan dan Analisis Perniagaan
  • Analisis Perniagaan dan Simulasi Perniagaan Gunaan

Anda akan mempunyai peluang untuk membiasakan diri dengan perisian analisis pakar, SAS, yang dianggap sebagai penyedia perisian analisis data standard industri yang terkemuka di dunia, digunakan secara meluas dalam dunia perniagaan. Di samping itu, ahli akademik yang ditumpukan penyelidikan kami akan memudahkan pembelajaran anda sepanjang tempoh program ijazah ini memastikan anda tetap up to date dengan trend terkini dalam bidang Analisis dan Pengurusan Perniagaan.

Melalui pengajaran inovatif dan aplikasi praktikal, program ini bertujuan untuk menggabungkan analisis data dengan amalan pengurusan, oleh itu meletakkan anda di barisan hadapan persaingan lepasan untuk peranan seperti Business Analyst, Pengurus Pemasaran, Pakar HR, Pengurus Pembangunan Perniagaan dan banyak lagi.

Akreditasi profesional

Kami bangga menjadi ahli kumpulan perniagaan elit untuk memegang pentauliahan tiga Equis, AMBA dan AACSB, yang sering disebut sebagai "Triple Crown".

Kami menggunakan SAS, salah satu perisian analitik data standard industri yang terkemuka di dunia sebagai sebahagian darjah ini untuk melatih para pelajar.

SAS adalah salah satu rakan strategik kami dan mengakui program ini. Mereka adalah penganjur untuk pelajar kami mendapat pengalaman dengan perisian, yang digunakan secara meluas dalam dunia perniagaan.

Kedudukan

University of Bradford menduduki ranking 301-400 di dunia untuk Perniagaan dan Ekonomi di Peringkat Universiti Peringkat Tinggi Tahun 2019.

Syarat kemasukan

112 mata UCAS.

A-Levels: Tiada syarat subjek tertentu.

Diploma Lanjutan BTEC: DMM - tiada keperluan subjek tertentu.

Pemohon dalam Program Akses: Tiada keperluan subjek yang khusus.

Keperluan Baccalaureate Antarabangsa: 112 mata untuk memasukkan sekurang-kurangnya 2 subjek HL ditambah HL3 atau SL4 dalam Bahasa Inggeris dan Matematik

Plus minimum: GCSE Bahasa Inggeris dan Matematik pada gred C atau 4 (setara diterima).

Keperluan bahasa Inggeris: Minimum IELTS pada 6.0 atau bersamaan.

Sekiranya anda tidak memenuhi syarat IELTS, anda boleh mengambil kursus Bahasa Inggeris di University of Bradford .

Belajar di luar negara

Sebagai pelajar di University of Bradford School of Management, anda akan berpeluang belajar di luar negara di salah satu institusi rakan kongsi kami di seluruh dunia.

Ini memberikan anda pengalaman antarabangsa, pendedahan kepada budaya dan peluang yang berbeza untuk berangkaian dengan pelajar dan ahli akademik di sekolah perniagaan terkemuka lain.

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

With 50 years of academic excellence behind us as a University, we have continued to grow our international reputation and course provision. We have always been pioneers in developing new course subje ... Baca lebih lanjut

With 50 years of academic excellence behind us as a University, we have continued to grow our international reputation and course provision. We have always been pioneers in developing new course subjects, reflecting and anticipating the needs of employers, our students, and of society as a whole. Baca Ringkas