BSc (Kepujian) dalam Pengurusan dan Perniagaan Analytics

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Analisis Perniagaan digunakan setiap hari untuk organisasi-organisasi dari semua saiz dan telah menjadi kemahiran yang mesti ada untuk graduan dan majikan. Walau bagaimanapun, menggunakan teknik analitik yang sesuai, menguruskan kakitangan teknikal, menyelaraskan analisis perniagaan kepada strategi organisasi, menguruskan projek analisis data dan mentafsir analisis tetap menjadi cabaran utama.

Dengan semua ini, program ini telah dirancang secara unik untuk melengkapkan pelajar dengan kemahiran teknikal dan bukan teknikal yang diperlukan untuk berjaya sebagai pengurus perniagaan masa depan.

Melalui input yang tidak ternilai dari profesional industri terkemuka, kami telah menyesuaikan modul pada program ini untuk menawarkan keseimbangan antara mekanik kaedah analisis perniagaan dan dinamik proses perniagaan dan pengurusan keputusan. Oleh itu, para pelajar dalam program ini akan dibina secara menyeluruh dalam analisis pengurusan dan perniagaan dan topik-topik yang berkaitan, disokong oleh konsep utama, teori, dan teknik terkini dalam bidang.

Selain dari topik perniagaan dan pengurusan umum, anda akan membangunkan pemahaman anda tentang topik-topik seperti:

 • Asas Analisis dan Kecerdasan Buatan
 • Analytics Data Big untuk Perniagaan
 • Undang-undang dan Etika Perniagaan
 • Peramalan dan Analisis Perniagaan
 • Analisis Perniagaan dan Simulasi Perniagaan Gunaan

Anda akan mempunyai peluang untuk membiasakan diri dengan perisian analisis pakar, SAS, yang dianggap sebagai penyedia perisian analisis data standard industri yang terkemuka di dunia, digunakan secara meluas dalam dunia perniagaan. Di samping itu, ahli akademik yang ditumpukan penyelidikan kami akan memudahkan pembelajaran anda sepanjang tempoh program ijazah ini memastikan anda tetap up to date dengan trend terkini dalam bidang Analisis dan Pengurusan Perniagaan.

Melalui pengajaran inovatif dan aplikasi praktikal, program ini bertujuan untuk menggabungkan analisis data dengan amalan pengurusan, oleh itu meletakkan anda di barisan hadapan persaingan lepasan untuk peranan seperti Business Analyst, Pengurus Pemasaran, Pakar HR, Pengurus Pembangunan Perniagaan dan banyak lagi.

Akreditasi profesional

Kami bangga menjadi ahli kumpulan perniagaan elit untuk memegang pentauliahan tiga Equis, AMBA dan AACSB, yang sering disebut sebagai "Triple Crown".

Kami menggunakan SAS, salah satu perisian analitik data standard industri yang terkemuka di dunia sebagai sebahagian darjah ini untuk melatih para pelajar.

SAS adalah salah satu rakan strategik kami dan mengakui program ini. Mereka adalah penganjur untuk pelajar kami mendapat pengalaman dengan perisian, yang digunakan secara meluas dalam dunia perniagaan.

Kedudukan

University of Bradford menduduki ranking 301-400 di dunia untuk Perniagaan dan Ekonomi di Peringkat Universiti Peringkat Tinggi Tahun 2019.

Syarat kemasukan

112 mata UCAS.

A-Levels: Tiada syarat subjek tertentu.

Diploma Lanjutan BTEC: DMM - tiada keperluan subjek tertentu.

Pemohon dalam Program Akses: Tiada keperluan subjek yang khusus.

Keperluan Baccalaureate Antarabangsa: 112 mata untuk memasukkan sekurang-kurangnya 2 subjek HL ditambah HL3 atau SL4 dalam Bahasa Inggeris dan Matematik

Plus minima Bahasa Inggeris dan Matematik GCSE di gred C atau 4 (setara diterima).

Keperluan bahasa Inggeris

 • Minimum IELTS pada 6.0 atau bersamaan

Sekiranya anda tidak memenuhi syarat IELTS, anda boleh mengambil kursus Bahasa Inggeris di University of Bradford .

Apa yang anda akan belajar

Tahun pertama

Teras

 • Kewangan dan Perakaunan bagi Pengurus (AFE4015-B)
 • Yayasan Pemasaran (MAR4002-B)
 • Asas-Asas Kepintaran Buatan dan Analisis Data (OIM4012-B)
 • Pengurusan Operasi dan Teknologi (OIM4011-B)
 • Orang, Kerja dan Organisasi (HRM4009-B)
 • Prinsip Pengurusan (OIM4006-B)

Tahun kedua

Teras

 • Analytics Data Big untuk Perniagaan (OIM5015-B)
 • Peramalan dan Analisis Perniagaan (OIM5016-B)
 • Undang-undang dan Etika Perniagaan (LAW4004-B)
 • Keusahawanan dan Enterprise (HRM5004-B)
 • Strategi Perniagaan Antarabangsa (SIB5001-B)

Pilihan

 • Komunikasi Pemasaran Bersepadu (MAR5007-B)
 • Pengurusan Sistem Maklumat (OIM5009-B)
 • Reka Bentuk dan Analisis Organisasi (HRM5014-B)
 • Pengurusan Strategik (SIB5003-B)

Tahun ketiga

 • Penempatan Kerja (MAL5009-Z)

ATAU

 • Kajian Luar Negara (MAL5010-Z)

Tahun akhir

Teras

 • Analisis dan Gunaan Perniagaan Gunaan (OIM6014-B)
 • Kecerdasan Buatan untuk Perniagaan (OIM6015-B)
 • Pengurusan dan Perniagaan Analytics - Projek Perniagaan Tahun Akhir (OIM6017-D)

Pilihan

 • Etika Perniagaan dan Tanggungjawab Sosial (HRM6010-B)
 • Insight Pengguna (MAR6008-B)
 • Pemimpin dan Urusan Rakyat (HRM6014-B)
 • Pengurusan Logistik dan Pengurusan Rantaian (OIM6013-B)
 • Multinasional dalam Ekonomi Berkembang (SIB6011-B)
 • Pengurusan Risiko dan Derivatif (AFE6013-B)

Belajar di luar negara

Sebagai pelajar di University of Bradford School of Management, anda akan berpeluang belajar di luar negara di salah satu institusi rakan kongsi kami di seluruh dunia.

Ini memberikan anda pengalaman antarabangsa, pendedahan kepada budaya dan peluang yang berbeza untuk berangkaian dengan pelajar dan ahli akademik di sekolah perniagaan terkemuka lain.

Pembelajaran dan penilaian

Pengajaran mengenai program ini akan diarahkan, disokong dan diperkuat menerusi gabungan kuliah rasmi, perbincangan kumpulan kakitangan / pelajar, penyelidikan peribadi dan belajar kendiri, tutorial, seminar dan bacaan yang diarahkan.

Kandungan pengajaran dan bahan pembelajaran akan dimaklumkan oleh penyelidikan yang tepat pada masanya dan disokong oleh kajian kes organisasi sebenar, yang akan membantu anda dalam mengakui peluang dan cabaran yang berkaitan dengan Analisis Pengurusan dan Perniagaan dari perspektif praktikal, kehidupan sebenar. Secara lebih khusus, senario perniagaan akan digunakan semasa tutorial dalam kelas dan bengkel perisian pakar menawarkan pembelajaran kontekstual praktikal.

Sekolah Pengurusan mempunyai tradisi panjang untuk memastikan pelajar membangun akademik dengan pengetahuan, pemahaman dan kemahiran peribadi yang relevan dan sesuai dengan keperluan perniagaan kontemporari. Bersama-sama, penerokaan idea-idea penyelidikan terkemuka dan penerapan pengetahuan dan kemahiran kepada masalah perniagaan nyata menimbulkan cabaran yang menarik dan tepat kepada para pelajar kami.

Anda akan dinilai dengan campuran peperiksaan bertulis, menilai kerja kursus, kajian kes, projek kumpulan dan persembahan. Penilaian disepadukan dengan pembelajaran dan pengajaran untuk menyokong dan membuktikan pencapaian hasil pembelajaran untuk modul individu dan program secara keseluruhannya.

Anda akan berpeluang bertemu dengan ahli pasukan pengajar semasa 'jam maklum balas' mingguan mereka jika anda memerlukan maklum balas tambahan atau mempunyai sebarang soalan mengenai bahan dari modul anda.

Yuran, kewangan dan biasiswa

Yuran kelas tambahan

 • Rumah: £ 9,250 (tahun sandwic: £ 925)
 • Antarabangsa: £ 16,090 (Pengurusan / Sains Sosial)
  (tahun sandwic: £ 1,609)

Beasiswa

Setiap tahun kami menganugerahkan biasiswa yang tidak boleh dibayar kepada UK, EU dan pelajar antarabangsa atas dasar kecemerlangan akademik, keadaan peribadi atau kesusahan ekonomi.

Sokongan kerjaya

Universiti ini komited untuk membantu pelajar membangun dan meningkatkan kebolehpasaran dan ini merupakan sebahagian daripada banyak program. Sokongan pakar boleh didapati sepanjang kursus dari Career and Employability Services termasuk bantuan untuk mencari kerja sambilan semasa belajar, penempatan, kerja bercuti dan kekosongan siswazah. Pelajar digalakkan untuk mengakses sokongan ini pada peringkat awal dan menggunakan sumber yang luas di laman web Kerjaya.

Membincangkan pilihan dengan penasihat pakar membantu menjelaskan perancangan melalui meneroka pilihan dan kemahiran penapisan memburu pekerjaan. Dalam kebanyakan program kami, terdapat input langsung oleh Penasihat Pembangunan Karir ke dalam kurikulum atau melalui bengkel yang diatur secara khusus.

Penggalak Kerjaya

Semasa anda belajar di Fakulti Pengurusan, Undang-Undang dan Sains Sosial, anda akan berpeluang untuk mengambil bahagian dalam program penggalak kerjaya yang tersendiri sepanjang tempoh kursus anda. Program ini direka bentuk untuk melengkapkan anda dengan kemahiran dan sifat siswazah yang diperlukan untuk bekerja siap ketika mencari pekerjaan dengan organisasi inovatif terkemuka. Program Peningkatan Kerjaya menawarkan peluang untuk mendapatkan sijil dalam:

 • Lesen Memandu Komputer Eropah (ECDL) - penanda aras untuk celik digital.
 • Sage 50 Perakaunan dan Sage 50 Gaji - latihan yang akan membolehkan anda untuk membangunkan kemahiran perisian perakaunan dan gaji utama.
 • Pengurus Projek Profesional sijil - memberikan anda kelebihan apabila mencari untuk menjadi Pengurus Projek Bersertifikat.
 • Analisis data dan kemahiran laporan Big - menggunakan Perisian dan Perkhidmatan (SAS) yang akan membawa kepada pensijilan.

Di samping itu, program ini juga termasuk aktiviti untuk menggalakkan kerja berpasukan, keyakinan, komunikasi dan banyak kemahiran lain yang dicari oleh majikan.

Membangun portfolio Sijil Kemajuan Profesional Berterusan (CPD) akan menunjukkan kepada majikan bahawa anda bukan sahaja bercita-cita tinggi tetapi juga mengambil tanggungjawab untuk pembangunan profesional anda sendiri.

Prospek kerjaya

Sepanjang kursus ini, anda akan mempunyai peluang untuk membiasakan diri dengan perisian analisis pakar SAS.

SAS dianggap sebagai salah satu pembekal perisian analisis data standard industri terkemuka di dunia dan digunakan secara meluas dalam dunia perniagaan. Mereka adalah salah satu rakan strategik kami dan mengakui program ijazah kami. Pelajar kami mendapat pengalaman dengan perisian, yang digunakan secara meluas dalam dunia perniagaan.

Di samping itu, akademik yang ditumpukan penyelidikan kami akan memudahkan pembelajaran anda sepanjang tempoh program ijazah ini, memastikan anda tetap up to date dengan trend terkini dalam bidang Pengurusan dan Perniagaan Analytics, mempersiapkan anda untuk ketika anda melangkah ke dunia kerja.

Melalui pengajaran inovatif dan aplikasi praktikal, program ini bertujuan untuk menggabungkan analisis data dengan amalan pengurusan. Ini akan meletakkan anda di barisan hadapan persaingan lepasan untuk pelbagai peranan, seperti Business Analyst, Pengurus Pemasaran, Pakar HR, Pengurus Pembangunan Perniagaan dan banyak lagi.

Kursus empat tahun kami, dengan tahun sandwic dalam industri, membolehkan anda memperoleh pengalaman dunia bekerja dalam industri.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Baca lebih lanjut

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Baca Ringkas