BSc (Kepujian) dalam Pengkomputeran Perniagaan

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Dengan kursus Pengkomputeran Perniagaan kami, anda akan mengkaji bagaimana komputer penting untuk perniagaan dan mempelajari bagaimana anda boleh membuat penyelesaian pengkomputeran untuk menyokong pelbagai keperluan perniagaan. Sebagai sebahagian daripada pengajian anda, anda akan membangunkan pengetahuan asas untuk mereka bentuk dan membina sistem perisian dan mengembangkan asas kemahiran yang luas melalui gabungan teori dan amalan. Kemahiran yang anda pelajari akan sangat dihargai oleh majikan - sama ada dalam industri perisian itu sendiri atau dalam konteks yang lebih luas dan lebih strategik yang membangunkan penyelesaian IT untuk sebarang perniagaan.

Kami akan membantu anda membina hubungan yang kukuh dengan industri, dan, sepanjang Tahun 3, anda akan mempunyai pilihan untuk mengambil bahagian dalam penempatan musim panas selama tiga bulan atau penempatan satu tahun. Anda juga akan berpeluang belajar di luar negara menerusi program pertukaran kami.

Sebab utama untuk belajar bersama kami

# 1 Pengajaran praktikal kami, bersama-sama dengan hubungan kami dengan industri, akan memberi anda pengetahuan dan kemahiran untuk memenuhi kerjaya keperluan perniagaan pengkomputeran.

# 2 Penyelidikan kami dalam Pengkomputeran Sains dan Matematik dianggap sebagai "sangat baik di peringkat antarabangsa" oleh Latihan Penilaian Penyelidikan (RAE) dan memberikan canggih kepada kursus pengkomputeran perniagaan kami.

# 3 Graduan yang diakreditasi oleh British Computer Society sebagai Chartered Information Technology Professional.

Butiran kursus

Dalam Semesters 1-3, pelajar dari tiga darjah berkaitan pengkomputeran kami (Sains Pengkomputeran, Kejuruteraan Perisian dan Pengkomputeran Perniagaan) mengambil modul teras yang sama dalam Sains Pengkomputeran.

Topik utama termasuk: Pemikiran Komputasi; Pemrograman Menggunakan Java; Isu Sosial dan Profesional; Kebolehgunaan dan Kebolehaksesan Antaramuka; Struktur Data, Objek dan Algoritma. Terdapat juga tiga modul perniagaan utama dan anda akan mengambil satu subjek tambahan setiap semester.

Kami faham bahawa pelajar mempunyai pelbagai latar belakang, dan, dalam Semester 1, kami dapat menyesuaikan kursus sesuai dengan pengalaman dan kelayakan anda sebelumnya.

Dalam Semester 4-8, kursus ini terdiri daripada kedua-dua modul teras dan modul canggih pilihan, memberi anda peluang untuk meneroka minat khusus anda.

Murid tahun akhir bekerja pada projek bebas, yang biasanya melibatkan merancang dan membangunkan aplikasi komputer dalam konteks perniagaan.

Pelbagai modul pilihan boleh didapati, yang diperoleh daripada Sains Pengkomputeran, Pengajian Perniagaan, Sains Pemasaran dan Pengurusan.

Pelajar kami juga menikmati akses kepada Kelab Komputer aktif yang menganjurkan beberapa aktiviti dan projek bagi mereka yang berminat dalam Pengkomputeran Sains dan Kejuruteraan Perisian.

Mengajar

Kami telah dianugerahkan kecemerlangan lima bintang untuk pengajaran kami oleh QS World University Rankings 2017/18.

Anda akan belajar tentang Pengkomputeran Perniagaan melalui kuliah, kumpulan tutorial kecil dan seminar, dan melalui kerja praktikal dan makmal.

Penilaian

Komponen Sains Pengkomputeran, khususnya, diajar sebagai subjek yang sangat praktikal dan hampir semua modul termasuk tugasan praktikal. Lazimnya jumlah ini untuk 50 peratus gred penilaian, dengan selebihnya diberikan kepada peperiksaan.

Untuk Ijazah Kepujian, gred untuk semua modul maju yang diambil dalam Semesters 5 - 8 digabungkan untuk memberikan klasifikasi peringkat akhir anda.

Peluang penempatan kerja

Kami menawarkan penempatan musim panas tiga bulan dan penempatan musim panas setahun. Peluang penempatan wujud dengan perniagaan perusahaan kecil dan sederhana tempatan serta syarikat besar.

Hubungi

Dr Andrea Bracciali

44 (0) 1786 467446

abb@cs.stir.ac.uk

Yuran - 2018/2019

  • Pelajar luar negeri (bukan EU) £ 14,460.00
  • Pelajar Scotland dan EU £ 1,820.00
  • Pelajar dari seluruh UK £ 9,250
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Baca Ringkas