BSc (Kepujian) dalam Pengkomputeran Gunaan

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Kami telah membangunkan kursus Pengkomputeran Terapan kami dengan rakan perniagaan kami di sektor IT untuk membantu menyelesaikan kekurangan kemahiran mereka. Graduan pengkomputeran kami mempunyai rekod cemerlang dalam mencari pekerjaan yang dibayar dengan baik kerana fokus kami terhadap kepakaran praktikal.

Semasa anda belajar, anda akan maju dari asas-asas sistem komputer dan pembangunan perisian untuk pengetahuan canggih Kepintaran Buatan dan Keselamatan Komputer. Anda akan belajar semua yang anda perlukan untuk menjadi seorang yang sangat berpengalaman dan mencari lulusan profesional IT.

Kami menyampaikan kursus ini dengan kerjasama Kolej Forth Valley untuk menggabungkan pengetahuan di kedua-dua laman web ini. Kakitangan kami aktif dalam penyelidikan dan bekerja dengan industri untuk membantu kursus ini berkembang mengikut keperluan sektor ICT, baik di Scotland dan di seluruh dunia.

Sebab utama untuk belajar bersama kami

# 1 Tahap sangat praktikal yang direka untuk menangani kekurangan kemahiran utama profesional TI

# 2 50 syarikat dari perniagaan IT Scotland membantu merangka kursus ini untuk menghasilkan graduan yang berkemahiran tinggi

# 3 Staf pengajaran adalah penyelidikan aktif; membawa pengetahuan baru, idea baru dan hubungan perniagaan.

Butiran kursus

Kursus ini adalah kerjasama antara Kolej Forth Valley dan University of Stirling Anda akan menghabiskan dua tahun pertama kursus empat tahun ini di Forth Valley College, sebelum memindahkan ke Universiti untuk Tahun 3 dan 4. Semasa Tahun 2 di Kolej, pelajar juga akan mengambil modul di Universiti untuk menyokong peralihan dari kolej ke persekitaran Universiti. Kursus ini mengandungi penempatan kerja perindustrian selama tiga bulan selepas Tahun 3.

Anda akan melaksanakan projek bebas pada tahun terakhir anda yang akan memberi peluang kepada anda untuk membangunkan kerja utama dari keperluan awal hingga penghantaran akhir

Dalam Kolej Forth Valley dan University of Stirling , ramai kakitangan terlibat dalam projek penyelidikan dalam bidang subjek mereka yang membolehkan mereka menghubungkan secara langsung dengan perniagaan dan menyegarkan pengetahuan mereka.

Di Kolej Forth Valley, anda digalakkan mengambil bahagian dalam aktiviti yang memperluaskan dan menggunakan pengetahuan anda. Sebagai kuliah STEM-jaminan (sains, teknologi, kejuruteraan dan matematik), anda boleh mengambil bahagian dalam acara STEM seperti kelab STEM dan peluang STEM Duta.

Mengajar

Kami telah dianugerahkan kecemerlangan lima bintang untuk pengajaran kami oleh QS World University Rankings 2017/18. Di Universiti, anda akan belajar melalui kuliah, kumpulan tutorial kecil dan kebanyakannya melalui kerja makmal.

Penilaian

Pengkomputeran Gunaan diajar sebagai subjek yang sangat praktikal, dan hampir semua modul termasuk tugasan praktikal. Kebiasaannya jumlah ini untuk 50 peratus gred penilaian, dengan selebihnya diberikan kepada peperiksaan.

Untuk ijazah Kepujian, gred untuk semua modul lanjutan yang diambil dalam semester 5-8 digabungkan untuk memberikan klasifikasi peringkat akhir anda.

Peluang penempatan kerja

Kursus ini mengandungi penempatan kerja perindustrian selama tiga bulan selepas Tahun 3.

Hubungi

Vivien Gallacher, Pengurus Kurikulum

Kampus Falkirk
Jalan Grangemouth
Falkirk
FK2 9AD

44 01324 403154

vivien.gallacher@forthvalley.ac.uk

www.forthvalley.ac.uk

Yuran - 2018/2019

  • Pelajar luar negeri (bukan EU) £ 14,460.00
  • Pelajar Scotland dan EU £ 1,820.00
  • Pelajar dari seluruh UK £ 9,250
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Baca Ringkas