Baca keterangan rasmi

Ijazah Sarjana Muda Pelestarian dan Ekologi Hidupan Liar ditujukan kepada mereka yang ingin membangunkan kerjaya dalam pemuliharaan hidupan liar dan menyediakan gabungan unik kajian akademik dengan latihan dan pengalaman secara langsung dalam pemuliharaan, ekologi dan hidupan liar.

Kursus ini merangkumi modul pakar dan pengalaman praktikal di mana pelajar akan mendapat kemahiran dan pengetahuan di kawasan seperti pengenalpastian spesies, teknik menangkap hidup, pengurusan populasi, dan strategi yang mana untuk menjimatkan dengan berkesan spesies dan keanekaragaman hayati.

Bekerja dalam bidang ini akan mengembangkan pengetahuan anda tentang pemuliharaan, ekologi dan hidupan liar, dan terdapat peluang untuk kerja disertasi pada tahun akhir untuk memasukkan kerja lapangan ekologi. Ini membolehkan pelajar bekerjasama dengan kakitangan kuliah mengenai pengalaman penyelidikan yang unik.

Sila ambil perhatian: Pelajar berpangkalan di Reaseheath untuk tempoh kursus ini. Bagi pelajar yang ingin tinggal di, anda akan tinggal di Halls of Residence di Reaseheath College pada tahun pertama anda.

Ciri-ciri kursus:

 • Akses mudah ke ruang hijau luar bandar yang berlainan di seluruh kampus, yang mempunyai gabungan habitat dan spesies satwa liar asli yang boleh dipelajari.
 • Peluang untuk melibatkan diri dalam kerja-kerja projek pemuliharaan yang bermakna di dalam masyarakat setempat.
 • Peluang untuk terlibat dalam kursus lapangan luar negara ke pelbagai kawasan termasuk Afrika Selatan, Amerika Selatan dan Eropah.

Apa yang akan saya pelajari?

Kursus ini bertujuan untuk pelajar yang ingin membangunkan kerjaya dalam pemuliharaan hidupan liar, ekologi. Pelajar disediakan gabungan unik kajian akademik dengan kerja praktikal untuk membangunkan pelbagai kemahiran akademik dan profesional, dengan pengetahuan pemuliharaan hidupan liar, ekologi dan disiplin yang berkaitan. Pelajar akan diberikan pengalaman pembelajaran dinamik yang menggabungkan kajian akademik dengan penggunaan tema praktikal dalam pemuliharaan dan ekologi. Sebagai seorang pelajar yang mempelajari pemuliharaan hidupan liar

Pelajar dijangka akan mengkaji dan menyelesaikan 120 kredit setiap tahun, yang terdiri daripada enam modul pengajian setiap peringkat akademik / tahun. Semua modul pada tahun 1 adalah pengajian mandatori, untuk memastikan pelajar mengharungi kemahiran asas dan pengetahuan yang diperlukan untuk maju ke pengajian selanjutnya. Sebaliknya, pelajar akan mempunyai peluang untuk memilih modul pilihan tertentu pada tahun 2

Pada Tahun 1 (Tahap 4), anda akan membangunkan pengetahuan dan kemahiran penting dalam pemuliharaan, ekologi, evolusi dan biodiversiti hidupan liar, dengan penekanan pada pengalaman praktikal. Penekanan yang berat pada kajian Tahap 4 juga akan diberikan kepada pembangunan kemahiran akademik melalui tunjuk ajar biasa dengan pengurus kursus yang diberikan.

Tahun 2 (Tahap 5) melihat perubahan dalam penekanan kepada lebih banyak kajian akademik dan kajian maklumat, termasuk tema dalam pengurusan populasi, penyelidikan terpakai dan pemulihan spesies. Kursus penempatan lapangan atau kursus selama dua atau empat minggu (bersamaan) juga dimasukkan sebagai sebahagian daripada program, sama ada di UK atau di luar negara.

Pada Tahun 3 (Tahap 6), anda akan meneruskan pengajian anda melalui Pathways yang lebih khusus yang direka untuk memajukan kedua-dua kepakaran akademik dan kemahiran profesional dalam pemuliharaan

Syarat kemasukan

 • Sekurang-kurangnya 112 mata UCAS dari GCE A Levels termasuk gred C dalam sama ada Biologi, Kimia, Biologi Manusia, Sains Alam Sekitar, Sains atau Ilmu Gunaan. Tawaran biasa BCC / BBC
 • Diploma Lanjutan BTEC (Sains Gunaan atau setaraf): DMM
 • Diploma BTEC (Sains Gunaan atau setaraf): D * D *
 • OCR Extended / Diploma Kebangsaan: profil merit ditambah salah satu mata pelajaran peringkat A GCE yang disenaraikan di atas
 • Pelajar matang (berumur 21 tahun) akan dipertimbangkan secara individu.

Pilihan Kerjaya

 • Pengurusan spesies asli
 • Pengurusan liar
 • Pemuliharaan
 • Amanah liar
 • Pemulihan liar
 • Penyelidikan hidupan liar.

Yuran tuisyen

Sebagai pelajar Pengajian Tinggi anda akan mempunyai dua kos utama untuk bertemu; Yuran tuisyen dan kos sara hidup.

Yuran pengajian sepenuh masa kami untuk pelajar UK dan EU yang memasuki Universiti sama ada 2017/18 atau 2018/19 adalah £ 9,250. Yuran ini dikenakan untuk setiap tahun akademik kursus dan ditetapkan oleh kolej setiap tahun.

Jika anda seorang pelajar antarabangsa atau untuk maklumat terkini mengenai yuran pengajian, lawati halaman pembiayaan pelajar di laman web kami .

Program diajar dalam:
English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh University Centre Reaseheath »

Tarikh Akhir Kemaskini April 20, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
10,350 GBP
Penuh Pelajar UK / EU: £ 9,250 / Pelajar Antarabangsa Sepenuh Masa: £ 10,350
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date