BSc (Kepujian) dalam Matematik Gunaan

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Matematik adalah tentang kecantikan yang mendalam, keseronokan yang menarik seperti 'ah ha' saat dan mencari penyelesaian elegan. Ini hubungan dalam corak, sistem, data besar, teknologi dan sains.

Latihan matematik membangunkan kemahiran khusus dan kepakaran analisis luas, yang dinilai di semua profesi. Terdapat juga permintaan khusus untuk graduan yang bukan sahaja mempunyai kemahiran kuantitatif tetapi juga tahu cara menggunakannya.

Kursus ini menyampaikan gabungan yang dicari - melalui gaya pengajaran kami, dan tumpuan kami terhadap aplikasi dunia sebenar teknik matematik dan statistik. Sebagai contoh, anda akan menggunakan makmal pengkomputeran matematik sebagai sebahagian daripada proses pembelajaran anda, menjadikan kajian anda sebagai eksperimen sebagai teori.

Bahagian Sains dan Matematik Pengkomputeran kami menyediakan persekitaran pembelajaran yang merangsang dan menyokong, dan kami mempunyai kumpulan penyelidikan yang kuat dan aktif. Kepentingan utamanya adalah penerapan matematik kepada biologi, sains dan sains hayat.

Kami juga menawarkan pilihan dan fleksibiliti untuk mempelajari Matematik dalam gabungan mata pelajaran seperti Perakaunan, Pengkomputeran atau Kewangan.

Sebab utama untuk belajar bersama kami

# 1 Kami menyediakan persekitaran pembelajaran yang merangsang dan menyokong dengan kemudahan komputer yang canggih.

# 2 Kakitangan kursus kami aktif dalam penyelidikan supaya kursus kami mencerminkan kemajuan dalam matematik.

# 3 Kursus kami menerima kepuasan 100% dari pelajar kami (Suruhanjaya Pelajar Nasional 2016)

Butiran kursus

Dalam Semester 1-3, anda akan mengambil Matematik ditambah dua mata pelajaran lain. Bahan yang diliputi di peringkat menengah dikaji dan diterapkan sebelum dimajukan lagi, memastikan peralihan yang lancar dari pendekatan pengajaran sekolah ke universiti.

Anda akan mengambil modul teras dalam: Kalkulus Satu dan Beberapa Pembolehubah; Vektor, Matriks, Bilangan Kompleks dan Aplikasi mereka dalam Teori Geometri dan Sistem; Statistik dan Kemungkinan; dan analisis. Anda juga boleh memilih untuk mengambil modul matematik tambahan dalam Struktur Diskret.

Dalam Semester 4-8, kursus Kepujian Matematik Gunaan merangkumi pelbagai kemahiran. Modul lanjutan merangkumi bidang utama berikut: teknik matematik untuk menyelesaikan pelbagai masalah; teori yang mendasari teknik matematik ini; dan membina model, contohnya, mengubah masalah dunia sebenar ke dalam bentuk matematik. Ini akan merangkumi projek-projek yang membolehkan perkembangan kemahiran dalam bidang matematik yang digunakan.

Majikan semakin mencari pengalaman penyelidikan dan aktiviti ekstrakurikuler sebagai tambahan kepada ijazah yang baik. Kami telah memasuki pasukan pelajar dalam Peraduan Matematik Dalam Pemodelan dengan kejayaan besar sejak tahun 2011. Ini menawarkan pelajar peluang untuk membangunkan kemahiran yang dicari majikan.

Kumpulan Matematik dan Statistik kami menyediakan persekitaran pembelajaran yang merangsang dan menyokong untuk membangunkan teknik matematik anda.

Mengajar

Kami telah dianugerahkan kecemerlangan lima bintang untuk pengajaran kami oleh QS World University Rankings 2017/18. Kebanyakan modul kursus dinilai melalui ujian kelas dan peperiksaan akhir semester.

Penilaian

Tugasan tambahan mingguan tambahan digunakan oleh tutor dan pelajar untuk memantau kemajuan. Dalam beberapa modul, ujian kelas digantikan oleh projek-projek di mana anda akan menyelesaikan masalah berdasarkan data dunia sebenar. Lazimnya, pada semester akhir, anda akan menjalankan projek yang mencabar atau siri masalah di bawah bimbingan penyelia projek.

Peluang penempatan kerja

Kami menawarkan penempatan musim panas, sama ada dengan kakitangan atau syarikat.

Hubungi

Dr Anthony O'Hare

44 (0) 1786 467427

anthony.ohare@stir.ac.uk

Yuran - 2018/2019

  • Pelajar luar negara (bukan EU) £ 12,140.00
  • Pelajar Scotland dan EU £ 1,820.00
  • Pelajar dari seluruh UK £ 9,250
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Baca Ringkas