BSc (Kepujian) dalam Kriminologi dan Keadilan Jenayah

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Gambaran Keseluruhan Kursus

Tahap ini akan memberikan anda peluang untuk memeriksa banyak faktor yang terlibat dalam tingkah laku jenayah dan bagaimana masyarakat bertindak balas melalui sistem keadilan jenayah.

Anda akan mengkaji teori-teori penting jenayah dan penyimpangan dan kaitannya dengan dasar keadilan, penyelidikan, dan amalan jenayah kontemporari.

Di samping itu, anda akan mendapat pengetahuan mendalam mengenai struktur sistem keadilan jenayah, yang meliputi mahkamah, penjara, perkhidmatan percubaan, dan polis.

Sepanjang pengajian anda, anda akan membangunkan penyelidikan dan kemahiran analitikal yang sangat baik dan belajar untuk membentangkan idea anda secara lisan secara lisan dan secara bertulis.

Kenapa Kriminologi dan Keadilan Jenayah di Swansea?

Berdasarkan undang-undang Sekolah Hillary Rodham Clinton, anda akan mendapat manfaat daripada menjadi sebahagian daripada persekitaran penyelidikan dan pengajaran yang meriah dan pelbagai.

Kami juga menikmati reputasi yang baik untuk pengajaran kami, dengan Criminology disenaraikan:

  • Keempat di UK (Times
  • 12 di UK (Guardian University Guide 2020)

Anda akan menyertai universiti yang berada di UK 10 terbaik untuk kepuasan pelajar secara keseluruhan (NSS 2019) dan UK 10 terbaik untuk prospek siswazah (DLHE 2018).

Pengalaman Kriminologi dan Keadilan Jenayah

Struktur darjah fleksibel kami dengan pelbagai modul pilihan dalam tahun kedua dan ketiga anda memberikan banyak skop untuk menyesuaikan pengajian anda untuk kepentingan tertentu, matlamat kerjaya, atau cita-cita untuk kajian pasca siswazah.

Kami boleh menyokong anda dengan mengatur peluang penempatan kerja dalam pelbagai tetapan, baik di UK dan di luar negara.

Peluang Pekerjaan Keadilan Kriminologi dan Pidana

Mempelajari BSc dalam Kriminologi dan Keadilan Jenayah di Swansea University boleh membawa kepada pelbagai kerjaya. Graduan kami pergi ke pelbagai pekerjaan, termasuk kerja di:

Pembangunan Masyarakat, Keadilan Jenayah, Kerajaan Tempatan, Pasukan Polis, Kajian Pasca Siswazah, Perkhidmatan Penjara, Perkhidmatan Percubaan, Penyelidikan, Kerja Sosial, Pendidikan, Latihan, Kerajaan UK, Sokongan Mangsa dan Organisasi Sukarela.

Kerjaya dan Pengambilan Pekerja

Kerjaya dan Keusahawanan Swansea Employability Academy (SEA) akan menyokong anda pada setiap peringkat perjalanan kerjaya anda yang membantu anda membina masa depan yang cerah.

Perkhidmatan sokongan karier kami termasuk:

  • Bengkel kekosongan kerja, perbincangan majikan, acara-acara yang lebih menarik dan pameran kerjaya.
  • Nasihat dan bimbingan individu dari Penasihat Kerjaya yang profesional.
  • Membantu mencari pekerjaan, latihan, penempatan kerja dan peluang sukarela.
  • Akses kepada sumber maklumat mengenai pelbagai topik pengurusan kerjaya.
  • Nasihat dan bimbingan mengenai kajian pascasiswazah dan pembiayaan.
  • Pembiayaan untuk menyokong peluang magang pelajar dan acara Persatuan Pelajar / Kelab.

Kami juga menyediakan bantuan dan nasihat untuk Swansea University Alumni sehingga dua tahun selepas anda lulus.

Keusahawanan di Sekolah Undang-undang

Sekolah Undang-undang mengambil pendekatan proaktif untuk meningkatkan kebolehpasaran siswazah, dengan Pegawai Kelayakan Keupayaan dan Penempatan. Sekolah menawarkan pelbagai penempatan kerja tempatan, kebangsaan dan antarabangsa, kursus profesional, nasihat dan sokongan untuk membantu anda mengembangkan kemahiran yang diperlukan untuk mencapai cita-cita anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent t ... Baca lebih lanjut

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent teaching and research, matched by an enviable quality of life. Baca Ringkas