Gambaran keseluruhan

Sebagai pelajar kimia University of Bradford , anda akan mempunyai pilihan dan fleksibiliti dalam ijazah anda.

Dalam tempoh dua tahun pertama, anda akan membangunkan pemahaman yang baik tentang aspek teori dan praktikal kimia, dengan kandungan teras yang disampaikan di seluruh kawasan tradisional organik, organik dan kimia fizikal.

Untuk memberikan anda pengalaman intelektual yang memuaskan, kursus kimia kami membolehkan anda mengambil 20 kredit modul elektif secara berperingkat-peringkat 1 dan 2, dengan mata pelajaran yang ditawarkan dari seluruh universiti seperti matematik, kejuruteraan, ekonomi dan banyak lagi.

Tahun ketiga akan memperkenalkan anda kepada kandungan khusus dalam bidang perubatan, bahan dan kimia analisis. Anda juga akan mempunyai peluang untuk mengkaji subjek tertentu dengan memilih kedalaman yang lebih tinggi semasa disertasi yang lebih panjang.

Sebagai lulusan Bradford Chemistry, anda akan ditempatkan secara unik untuk menggunakan kemahiran yang telah dibangunkan di seluruh program.

Akreditasi profesional

Pelajar boleh memohon keahlian Royal Society of Chemistry (RSC).

Kedudukan

Peringkat ke-18 di UK untuk Kimia di Guardian League Tables League 2019.

Syarat kemasukan

Tahap A

Untuk memasukkan kelas A peringkat minimum B.

Sila ambil perhatian bahawa di mana sains A-tahap diambil, Universiti akan memerlukan pemohon untuk lulus elemen praktikal (untuk tahap A yang diberikan dari Ogos 2017 dan seterusnya).

Diploma Lanjutan BTEC

DMM. Subjek Sains diperlukan - mesti termasuk sekurang-kurangnya tiga unit berkaitan Kimia.

Pemohon dalam Program Akses

112 mata tarif UCAS dari Akses kepada Diploma Pengajian Tinggi - Sains diperlukan. Mesti termasuk sekurang-kurangnya 12 kredit Kimia pada Pengiktirafan minimum.

Keperluan Baccalaureate Antarabangsa

112 mata tarif UCAS untuk memasukkan HL Kimia pada gred 6 dan 2 subjek HL lain pada gred 5. Plus HL 3 atau SL 4 dalam Matematik dan Bahasa Inggeris dan Sastera A atau Bahasa Inggeris B.

Plus minimum

Bahasa Inggeris, Matematik dan Sains GCSE di gred C atau 4 (setara diterima).

Keperluan bahasa Inggeris

Minimum IELTS pada 6.0 atau bersamaan.

Sekiranya anda tidak memenuhi syarat IELTS, anda boleh mengambil kursus Bahasa Inggeris di University of Bradford .

Keperluan kemasukan CIFS

Jika anda seorang pelajar antarabangsa dan tidak memenuhi syarat kemasukan untuk masuk terus ke kursus ini, anda mungkin berminat dengan Sijil Pengajian Asas Antarabangsa kami

80 mata UCAS atau setaraf (lihat halaman negara masing-masing untuk butiran) ditambah dengan Matematik dan kelayakan sains yang setara dengan GCSE Grade C.

UKVI meluluskan IELTS 5.0 secara keseluruhan tanpa sub ujian kurang daripada 5.0.

Modul CIFS akan diambil

Pelajar mempelajari empat modul teras ditambah:

 • Yayasan dalam Kimia

Dan SATU modul tambahan dari yang berikut:

 • Yayasan Biologi Manusia
 • Pengenalan kepada Sains Sosial
 • Persekitaran Perniagaan Global
 • Matematik Asas 2

Keperluan kemajuan untuk program ijazah

Purata keseluruhan sekurang-kurangnya 50% dan sekurang-kurangnya 55% dalam Yayasan Kimia.

Apa yang anda akan belajar

Ijazah kami telah distrukturkan untuk memberikan pilihan pelajar dan fleksibiliti. Dalam tempoh dua tahun pertama, pelajar akan membangunkan pemahaman yang baik tentang aspek teori dan praktikal kimia, dengan kandungan teras yang disampaikan di seluruh kawasan tradisional organik, organik dan kimia fizikal. Walau bagaimanapun, kami percaya bahawa pengalaman universiti yang memenuhi kehendak intelektual harus membolehkan pelajar untuk mencontohi subjek dari luar kawasan subjek Kimia. Oleh itu, semua kursus kimia kami membolehkan pelajar mengambil 20 kredit modul elektif secara berperingkat-peringkat 1 dan 2, dengan subjek ditawarkan dari seluruh portfolio pengajaran universiti.

Tahun ketiga akan memperkenalkan pelajar kepada kandungan pakar dalam bidang perubatan, bahan dan kimia analisis. Pelajar juga akan mempunyai peluang untuk mengkaji subjek tertentu dengan memilih kedalaman yang lebih tinggi semasa disertasi yang lebih panjang.

Sila ambil perhatian bahawa untuk penyertaan 2019, maklumat modul boleh berubah.

Tahun pertama

Teras

 • Kimia Organik 1 (CFS4023-B)
 • Kimia Fizikal 1 (CFS4024-B)
 • Kimia bukan organik 1 (CFS4022-B)
 • Kimia Praktikal 1 (CFS4026-D)

Tahun kedua

Teras

 • Kimia Organik 2 (CFS5017-B)
 • Kimia Fizikal 2 (CFS5018-B)
 • Kimia anorganik 2 (CFS5016-B)
 • Kimia Praktikal 2 (CFS5019-D)
 • Elektif

Tahun akhir

Teras

 • Pengenalan kepada Sains Polimer dan Koloid (CFS6015-B)
 • Kimia Bio-organik dan Bio-bukan organik (CFS6014-B)
 • Makmal Penyelidikan dan Kemahiran Penyelidikan (CFS6030-D)
 • Kimia Organik 3 (CFS6017-B)
 • Analisis molekul (CFS6016-B)

Pembelajaran dan penilaian

Anda akan mempunyai gabungan kuliah, seminar, praktik makmal, bengkel, kajian kes dan kajian yang diarahkan. Kajian yang diarahkan termasuk bacaan terarah dari buku teks terpilih, kesusasteraan sumber khusus dan bahan pembelajaran terbuka, bahan berasaskan web, laporan menulis dan tugasan lain. Terdapat juga projek / disertasi individu.

Anda akan dinilai melalui peperiksaan buku tertulis yang ditulis dengan menggunakan jawapan yang dibina (jawapan esai, jawapan pendek) dan jawapan yang dipilih (MCQ) dan pelbagai tugasan kursus, termasuk laporan makmal, persembahan lisan dan disertasi.

Penglibatan dalam makmal, bengkel kumpulan kecil, kerja dan projek berasaskan kes (individu dan kumpulan kecil) juga akan menjadi sebahagian daripada penilaian anda. Anda akan dinilai oleh penilaian kritis, analisis kes dan kritikan, persembahan kes, laporan makmal dan disertasi.

Kemudahan

Pusat bernilai berbilang juta paun kami untuk Analisis Kimia dan Struktur menempatkan alat analisis yang sangat baik yang akan anda gunakan untuk mendapatkan pengalaman praktik sebenar alat penyelidikan.

Anda akan menggunakan instrumen difraksi NMR, IR, Raman, Mass Spektrometri, HPLC dan GC, dan instrumen difraksi sinar-X sepanjang kursus anda.

Yuran, kewangan dan biasiswa

Yuran pengajian 2019

Rumah: £ 9,250

Antarabangsa: £ 18,240

Beasiswa

Setiap tahun kami menganugerahkan biasiswa yang tidak boleh dibayar kepada UK, EU dan pelajar antarabangsa atas dasar kecemerlangan akademik, keadaan peribadi atau kesusahan ekonomi. Untuk butiran lengkap, layari laman web biasiswa kami.

Sokongan kerjaya

Universiti ini komited untuk membantu pelajar membangun dan meningkatkan kebolehpasaran dan ini merupakan sebahagian daripada banyak program. Sokongan pakar boleh didapati sepanjang kursus dari Career and Employability Services termasuk bantuan untuk mencari kerja sambilan semasa belajar, penempatan, kerja bercuti dan kekosongan siswazah. Pelajar digalakkan untuk mengakses sokongan ini pada peringkat awal dan menggunakan sumber yang luas di laman web Kerjaya.

Membincangkan pilihan dengan penasihat pakar membantu menjelaskan pelan dengan meneroka pilihan dan kemahiran penapisan memburu pekerjaan. Dalam kebanyakan program kami, terdapat input langsung oleh Penasihat Pembangunan Karir ke dalam kurikulum atau melalui bengkel yang diatur secara khusus.

Prospek kerjaya

Ahli kimia yang menarik untuk majikan sama ada untuk kemahiran yang mereka tawarkan secara langsung berkaitan dengan keistimewaan mereka dan untuk kemahiran profesional yang mereka telah dibangunkan melalui kajian disiplin. Pelbagai kerjaya yang ada untuk ahli kimia sangat luas - lihat panduan kerjaya Royal Society of Chemistry untuk mendapatkan beberapa idea.

Statistik pekerjaan

92% daripada siswazah 2017 dalam bidang Kimia dan Sains Forensik mendapati pekerjaan atau melanjutkan pengajian dalam tempoh enam bulan selepas tamat pengajian.

Jangkaan gaji

Purata gaji permulaan untuk graduan Sains dan Sains Forensik 2017 kami adalah £ 20,242. *

* Statistik DLHE ini diperolehi daripada data tahunan yang diterbitkan oleh Agensi Perangkaan Pendidikan Tinggi (HESA), berdasarkan kepada graduan berdomisili di UK yang tersedia untuk pekerjaan atau kajian lanjut dan tujuannya diketahui.

Sokongan belajar

Perkhidmatan sokongan komprehensif kami akan membantu anda mencapai potensi penuh anda - secara akademik dan secara peribadi.

Kami menyediakan semua yang anda perlukan untuk membuat yang terbaik dari masa anda dengan kami, dan berjaya meneruskan pengajian anda dan masuk ke dunia pekerjaan siswazah.

Perkhidmatan sokongan kami termasuk:

 • Tutor peribadi
 • Perkhidmatan hilang upaya
 • Perkhidmatan kaunseling
 • Pusat sokongan pelajar MyBradford
 • Kesatuan Pelajar
 • Penasihat agama dan penasihat iman
 • Nurseri di kampus
 • Penjaga Dewan

Kami mempunyai perpustakaan yang lengkap dan kemudahan IT yang cemerlang di kampus. Kemudahan ini dibuka 24 jam sehari sepanjang waktu, bermakna anda akan sentiasa mencari tempat untuk menyelesaikan sesuatu di kampus.

Perkhidmatan Nasihat Kemahiran Akademik kami akan bekerjasama dengan anda untuk membangunkan kemahiran akademik, interpersonal dan boleh pindah anda.

Penyelidikan

Penyelidikan dalam Kimia secara meluas bertemakan Sains Molekul dan Bahan Kimia, yang terdiri daripada pembangunan kaedah sintetik, analisis dan pengiraan.

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 15 lagi program yang ditawarkan oleh University of Bradford »

Tarikh Akhir Kemaskini Januari 22, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 21, 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
9,250 GBP
Rumah: £ 9,250 / Antarabangsa: £ 18,240
Deadline
Jan 15, 2020
application deadline can be extended
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 21, 2020
End Date
Mei 26, 2023
Tarikh tutup permohonan
Jan 15, 2020
application deadline can be extended

Sep 21, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Jan 15, 2020
application deadline can be extended
End Date
Mei 26, 2023

This is the University of Bradford