BSc (Kepujian) dalam Keselamatan Siber

Umum

Penerangan Program

Kenapa pilih kursus ini?

Teknologi dan perkhidmatan yang didayakan secara digital menyokong kebanyakan aspek kehidupan moden. Memastikan maklumat selamat dan perkhidmatan terus berjalan adalah tanggungjawab pengamal keselamatan siber dan pakar keselamatan komputer.

Kursus ini adalah pertama di Wales dan ketiga di UK untuk peluang pembelajaran dan kelapan di UK untuk sokongan akademik (analisis WGU terhadap data NSS 2019 yang tidak diterbitkan).

Kursus ini:

 • Menyatakan kemajuan dalam keselamatan siber menerusi pemahaman mendalam mengenai keselamatan IT, peretasan, forensik, dan teknologi masa depan dan yang muncul berkaitan dengan bidang yang berubah dengan cepat ini.
 • Memberi peluang untuk melaksanakan projek kehidupan sebenar, menyediakan anda untuk bekerja dalam industri.
 • Menyediakan peluang untuk membina dan mengkonfigurasi sistem komputer dan rangkaian, serta sistem sokongan yang diperlukan, untuk membolehkan mereka bekerja dengan berkesan dalam pelbagai persekitaran pekerjaan.
 • Mengkaji isu yang berkaitan dengan menguruskan jenis sistem ini dan khususnya aspek keselamatan rangkaian.
 • Menawarkan pilihan Tahun Penempatan Perindustrian.

Anda juga boleh memilih untuk belajar kursus ini sebagai tahun asas BSc (Kepujian) Keselamatan Siber (empat tahun termasuk tahun asas) Kod UCAS: H098

Ciri kursus utama

 • Mengajar tentang pelbagai kemahiran, teknik dan alatan siber, seperti kriptografi; pengesahan; kawalan akses; virus dan malware; ujian penembusan; pengurusan Risiko; dan penyiasatan forensik.
 • Tahun Peletakan Perindustrian pilihan memberikan para pelajar peluang untuk mengalami tempat kerja secara langsung dan mendapat pengalaman pekerjaan yang berharga untuk masa depan.
 • PC luas dan kemudahan komputer berangkaian dengan akses Internet.
 • Pasukan kursus mempunyai hubungan kuat dengan North Wales Cyber Security Cluster, sebuah forum yang diketuai oleh industri untuk pengamal keselamatan dan majikan siber, dan para pelajar dalam program ini mempunyai peluang untuk menghadiri dan terlibat dengan mesyuarat dan acara mereka.
 • Jabatan Pengkomputeran yang memenangi anugerah - dinilai 'terkemuka di dunia' dalam penilaian penyelidikan UK yang terakhir (REF 2014).
 • Universiti adalah rumah kepada ARCLab, yang mengkhususkan diri dalam penyelidikan dalam bidang Pengkomputeran dan Sains Komputer.
 • Pertama di Wales dan ke-3 di UK untuk peluang belajar dan ke-8 di UK untuk sokongan akademik (analisis WGU terhadap data NSS 2019 yang tidak diterbitkan).

Syarat kemasukan

BSc (Kepujian) Keselamatan Siber

Kod UCAS: 8L6D

Keperluan akademik untuk kursus ini adalah 112 titik tarif UCAS di GCE A-level atau setara, termasuk IT, pengkomputeran, matematik atau fizik.

Pemohon, yang tidak memenuhi kriteria di atas, akan dinilai secara individu melalui temuduga.

Sekiranya anda belajar di negara Eropah yang lain, sila semak Syarat Kemasukan untuk kelayakan anda.

Bagaimana kursus Penempatan Perindustrian berfungsi di Wrexham Glyndwr University

Semua pelajar kami yang ingin mengikuti laluan penempatan Perindustrian melalui salah satu program pengkomputeran kami akan mula mendaftar dalam versi 3 tahun kursus yang telah mereka gunakan.

Semasa peringkat 5 (tahun 2) program, anda akan menghadiri sesi tutorial mengenai tahun penempatan, termasuk proses mencari penempatan yang sesuai, jangkaan tahun penempatan anda dan bimbingan untuk menghasilkan cadangan anda. Pada semester 2, anda akan bekerjasama dengan Penyelaras Penempatan untuk mengemukakan cadangan anda, yang akan dipertimbangkan dan dikaji semula. Jika anda berjaya semasa proses ini, anda akan melakukan Penempatan Perindustrian anda pada tahun ketiga dan mereka kembali kepada kami untuk tahap 6 (tahun ke-4).

Ini bermakna, walaupun permohonan awal anda adalah untuk penempatan perindustrian, tawaran berikutnya dari kami adalah untuk versi kursus 3 tahun anda. Keutamaan anda untuk tahun penempatan perindustrian akan direkodkan pada rekod pelajar anda supaya kami tahu ini adalah laluan pilihan anda apabila anda mendaftar dengan kami.

Penilaian

Penilaian dianggap sebagai sebahagian daripada kriteria pembelajaran dan penilaian dikaitkan dengan hasil pembelajaran modul individu.

Kaedah penilaian termasuk penilaian praktikal, laporan dan esai, analisis kajian kes, persembahan lisan, kertas kerja seminar, kerja projek, portfolio pembangunan peribadi, peperiksaan dan ujian kelas yang tidak kelihatan. Penilaian akan melibatkan tugasan individu dan kumpulan / pasukan berdasarkan.

Dalam modul keselamatan pakar, pelajar akan dapat memperoleh pengalaman praktikal penilaian praktikal yang akan melihat mereka mengkonfigurasi pelbagai sistem komputer dan melalui proses ujian penembusan dan penggodaman etika.

Pengajaran dan pembelajaran

Wrexham Glyndŵr University komited untuk menyokong pelajar kami untuk memaksimumkan potensi akademik mereka.

Kami menawarkan sesi bengkel dan sokongan dalam bidang seperti tulisan akademik, pembuatan nota yang berkesan dan persediaan untuk tugasan. Pelajar boleh menempah temujanji dengan tutor kemahiran akademik yang berdedikasi untuk membantu menangani praktikal kerja universiti.

Prospek kerjaya

The Careers & Zone di Universiti Wrexham Glyndŵr ada untuk membantu anda membuat keputusan dan merancang langkah-langkah seterusnya ke arah masa depan yang cerah. Daripada mencari kerja atau kajian lanjut untuk mengusahakan minat, kemahiran dan aspirasi anda, mereka dapat memberikan maklumat, nasihat dan panduan pakar yang anda perlukan.

Program ini menghasilkan lulusan yang sedia untuk karier terutamanya dalam bidang keselamatan siber, pengurusan rangkaian dan pentadbiran, dan pentadbir sistem. Walau bagaimanapun, terdapat pelbagai peranan lain yang sesuai untuk graduan, seperti:

 • Penganalisis Keselamatan Siber
 • Perunding Keselamatan
 • Penguji Penembusan
 • Analis Perisikan Ancaman Siber
 • Jurutera Keselamatan
 • Jurutera Keselamatan Infrastruktur

Pelajar juga akan membangunkan teras komputasi luas dan kemahiran IT yang membolehkan mereka mengakses peranan seperti:

 • Pemaju perisian
 • Jurutera rangkaian
 • Perunding IT
 • Sokongan rangkaian dan IT
 • Pentadbir rangkaian
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Wrexham Glynd?r University started in 2008 so we’re still one of the youngest universities in the UK. It is a vibrant, friendly place where each student’s learning and future is given personal attenti ... Baca lebih lanjut

Wrexham Glynd?r University started in 2008 so we’re still one of the youngest universities in the UK. It is a vibrant, friendly place where each student’s learning and future is given personal attention. Baca Ringkas