BSc (Kepujian) dalam Keselamatan Siber

Umum

Penerangan Program

Sebagai syarikat yang semakin melihat untuk mempertahankan diri terhadap serangan siber, bilangan peluang pekerjaan semakin berkembang pesat. Sekiranya anda mempunyai minat dalam teknologi terkini, bakat untuk penyelesaian masalah dan keupayaan untuk berfikir cepat, kerjaya yang memenuhi syarat dalam keselamatan siber adalah untuk anda.

 • Sediakan untuk peranan peringkat tinggi dalam usaha untuk memerangi jenayah siber.
 • Dapatkan semua pengetahuan teoritis dan kemahiran praktikal yang diperlukan oleh profesional keselamatan siber hari ini.
 • Ketahui dalam tetapan Rangkaian dan Keselamatan baru kami yang mengagumkan.
 • Mengambil tahun penempatan perindustrian pilihan yang akan menolong anda untuk mendapatkan pekerjaan yang memuaskan semasa tamat pengajian.
 • Terlibat dalam projek-projek yang menarik seperti percubaan ALICE, di mana kami bekerjasama dengan organisasi terkemuka di CERN, Organisasi Penyelidikan Nuklear Eropah.
 • Menjadi lulusan yang sangat berpengalaman - kami menduduki tempat ke-15 tertinggi di kalangan semua universiti di UK dan ke-12 untuk institusi Bahasa Inggeris, dengan 96% lulusan dalam kerja atau kajian lanjut dalam tempoh enam bulan setelah tamat (HESA 2016).

Keselamatan adalah keperluan penting bagi sistem berasaskan komputer. Oleh kerana bilangan insiden yang berkaitan dengan keselamatan terus berkembang, begitu juga permintaan untuk kepakaran dalam keselamatan siber.

Kemahiran teknikal peringkat tinggi

Keselamatan BSC (Hons) kami menyediakan anda menjadi pakar keselamatan yang berjaya. Anda akan mengkaji dasar keselamatan, keperluan undang-undang dan peraturan, penilaian risiko dan kelemahan, senibina dan pembangunan keselamatan, metodologi jaminan maklumat, penggodaman etika dan pengurusan insiden.

Kami akan menyediakan anda dengan pengetahuan untuk menganalisis dan menilai secara kritikal terhadap insiden berkaitan keselamatan. Anda juga akan membangunkan kemahiran teknikal yang diperlukan untuk menentukan, membina dan membangunkan infrastruktur dan perisian fizikal untuk memastikan penyelesaian yang mantap dan selamat.

Persekitaran pembelajaran yang sesuai

Kami mempunyai Rangkaian dan Keselamatan Suite yang baru yang menampilkan pelbagai peralatan tanpa wayar dan konvensional dari pengeluar seperti CISCO, D-Link, Linksys dan Netgear®. Pengajaran kami memerlukan campuran kuliah, tutorial dan kerja makmal yang menarik.

Meningkatkan kebolehpasaran anda

Kemahiran pekerjaan dikombinasikan ke dalam banyak modul yang diajar di BSc (Hons) Cyber Security. Anda juga boleh memilih untuk menghabiskan setahun pada penempatan yang relevan bekerja bersama para profesional industri - satu pengalaman yang akan memberikan anda kelebihan dalam pasaran kerja siswazah.

Di samping membantu dalam latihan dan peletakan, kami menawarkan sokongan luas untuk membantu anda meningkatkan prospek masa depan semasa pengajian anda dan untuk memastikan peranan siswazah apabila anda telah menyelesaikan kursus anda. Ini termasuk bengkel pekerjaan dan sokongan satu sama lain dalam bidang seperti penulisan CV dan penyediaan temuduga.

Apa yang anda akan belajar

Peringkat satu

Anda akan mengkaji modul seperti:

 • Pengenalan kepada Sains Komputer
 • Yayasan dalam Sains Komputer
 • Matematik Komputasi
 • Pengaturcaraan 1
 • Yayasan dalam Keselamatan Siber dan Forensik Digital
 • Pengaturcaraan 2

Peringkat dua

Anda akan mengkaji modul seperti:

 • Pangkalan data
 • Hacking Etika
 • Penyiasatan Forensik Digital
 • Masalah Bukti
 • Protokol Komunikasi dan Keselamatan
 • Projek Pasukan
 • Tahun Penempatan Pilihan

Peringkat tiga

Anda akan mengkaji modul seperti:

 • Keselamatan Multimedia
 • Pengajian Bebas
 • Pengurusan Keselamatan
 • Penilaian Risiko dan Kerentanan
 • Senibina Keselamatan dan Trend Masa Depan

Bagaimana anda akan belajar

Modul biasanya dinilai melalui satu atau lebih tugasan kursus dan / atau satu atau lebih peperiksaan. Sesetengah modul hanya dinilai melalui kursus, yang lain hanya dinilai melalui pemeriksaan, sementara yang lain menggunakan gabungan kedua-duanya.

Bergantung kepada sifat tugasan kursus yang diberi, anda boleh menerima spesifikasi tugasan pada awal modul untuk tangan masuk pada akhir modul. Sebagai alternatif, anda boleh diberikan kemudian dalam modul untuk menyelesaikan sebelum tarikh akhir yang ditetapkan.

Syarat kemasukan

September 2020 keperluan kemasukan biasa

UCAS points 120 (sehingga 16 dari AS-peringkat)
Keperluan khusus di peringkat A

Tiada keperluan subjek tertentu

Keperluan khusus di GCSE Matematik GCSE dan Bahasa Inggeris Gred C / Gred 4 (atau ke atas) atau kelayakan yang setaraf
IELTS 6.0 (dengan 5.5 di setiap kawasan kemahiran)
Wawancara / Audisi N / A
Portfolio N / A

Kerjaya

Terdapat permintaan yang ketara untuk kemahiran dalam membangun, menyelenggara dan mengamankan sistem komputer, serta di bahagian kejuruteraan pembangunan dan penyelidikan protokol keselamatan.

Ijazah ini memberikan latihan komprehensif dan melengkapkan anda dengan atribut peribadi yang anda perlukan untuk pelbagai kerjaya dalam bidang keselamatan siber.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Here at the University of Derby, we believe anything is possible. With a broad range of courses at foundation, undergraduate and postgraduate level, we can help you get your career off to a great star ... Baca lebih lanjut

Here at the University of Derby, we believe anything is possible. With a broad range of courses at foundation, undergraduate and postgraduate level, we can help you get your career off to a great start. We know how important it is to have the best teaching, and we’re proud to be rated Gold in the Teaching Excellence Framework; but we also offer so much more, with some of the best university facilities in the country, opportunities for industry experience and practical, hands-on learning to make your studies relevant to life after graduation. To help broaden your horizons, we offer a wide range of opportunities to study abroad, whatever your subject – a great way to experience a different culture, meet new people and add to your CV. Baca Ringkas