BSc (Kepujian) dalam Analisis Kewangan dan Perniagaan

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Penerapan teknologi kewangan yang sesuai dan kemahiran analitikal adalah keutamaan yang semakin meningkat, khusus untuk profesional kewangan. Dalam persekitaran yang semakin kompetitif, profesional dalam sektor kewangan memerlukan pandangan yang lebih terperinci tentang data kewangan organisasi mereka.

Program ini direka bentuk dengan input dari profesional industri terkemuka dan menyerang keseimbangan antara mekanik kaedah analisis dan proses membuat keputusan berkaitan kewangan dinamik. Kami berhasrat untuk membangunkan pelajar kami sebagai profesional kewangan masa depan yang, dilengkapi dengan kemahiran analisis, mempunyai sifat yang sesuai untuk mengurangkan risiko melalui membuat keputusan kewangan yang lebih bijak, tepat pada masanya dan lebih tepat.

Pelajar akan mendapat kemahiran sains data teknikal dan kemahiran pengurusan bukan teknikal bersama dengan pemahaman yang mendalam mengenai aplikasi analisis dalam konteks pengurusan kewangan. Etos teras program ini direka sesuai dengan misi Universiti 'Membuat Pekerjaan Pengetahuan' untuk menyediakan kemahiran analisis Kewangan dan Perniagaan terkini untuk membuat keputusan yang bermaklumat dan memupuk kualiti pengurusan kewangan yang lebih baik sebagai profesion.

Anda akan mempunyai peluang untuk membiasakan diri dengan perisian analitik perniagaan pakar, SAS, yang dianggap sebagai penyedia perisian analisis data standard industri yang terkemuka di dunia, digunakan secara meluas dalam dunia perniagaan. Anda juga akan mempelajari tentang alat dan teknik tambahan yang diperlukan untuk menguruskan pembangunan diri anda sebagai pengurus sejajar dengan aspirasi kerjaya anda dalam persekitaran inspirasi dan inovasi yang diterajui.

Anda akan membangunkan pemahaman anda tentang topik-topik seperti:

 • Analisis Kewangan dan Perakaunan
 • Kewangan dan Pelaburan Multinasional
 • Asas-Asas Analisa Perniagaan dan Kepintaran Artificial
 • Analytics Data Big untuk Perniagaan
 • Pengurusan Risiko dan Derivatif

Di samping itu, ahli akademik yang ditumpukan penyelidikan kami akan memudahkan pembelajaran anda sepanjang tempoh program ijazah ini, memastikan anda tetap up to date dengan trend terkini dalam bidang Analisis Kewangan dan Perniagaan. Melalui pengajaran inovatif dan aplikasi praktikal, program ini bertujuan untuk menggabungkan analisis kewangan dan perniagaan, oleh itu meletakkan anda di barisan hadapan persaingan lepasan untuk peranan seperti Penganalisis Kewangan, Penganalisis Audit, Pengurus Kewangan, Pengurus Pembangunan Perniagaan dan lain-lain lagi.

Akreditasi profesional

Kami bangga menjadi ahli kumpulan perniagaan elit untuk memegang pentauliahan tiga Equis, AMBA dan AACSB, yang sering disebut sebagai "Triple Crown".

Kami menggunakan SAS, salah satu perisian analitik data standard industri yang terkemuka di dunia sebagai sebahagian darjah ini untuk melatih para pelajar.

SAS adalah salah satu rakan strategik kami dan mengakui program ini. Mereka adalah penganjur untuk pelajar kami mendapat pengalaman dengan perisian, yang digunakan secara meluas dalam dunia perniagaan.

Kedudukan

University of Bradford menduduki ranking 301-400 di dunia untuk Perniagaan dan Ekonomi di Peringkat Universiti Peringkat Tinggi Tahun 2019.

Syarat kemasukan

112 mata UCAS.

A-Levels: Tiada syarat subjek tertentu.

Diploma Lanjutan BTEC: DMM - tiada keperluan subjek tertentu.

Pemohon dalam Program Akses: Tiada keperluan subjek yang khusus.

Keperluan Baccalaureate Antarabangsa: 112 mata untuk memasukkan sekurang-kurangnya 2 subjek HL ditambah HL3 atau SL4 dalam Bahasa Inggeris dan Matematik

Plus minima Bahasa Inggeris dan Matematik GCSE di gred C atau 4 (setara diterima).

Keperluan bahasa Inggeris

 • Minimum IELTS pada 6.0 atau bersamaan

Sekiranya anda tidak memenuhi syarat IELTS, anda boleh mengambil kursus Bahasa Inggeris di University of Bradford .

Apa yang anda akan belajar

Semua maklumat modul adalah untuk masuk 2020 dan tertakluk kepada perubahan.

Tahun pertama

Teras

 • Ekonomi Perniagaan (AFE4001-B)
 • Asas-Asas Kepintaran Buatan dan Analisis Data (OIM4012-B)
 • Pengenalan kepada Perakaunan (AFE4005-B)
 • Pengenalan kepada Kewangan (AFE4004-B)
 • Prinsip Pengurusan (OIM4006-B)
 • Yayasan Pemasaran (MAR4002-B)

Tahun kedua

Teras

 • Analytics Data Big untuk Perniagaan (OIM5015-B)
 • Peramalan dan Analisis Perniagaan (OIM5016-B)
 • Undang-undang dan Etika Perniagaan (LAW4004-B)
 • Keusahawanan dan Enterprise (HRM5004-B)
 • Pengurusan Kewangan (AFE5011-B)
 • Kewangan dan Pelaburan Multinasional (AFE5013-B)

Tahun ketiga

Teras

 • Penempatan (MAL5009-Z)

ATAU

 • Kajian Luar Negara (MAL5010-Z)

Tahun akhir

Teras

 • Analisis Kewangan - Projek Perniagaan Tahun Akhir (OIM6016-D)
 • Analisis dan Gunaan Perniagaan Gunaan (OIM6014-B)
 • Kecerdasan Buatan untuk Perniagaan (OIM6015-B)
 • Pengurusan Risiko dan Derivatif (AFE6013-B)

Pilihan

 • Pengauditan (AFE5009-B)
 • Etika Perniagaan dan Tanggungjawab Sosial (HRM6010-B)
 • Pengurusan Cross Cultural (SIB6009-B)
 • Pemimpin dan Urusan Rakyat (HRM6014-B)
 • Percukaian (AFE6002-B)

Belajar di luar negara

Sebagai pelajar di University of Bradford School of Management, anda akan berpeluang belajar di luar negara di salah satu institusi rakan kongsi kami di seluruh dunia.

Ini memberikan anda pengalaman antarabangsa, pendedahan kepada budaya dan peluang yang berbeza untuk berangkaian dengan pelajar dan ahli akademik di sekolah perniagaan terkemuka lain.

Pembelajaran dan penilaian

Anda akan mendapat pelbagai pengetahuan dan pemahaman yang khusus untuk Analisis Kewangan dan Perniagaan dan kemahiran yang dapat dipindah milik peribadi, yang akan meningkatkan dan meningkatkan kemampuan mereka untuk cemerlang di universiti dan seterusnya.

Untuk tujuan ini, pengajaran mengenai program ini akan diarahkan, disokong dan diperkukuhkan menerusi gabungan kuliah rasmi, perbincangan kumpulan kakitangan / pelajar, penyelidikan peribadi dan belajar kendiri, tutorial, seminar dan bacaan yang diarahkan. Aktiviti-aktiviti ini akan disokong lagi dengan penggunaan persekitaran pembelajaran maya.

Secara amnya, program ini bertujuan untuk mengintegrasikan pengetahuan terapan dan teori dengan proses penilaian yang menguji kedua-dua keperibadian pengetahuan tentang disiplin dan pemahaman tentang aplikasi dan batasannya. Untuk memudahkan pembelajaran, kuliah dan seminar biasanya akan menggunakan kajian kes dan simulasi. Sesi boleh dihantar setiap minggu. Sesi Kumpulan Kecil akan menggunakan kajian kes dan simulasi dengan maklum balas lisan yang diberikan dalam kelas.

Anda akan dibimbing kepada sumber data primer dan sekunder yang sesuai, dan dikehendaki menjalankan latihan penyelidikan dan persembahan. Sumber untuk menyokong aktiviti pengajaran dan pembelajaran akan disediakan di persekitaran pembelajaran maya Universiti.

Yuran, kewangan dan biasiswa

Yuran kelas tambahan

 • Rumah: £ 9,250 (tahun sandwic: £ 925)
 • Antarabangsa: £ 16,090 (Pengurusan / Sains Sosial)
  (tahun sandwic: £ 1,609)

Beasiswa

Setiap tahun kami menganugerahkan biasiswa yang tidak boleh dibayar kepada UK, EU dan pelajar antarabangsa atas dasar kecemerlangan akademik, keadaan peribadi atau kesusahan ekonomi.

Sokongan kerjaya

Universiti ini komited untuk membantu pelajar membangun dan meningkatkan kebolehpasaran dan ini merupakan sebahagian daripada banyak program. Sokongan pakar boleh didapati sepanjang kursus dari Career and Employability Services termasuk bantuan untuk mencari kerja sambilan semasa belajar, penempatan, kerja bercuti dan kekosongan siswazah. Pelajar digalakkan untuk mengakses sokongan ini pada peringkat awal dan menggunakan sumber yang luas di laman web Kerjaya.

Membincangkan pilihan dengan penasihat pakar membantu menjelaskan perancangan melalui meneroka pilihan dan kemahiran penapisan memburu pekerjaan. Dalam kebanyakan program kami, terdapat input langsung oleh Penasihat Pembangunan Karir ke dalam kurikulum atau melalui bengkel yang diatur secara khusus.

Penggalak Kerjaya

Semasa anda belajar di Fakulti Pengurusan, Undang-Undang dan Sains Sosial, anda akan berpeluang untuk mengambil bahagian dalam program penggalak kerjaya yang tersendiri sepanjang tempoh kursus anda. Program ini direka bentuk untuk melengkapkan anda dengan kemahiran dan sifat siswazah yang diperlukan untuk bekerja siap ketika mencari pekerjaan dengan organisasi inovatif terkemuka. Program Peningkatan Kerjaya menawarkan peluang untuk mendapatkan sijil dalam:

 • Lesen Memandu Komputer Eropah (ECDL) - tanda aras bagi celik digital
 • Sage 50 Perakaunan dan Sage 50 Penggajian - latihan yang akan membolehkan anda mengembangkan kemahiran perakaunan dan penggajian perisian terkemuka
 • Sijil Pengurus Projek Profesional - memberikan anda kelebihan ketika mencari untuk menjadi Pengurus Projek Bersertifikat
 • Analisis data dan kemahiran laporan Big - menggunakan Perisian dan Perkhidmatan (SAS) yang akan membawa kepada pensijilan.

Di samping itu, program ini juga termasuk aktiviti untuk menggalakkan kerja berpasukan, keyakinan, komunikasi dan banyak kemahiran lain yang dicari oleh majikan.

Membangun portfolio Sijil Kemajuan Profesional Berterusan (CPD) akan menunjukkan kepada majikan bahawa anda bukan sahaja bercita-cita tinggi tetapi juga mengambil tanggungjawab untuk pembangunan profesional anda sendiri.

Prospek kerjaya

Sepanjang program ini, anda akan berpeluang membiasakan diri dengan perisian analitik perniagaan pakar, SAS, yang dianggap sebagai penyedia perisian analisis data standard industri yang terkemuka di dunia dan digunakan secara meluas dalam dunia perniagaan.

SAS adalah salah satu rakan strategik kami dan mengakui program ini. Mereka adalah penganjur untuk pelajar kami mendapat pengalaman dengan perisian, yang digunakan secara meluas dalam dunia perniagaan.

Anda juga akan belajar tentang alat dan teknik tambahan yang diperlukan untuk menguruskan pembangunan diri anda sebagai pengurus, sejajar dengan aspirasi kerjaya anda. Semua ini akan berlaku dalam persekitaran inspirasi dan inovasi yang diterajui.

Di samping itu, ahli akademik yang ditumpukan penyelidikan kami akan memudahkan pembelajaran anda sepanjang tempoh program ijazah ini, memastikan anda tetap up to date dengan trend terkini dalam bidang Analisis Kewangan dan Perniagaan, mempersiapkan anda apabila anda melangkah ke dunia kerja .

Melalui pengajaran inovatif dan aplikasi praktikal, program ini bertujuan untuk menggabungkan analisis kewangan dan perniagaan, oleh itu meletakkan anda di barisan hadapan persaingan lepasan untuk peranan seperti Penganalisis Kewangan, Penganalisis Audit, Pengurus Kewangan, Pengurus Pembangunan Perniagaan dan banyak lagi.

Kursus empat tahun kami, dengan tahun sandwic dalam industri, membolehkan anda memperoleh pengalaman dunia bekerja dalam industri.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Baca lebih lanjut

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Baca Ringkas