BSc (Kepujian) dalam Analisis Kewangan dan Perniagaan

Umum

Penerangan Program

Penerapan teknologi kewangan yang sesuai dan kemahiran analitikal adalah keutamaan yang semakin meningkat, khusus untuk profesional kewangan. Dalam persekitaran yang semakin kompetitif, profesional dalam sektor kewangan memerlukan pandangan yang lebih terperinci tentang data kewangan organisasi mereka.

Program ini direka bentuk dengan input dari profesional industri terkemuka dan menyerang keseimbangan antara mekanik kaedah analisis dan proses membuat keputusan berkaitan kewangan dinamik. Kami berhasrat untuk membangunkan pelajar kami sebagai profesional kewangan masa depan yang, dilengkapi dengan kemahiran analisis, mempunyai sifat yang sesuai untuk mengurangkan risiko melalui membuat keputusan kewangan yang lebih bijak, tepat pada masanya dan lebih tepat.

Pelajar akan mendapat kemahiran sains data teknikal dan kemahiran pengurusan bukan teknikal bersama dengan pemahaman yang mendalam mengenai aplikasi analisis dalam konteks pengurusan kewangan. Etos teras program ini direka sesuai dengan misi Universiti 'Membuat Pekerjaan Pengetahuan' untuk menyediakan kemahiran analisis Kewangan dan Perniagaan terkini untuk membuat keputusan yang bermaklumat dan memupuk kualiti pengurusan kewangan yang lebih baik sebagai profesion.

Anda akan mempunyai peluang untuk membiasakan diri dengan perisian analitik perniagaan pakar, SAS, yang dianggap sebagai penyedia perisian analisis data standard industri yang terkemuka di dunia, digunakan secara meluas dalam dunia perniagaan. Anda juga akan mempelajari tentang alat dan teknik tambahan yang diperlukan untuk menguruskan pembangunan diri anda sebagai pengurus sejajar dengan aspirasi kerjaya anda dalam persekitaran inspirasi dan inovasi yang diterajui.

Anda akan membangunkan pemahaman anda tentang topik-topik seperti:

  • Analisis Kewangan dan Perakaunan
  • Kewangan dan Pelaburan Multinasional
  • Asas-Asas Analisa Perniagaan dan Kepintaran Artificial
  • Analytics Data Big untuk Perniagaan
  • Pengurusan Risiko dan Derivatif

Di samping itu, ahli akademik yang ditumpukan penyelidikan kami akan memudahkan pembelajaran anda sepanjang tempoh program ijazah ini, memastikan anda tetap up to date dengan trend terkini dalam bidang Analisis Kewangan dan Perniagaan. Melalui pengajaran inovatif dan aplikasi praktikal, program ini bertujuan untuk menggabungkan analisis kewangan dan perniagaan, oleh itu meletakkan anda di barisan hadapan persaingan lepasan untuk peranan seperti Penganalisis Kewangan, Penganalisis Audit, Pengurus Kewangan, Pengurus Pembangunan Perniagaan dan lain-lain lagi.

Akreditasi profesional

Kami bangga menjadi ahli kumpulan perniagaan elit untuk memegang pentauliahan tiga Equis, AMBA dan AACSB, yang sering disebut sebagai "Triple Crown".

Kami menggunakan SAS, salah satu perisian analitik data standard industri yang terkemuka di dunia sebagai sebahagian darjah ini untuk melatih para pelajar.

SAS adalah salah satu rakan strategik kami dan mengakui program ini. Mereka adalah penganjur untuk pelajar kami mendapat pengalaman dengan perisian, yang digunakan secara meluas dalam dunia perniagaan.

Kedudukan

University of Bradford menduduki ranking 301-400 di dunia untuk Perniagaan dan Ekonomi di Peringkat Universiti Peringkat Tinggi Tahun 2019.

Syarat kemasukan

112 mata UCAS.

A-Levels: Tiada syarat subjek tertentu.

Diploma Lanjutan BTEC: DMM - tiada keperluan subjek tertentu.

Pemohon dalam Program Akses: Tiada keperluan subjek yang khusus.

Keperluan Baccalaureate Antarabangsa: 112 mata untuk memasukkan sekurang-kurangnya 2 subjek HL ditambah HL3 atau SL4 dalam Bahasa Inggeris dan Matematik

Plus minimum: GCSE Bahasa Inggeris dan Matematik pada gred C atau 4 (setara diterima).

Keperluan bahasa Inggeris: Minimum IELTS pada 6.0 atau bersamaan.

Sekiranya anda tidak memenuhi syarat IELTS, anda boleh mengambil kursus Bahasa Inggeris di University of Bradford .

Belajar di luar negara

Sebagai pelajar di University of Bradford School of Management, anda akan berpeluang belajar di luar negara di salah satu institusi rakan kongsi kami di seluruh dunia.

Ini memberikan anda pengalaman antarabangsa, pendedahan kepada budaya dan peluang yang berbeza untuk berangkaian dengan pelajar dan ahli akademik di sekolah perniagaan terkemuka lain.

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

With 50 years of academic excellence behind us as a University, we have continued to grow our international reputation and course provision. We have always been pioneers in developing new course subje ... Baca lebih lanjut

With 50 years of academic excellence behind us as a University, we have continued to grow our international reputation and course provision. We have always been pioneers in developing new course subjects, reflecting and anticipating the needs of employers, our students, and of society as a whole. Baca Ringkas