BSc (Kepujian) Pengurusan IT untuk Perniagaan

Umum

Penerangan Program

Dibangunkan dengan kerjasama majikan mewah global, ijazah ini bertujuan untuk mewujudkan 'graduan yang ideal' yang kemahiran merangkumi bidang tengah yang mencabar antara perniagaan dan IT.

Anda akan mempelajari penerapan teknologi di tempat kerja moden di pelbagai industri. Semua yang kami lakukan di ITMB adalah memberi tumpuan kepada penerapan amalan, membolehkan anda memahami cabaran kehidupan sebenar yang dihadapi oleh industri.

Kursus-kursus berikut boleh didapati:

Gelaran darjah

Tempoh

Kod UCAS

Pengurusan Maklumat Teknologi BSc (Kepujian) untuk Perniagaan

3 atau 4 tahun

GN51

Pengurusan Maklumat Teknologi BSc (Hons) untuk Perniagaan dengan Pengalaman Industri

3 atau 4 tahun

GN5C

Sorotan kursus

  • 100% pelajar penempatan ITMB mencapai ijazah pertama atau kelas kedua di antara 2015-18.
  • Kursus ini telah dibangunkan dengan lebih daripada 60 majikan biru-cip termasuk Credit Suisse, Hewlett Packard, IBM, Microsoft dan SAS.
  • Pelajar penempatan ITMB memerintahkan gaji penempatan purata tertinggi pada 2019-20 pada £ 19,300.
  • Tiada pengalaman teknologi terdahulu yang diperlukan untuk menyertai program ini - hanya semangat untuk memanfaatkan inovasi dan kreativiti untuk meningkatkan pengurusan IT.

128189_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpgHeadway / Unsplash

Apa yang akan saya pelajari?

Kerja projek mengintegrasikan perniagaan dan IT sepanjang ITMB. Projek pasukan integratif tahun pertama kami disokong oleh Credit Suisse dan akan meletakkan kemahiran anda dalam ujian dalam pembangunan aplikasi untuk menyelesaikan masalah perniagaan yang sebenar. Di samping menjalankan kursus peringkat asas dalam IT, anda akan mempelajari kursus dalam pemasaran, ekonomi dan psikologi kerja. Menjelang akhir tahun akademik pertama anda, anda akan membentangkan projek pasukan anda kepada majikan di dua majlis mempamerkan dan mengambil bahagian dalam sesi kemahiran yang disampaikan oleh syarikat-syarikat seperti KPMG, Deloitte, dan Bank of America.

Semasa tahun kedua, anda akan mengkaji analisis perniagaan, strategi digital, reka bentuk pengalaman pengguna dan analisis data. Projek tahun kedua kami disokong oleh Proctor and Gamble, di mana anda akan ditugaskan untuk menjalankan projek perundingan pasukan tahunan, hasilnya akan dipamerkan kepada majikan pada akhir kedua-dua semester.

Peletakan kerja pilihan menawarkan pengalaman dunia nyata dengan organisasi inovatif. Pelajar ITMB sebelumnya telah menyelesaikan penempatan dengan Morgan Stanley, Credit Suisse, Deloitte, PWC, IBM, Microsoft, Vodaphone, Medallia dan Bank of America antara lain.

Tahun terakhir anda memberikan pandangan mendalam mengenai data besar dan analisis perniagaan, risiko IT dan seni bina. Anda akan mendapat kemahiran praktikal dalam reka bentuk dan penerapan seni bina IT perniagaan melalui unit inti yang dibangunkan dengan IBM, yang menggunakan kajian kes daripada gergasi teknologi global. Anda juga akan melaksanakan projek penyelidikan akhir tahun anda sendiri.

Apa yang dikatakan oleh pelajar kita?

"ITMB adalah cara yang sempurna untuk berhubung dengan majikan dari pelbagai syarikat di seluruh UK. Ia juga merupakan kursus yang sangat baik dari segi mendapatkan latihan - 90% daripada kami menyelesaikan penempatan pada tahun ketiga yang sangat baik dari segi membangun kerja berpasukan dan bagaimana untuk membentangkan diri. 4 tahun ini adalah pengalaman terbaik dalam hidup saya - Saya telah banyak berkembang sebagai orang dan boleh berinteraksi dengan budaya yang berbeza. "

Ioana Marinescu, lulusan BSc ITMB kini bekerja untuk Microsoft

Peluang kerjaya siswazah

Baru-baru ini graduan ITMB bekerja untuk Amazon, Bank of America, Credit Suisse, Deloitte, IBM, JP Morgan, KPMG dan Procter & Gamble sebagai penganalisis perniagaan, perunding analisis data, pengurus projek IT, perunding strategi IT dan pengurus akaun perkhidmatan web.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Alliance Manchester Business School is one of the UK’s first two business schools, set up in 1965), and is now the largest campus-based business and management school in the UK.

Alliance Manchester Business School is one of the UK’s first two business schools, set up in 1965), and is now the largest campus-based business and management school in the UK. Baca Ringkas