Kriminologi di Derby menduduki ranking 10 teratas dalam Panduan Universiti Guardian 2020

Terokai beberapa isu yang paling mendesak yang dihadapi masyarakat hari ini. Mencabar dan memberi inspirasi, BSc (Hons) Kriminologi menyampaikan kemahiran, pengetahuan dan pandangan praktikal yang anda perlukan untuk menjadi profesional kerjaya yang sangat efektif dalam sistem keadilan jenayah.

Kenapa pilih kursus ini?

Anda akan mengkaji sebab-sebab dan akibat kejahatan, menggambarkan perkongsian profesional kami yang kuat dan diilhamkan oleh pensyarah yang memenangi Anugerah Kebangsaan untuk Kecemerlangan Pengajaran Kriminologi. Kriminologi di Derby juga menduduki ranking ke- 10 dalam Liga Penjaga Jadual 2020 .

Adakah kursus ini untuk anda?

Menyesuaikan pelajaran anda untuk mencocokkan cita-cita anda, memilih dari Pathways akhir tahun dalam bekerja dengan pesalah; penyiasatan jenayah; kriminologi antarabangsa; atau teori dan amalan kriminologi. Anda juga boleh memilih modul yang merangkumi segala-galanya daripada pembunuhan dan psikopati kepada jenayah siber dan membenci jenayah.

Bagaimana anda akan belajar

Menggali teori-teori kriminologi kompleks kepada tuntutan amalan kerja sehari-hari. Membina kemahiran dalam temubual, rundingan, membuat keputusan dan penyelidikan. Lihat bagaimana kes diambil dari tempat jenayah ke bilik mahkamah di kemudahan pembelajaran dunia yang luar biasa.

Peluang dan pengalaman

Kajian anda diperkaya oleh lawatan ke mahkamah, penjara dan pusat latihan pesalah pemuda. Murid-murid kami telah menyertai perburuan pembunuhan beramai-ramai, menyumbang kepada panel pengawasan jenayah, dan menyiasat keganasan keadilan. Ada yang jauh dari Los Angeles dan San Francisco, mendapat pandangan mengenai kemudahan pembetulan AS dan projek pencegahan geng.

Kerjaya dan kebolehpasaran

Graduan Kriminologi BSc (Kepujian) maju ke peranan yang luas di dalam polis, Perkhidmatan Pendakwaan Mahkota, mahkamah, perkhidmatan percubaan dan penjara, pasukan pelanggar belia dan pelbagai agensi penguatkuasaan undang-undang. Ada yang mengejar kerjaya yang bermanfaat dalam sektor sukarela, bekerja dengan pesalah atau mangsa.

Program diajar dalam:
  • English
University of Derby

Lihat 16 lagi program yang ditawarkan oleh University of Derby »

Tarikh Akhir Kemaskini Og 2, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
9,250 GBP
UK / EU setahun (2019/20). Fi antarabangsa £ 13,250 setahun (2019/20)
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sep 2020
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Sep 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date