BSc (Kepujian) Kriminologi

Umum

Penerangan Program

Kriminologi di Derby menduduki ranking 10 teratas dalam Panduan Universiti Guardian 2020

Terokai beberapa isu yang paling mendesak yang dihadapi masyarakat hari ini. Mencabar dan memberi inspirasi, BSc (Hons) Kriminologi menyampaikan kemahiran, pengetahuan dan pandangan praktikal yang anda perlukan untuk menjadi profesional kerjaya yang sangat efektif dalam sistem keadilan jenayah.

Kenapa pilih kursus ini?

Anda akan mengkaji sebab-sebab dan akibat kejahatan, menggambarkan perkongsian profesional kami yang kuat dan diilhamkan oleh pensyarah yang memenangi Anugerah Kebangsaan untuk Kecemerlangan Pengajaran Kriminologi. Kriminologi di Derby juga menduduki ranking ke- 10 dalam Liga Penjaga Jadual 2020 .

Adakah kursus ini untuk anda?

Menyesuaikan pelajaran anda untuk mencocokkan cita-cita anda, memilih dari Pathways akhir tahun dalam bekerja dengan pesalah; penyiasatan jenayah; kriminologi antarabangsa; atau teori dan amalan kriminologi. Anda juga boleh memilih modul yang merangkumi segala-galanya daripada pembunuhan dan psikopati kepada jenayah siber dan membenci jenayah.

Bagaimana anda akan belajar

Menggali teori-teori kriminologi kompleks kepada tuntutan amalan kerja sehari-hari. Membina kemahiran dalam temubual, rundingan, membuat keputusan dan penyelidikan. Lihat bagaimana kes diambil dari tempat jenayah ke bilik mahkamah di kemudahan pembelajaran dunia yang luar biasa.

Peluang dan pengalaman

Kajian anda diperkaya oleh lawatan ke mahkamah, penjara dan pusat latihan pesalah pemuda. Murid-murid kami telah menyertai perburuan pembunuhan beramai-ramai, menyumbang kepada panel pengawasan jenayah, dan menyiasat keganasan keadilan. Ada yang jauh dari Los Angeles dan San Francisco, mendapat pandangan mengenai kemudahan pembetulan AS dan projek pencegahan geng.

Kerjaya dan kebolehpasaran

Graduan Kriminologi BSc (Kepujian) maju ke peranan yang luas di dalam polis, Perkhidmatan Pendakwaan Mahkota, mahkamah, perkhidmatan percubaan dan penjara, pasukan pelanggar belia dan pelbagai agensi penguatkuasaan undang-undang. Ada yang mengejar kerjaya yang bermanfaat dalam sektor sukarela, bekerja dengan pesalah atau mangsa.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Here at the University of Derby, we believe anything is possible. With a broad range of courses at foundation, undergraduate and postgraduate level, we can help you get your career off to a great star ... Baca lebih lanjut

Here at the University of Derby, we believe anything is possible. With a broad range of courses at foundation, undergraduate and postgraduate level, we can help you get your career off to a great start. We know how important it is to have the best teaching, and we’re proud to be rated Gold in the Teaching Excellence Framework; but we also offer so much more, with some of the best university facilities in the country, opportunities for industry experience and practical, hands-on learning to make your studies relevant to life after graduation. To help broaden your horizons, we offer a wide range of opportunities to study abroad, whatever your subject – a great way to experience a different culture, meet new people and add to your CV. Baca Ringkas