Baca keterangan rasmi

BSc (Kepujian) Ijazah Pengurusan Akuakultur dan Perikanan

Program ini telah direka untuk memenuhi permintaan industri perikanan akuakultur dan air tawar yang semakin meningkat bagi para pekerja yang berpendidikan ke peringkat sarjana.

Industri dan perkhidmatan sokongan ini memerlukan teknolog dan pengurus yang memerlukan pengetahuan saintifik yang diterapkan, kemahiran pengurusan dan keupayaan untuk pemikiran dan analisis bebas.

Pengajaran dan Pembelajaran

Kursus ini menggabungkan keseimbangan kemahiran saintifik, pengurusan dan praktikal yang dibangunkan di peringkat pengenalan dalam Tahun 1 kepada penyelidikan dan aplikasi bebas di Tahun 3. Subjek yang dikaji termasuk: kualiti air; anatomi ikan dan fisiologi; pengurusan perikanan dan ekologi; akuakultur; kesihatan ikan dan pemakanan; perniagaan dan pengurusan alam sekitar.

Bersepadu dalam kursus ini adalah tempoh pengalaman kerja praktikal / perindustrian. Penempatan baru-baru ini termasuk: ikan perikanan di Sepanyol dan Perancis; ladang salmon di Tasmania dan New Zealand; ladang ikan emas di Amerika Syarikat; Akuarium diraja di Timur Tengah; penyelidikan ke atas kebun ikan hiasan di Filipina; Yayasan Coral Cay di Fiji; bass dan ladang bream di Mediterranean dan penyelidikan untuk Lembaga Shark Natal, Afrika Selatan.

Lebih dekat ke rumah Kolej ini mempunyai pangkalan data penempatan yang luas di UK termasuk akuarium awam, perikanan kasar dan permainan, makmal perikanan kerajaan dan pelbagai ladang ikan.

Semasa tahun ketiga kursus, hubungan rapat dengan industri membolehkan pendanaan lawatan belajar melawat operasi perikanan dan akuakultur di tempat lain di Eropah.

Kaedah Penilaian dan Peluang Penyelidikan

Penilaian pada peringkat satu dan dua adalah terutamanya melalui pemeriksaan dan kerja kursus formal yang merangkumi portfolio praktikal, laporan makmal, kajian kes dan tugasan gaya esei. Pada peringkat tiga terdapat penekanan yang lebih besar terhadap projek-projek kumpulan dan penyelidikan bebas.

Kemudahan memegang ikan Kolej dan hubungan industri yang luas menyediakan sumber yang sangat baik untuk menjalankan penyelidikan saintifik yang canggih.

Apa gred yang saya perlukan?

Matematik GCSE dan Bahasa Inggeris pada Gred C atau ke atas atau L2 Kemahiran fungsian dalam Matematik dan Bahasa Inggeris.

  • Tiga A Level pass, termasuk dua di Gred C atau di atas - satu A Level C harus dalam Sains
  • atau BTEC Extended Diploma di DMM
  • atau City
  • atau profil Merit dalam kursus Akses yang berkaitan dengan 45 kredit pada Aras 3.
  • Di mana ia akan membawa saya?

Graduan terus maju ke peringkat lebih tinggi, terutamanya MSc dan Ph.D. program, sementara yang lain mendapat pekerjaan dengan pelbagai majikan industri. Graduan terkini bekerja dengan perunding pengurusan perikanan dan perikanan, penerbitan spesies pengusaha, pengeluar dan umpan, akuarium awam, Agensi Alam Sekitar, Cefas dan sebagai petani ikan dan pengurus perikanan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Sparsholt College Hampshire »

Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date