BSc (Hons) dalam Sains Equine

Umum

Penerangan Program

Kursus ini memberi tumpuan kepada sains di sebalik kemajuan terkini dalam industri kuda.

Program ini membenamkan modul sains veterinar utama seperti Biokimia Mammalian dan Mikrobiologi dan Immunologi Veterinar yang membolehkan graduan mengakses kemasukan ke dalam pelbagai bidang pascasiswazah dan peluang pekerjaan. Modul-modul ini menggabungkan kemahiran makmal utama yang dibangunkan semasa kursus ijazah dan memuncak pada pelajar yang berpeluang untuk melibatkan diri dalam projek-projek kerjasama dengan rakan-rakan industri.

Hubungan dengan projek penyelidikan 'hidup' dan peluang untuk menggunakan kemudahan makmal sains yang baru dipertingkatkan mewujudkan persekitaran yang bersemangat dan menarik untuk menjalankan disertasi sarjana muda.

Laluan ini akan menyediakan pelajar untuk pekerjaan dalam bidang yang luas dalam industri kuda termasuk pemakanan, kerja stud, pengurusan prestasi, para veterinar, jualan farmaseutikal dan kerja makmal diagnostik dan penyelidikan kuda. Ia juga menyediakan peluang siswazah untuk masuk ke dalam pengurusan dalam sektor lain dan mempunyai latihan ilmiah yang luas yang menawarkan kemasukan ke lebih daripada 25 program ijazah pascasiswazah di dalam dan di luar medan kuda.

Apa yang akan saya pelajari?

Kursus ini memberi tumpuan kepada kemajuan terkini dalam sains kuda yang menyediakan graduan dengan asas dalam kemahiran saintifik yang penting untuk industri kuda.

BSc (Hons) di Equine Science di Reaseheath menawarkan kecemerlangan akademik dan kepuasan pelajar.

Kursus ini disahkan oleh Universiti Chester memastikan pelajar lulus dengan ijazah yang dianugerahkan oleh Universiti yang dihormati dengan kemahiran akademik dan vokasional yang tinggi.

BSc (Hons) dalam Sains Equine membenamkan modul sains veterinar utama yang membolehkan para graduan mengakses pelbagai kursus pascasiswazah veterinar dan peluang pekerjaan.

Pasukan HE Equine adalah pakar dalam bidang pilihan mereka dengan pengalaman industri yang meluas, para pelajar mendapat manfaat daripada minat mereka untuk pemindahan pengetahuan. Pasukan ini menyampaikan sokongan pelajar kedua-dua untuk memastikan pelajar mendapat peluang untuk mencapai kejayaan akademik.

Syarat kemasukan

 • 96 mata UCAS
 • Tahap yang lebih baik untuk memasukkan Biologi (atau subjek yang berkaitan)
 • atau kelayakan BTEC Tahap 3 (2 tahun) di Merit dalam subjek yang berkaitan
 • Akses kepada Diploma HE
 • Pelajar matang (berumur 21 tahun) akan dipertimbangkan secara individu dan substansial.

Sambung belajar

 • Kajian lepasan ijazah.

Pilihan Kerjaya

 • Perundingan
 • Pemulihan ekin
 • Equine nutrition
 • Penyelidikan dan pembangunan di ladang kuda dan para-veterinar
 • Penyelidikan ekin
 • Fisioterapi veterinar.

Sila ambil perhatian: penerimaan ke unit menunggang tertakluk kepada taksiran dan had berat 13 batu.

Yuran tuisyen

Sebagai pelajar Pengajian Tinggi anda akan mempunyai dua kos utama untuk bertemu; Yuran tuisyen dan kos sara hidup.

Yuran pengajian sepenuh masa kami untuk pelajar UK dan EU yang memasuki Universiti sama ada 2017/18 atau 2018/19 adalah £ 9,250. Yuran ini dikenakan untuk setiap tahun akademik kursus dan ditetapkan oleh kolej setiap tahun.

Jika anda seorang pelajar antarabangsa atau untuk maklumat terkini mengenai yuran pengajian, lawati halaman pembiayaan pelajar di laman web kami .

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Located in rural Cheshire, our campus has top class, industry standard, teaching facilities but still retains its friendly, supportive atmosphere – a combination which delivers both academic excellenc ... Baca lebih lanjut

Located in rural Cheshire, our campus has top class, industry standard, teaching facilities but still retains its friendly, supportive atmosphere – a combination which delivers both academic excellence and student satisfaction. Baca Ringkas