Reka Bentuk Digital BSc (Kepujian) (tahun 3 penyertaan)

Umum

Penerangan Program

Kemasukan tahun 3 sahaja

Reka Bentuk Digital BSC (Grafik) membangunkan kemahiran pakar dalam penciptaan visual dan grafik untuk penyelesaian digital seperti aplikasi web dan mudah alih atau grafik gerakan.

Program ini akan menyediakan anda untuk peranan kreatif dalam industri digital yang berkembang. Dengan menjalankan projek berasaskan studio, anda akan merealisasikan cita reka bentuk anda menggunakan reka bentuk standard industri dan perisian prototaip. Sepanjang program ini, anda akan memperoleh kemahiran teknologi yang diperlukan dan pemikiran reka bentuk berpusat pengguna untuk membuat penyelesaian digital untuk pelbagai media termasuk laman web, grafik gerak dan aplikasi mudah alih.

Anda akan diperkenalkan kepada psikologi pengguna dan belajar cara menerapkan teknik dan kemahiran dalam pengalaman pengguna dan reka bentuk antara muka pengguna untuk menghasilkan produk digital yang berfungsi dan cantik. Anda juga akan mempunyai peluang untuk memahami bagaimana reka bentuk boleh memberi impak sosial dan belajar bagaimana untuk menggunakan kemahiran anda untuk menangani isu-isu yang mencabar yang dihadapi masyarakat hari ini.

Program ini menyediakan peluang untuk bergaul dengan industri dan perusahaan dalam briefing reka bentuk sebenar dan / atau simulasi memastikan bahawa anda mengalami budaya, kadar dan tuntutan industri dan bersedia untuk pekerjaan.

Kerjaya anda

Antara peluang kerjaya yang menarik dan pelbagai untuk graduan kursus ini ialah Pereka Grafik, Pereka Digital, pereka UX, pereka UI, penyelidik UX, Pereka Media Sosial dan Pereka Grafik Pergerakan.

Apa yang anda akan belajar

Tahun 3

Grafik Motion, Teknologi Reka Bentuk Web, Psikologi Pengguna, Reka Bentuk UI / UX, Kemahiran Penyelidikan dan Isu Profesional dan Projek Bersepadu 3.

Tahun 4

Projek Kepujian, Amalan Kreatif, Reka Bentuk Perubahan, Amalan Industri dan Portfolio.

Syarat kemasukan

Semua syarat kemasukan yang disenaraikan di sini harus digunakan sebagai panduan dan mewakili minimum yang diperlukan untuk dipertimbangkan untuk masuk. Pemohon yang membuat tawaran bersyarat sesuatu tempat boleh diminta untuk mencapai lebih daripada yang dinyatakan.

Tahun 3

HND

HND dengan Bs dalam unit yang dinilai dalam salah satu daripada yang berikut: HND Graphic Design, HND Digital Media, HND Visual Communication, HND Graphic Design for Print and New Media, HND Visual Communication

Portfolio

Semua pemohon akan dikehendaki mengemukakan portfolio digital untuk mengukur potensi kreatif, motivasi dan kesesuaian untuk program tersebut. Portfolio mungkin disenaraikan pendek untuk membolehkan peringkat wawancara daripada kumpulan aplikasi yang lebih kecil.

Bahasa Inggeris

Pelajar yang bahasa pertamanya bukan bahasa Inggeris biasanya diperlukan untuk memegang bersamaan dengan skor ujian IELTS Akademik 6.0 tanpa unsur kurang daripada 5.5.

Sila ambil perhatian: jika anda berasal dari negara majoriti berbahasa Inggeris, anda mungkin tidak perlu memberikan bukti lebih lanjut tentang penguasaan Bahasa Inggeris anda.

Maklumat tambahan

Kelayakan akademik dan vokasional yang lain

Setiap permohonan untuk GCU dianggap secara individu. Jika anda tidak mempunyai kelayakan kemasukan akademik yang biasa, tetapi boleh menunjukkan pengalaman kerja yang relevan dan / atau kredit dari badan profesional yang diiktiraf, anda mungkin layak masuk kursus ini melalui skim Pengiktirafan Pembelajaran Awal Universiti.

Pathways Antarabangsa

Sekiranya anda tidak memenuhi syarat bahasa Inggeris, anda mungkin layak mengikuti program pengajian Bahasa Inggeris untuk Universiti.

Yuran dan pembiayaan

Yuran pengajian yang anda bayar kebanyakan ditentukan oleh status yuran anda. Apakah status yuran pelajar saya?

Yuran pengajian 2018/19

  • Rumah: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Antarabangsa: £ 11,500

* Jumlah yuran pengajian untuk pelajar RUK yang menyelesaikan ijazah tiga atau empat tahun dihadkan pada £ 27,750. Yuran khusus adalah tertakluk kepada pengesahan oleh Kerajaan Scotland dan mungkin berubah setelah disahkan.

Sekiranya anda memulakan pengajian pada bulan September 2018 atau Januari 2019, ini adalah yuran tahunan atau modul yang dikenakan pada tempoh kursus anda; Walau bagaimanapun, bayaran adalah tertakluk kepada perubahan. Untuk keterangan lengkap bagaimana yuran mungkin berubah membaca yuran dan dasar bayaran balik kami.

Kos-kos tambahan

Sebagai tambahan kepada yuran pengajian kursus, anda mungkin menghadapi kos tambahan semasa anda di Universiti.

Beasiswa

Kami menyediakan pendidikan berkualiti tinggi untuk harga yang berpatutan; sebagai Universiti untuk Kesejahteraan Baik, kami komited untuk menawarkan pendidikan tinggi yang boleh diakses untuk pelajar yang berbakat dengan mengekalkan yuran tuisyen kami dengan rendah dan menyediakan pakej beasiswa yang lebih besar sebanyak £ 2.5 juta setahun.

Jika anda mempunyai sebarang soalan atau pertanyaan mengenai biasiswa yang tersedia untuk 2018/19, sila hubungi pasukan pertanyaan pelajar.

Tarikh permulaan pelajar antarabangsa

Bagi pelajar antarabangsa yang baru, acara orientasi bermula pada 14 September 2018. Masa tambahan ini direka bentuk khusus untuk membantu pelajar antarabangsa baru dalam menetap di UK dan GCU sebelum permulaan pengajaran dan pengajaran pelajar am.

Akan ada pelbagai aktiviti yang menyeronokkan dan bermaklumat yang berlaku dalam tempoh ini, termasuk kampus dan lawatan bandar, serta acara selamat datang di mana anda boleh bertemu dengan pelajar antarabangsa yang lain.

Belajar di luar negara

Pelajar mempunyai peluang untuk Pertukaran Antarabangsa. Ini boleh menjadi satu trimester atau satu tahun belajar di institusi lain, sering di salah satu rakan Eropah kami, di mana kursus ditawarkan dalam bahasa Inggeris. Pada masa ini pelajar mengambil pilihan ini berbuat demikian pada Tahun 3 dan mendapat kredit ke tahap mereka.

Tarikh Akhir Kemaskini November 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

GCU's vast IT, engineering and construction experience is housed within the School of Engineering and Built Environment. Our supportive staff are experts in their field; well-connected frontrunners in ... Baca lebih lanjut

GCU's vast IT, engineering and construction experience is housed within the School of Engineering and Built Environment. Our supportive staff are experts in their field; well-connected frontrunners in areas such as IT security and web development, environmental science, telecommunications, surveying and building services. Our research into built environment and connections with industry leaders in growing markets such as games design make us an exciting choice for students, staff and researchers. Baca Ringkas