BSc (Hons) dalam Geografi - Geografi Alam Sekitar

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Adakah anda ingin tahu tentang hubungan antara manusia dengan alam sekitar? Bagaimana orang dan tempat berinteraksi dengan landskap dan alam semula jadi?

Kursus Geografi Alam Sekitar kami bertujuan untuk memahami dunia kita yang berubah. Ia unik dalam merapatkan sains alam sekitar dan sosial, dan dalam meneroka isu persekitaran manusia yang menekan abad ke 21.

Kami akan menjadikan anda Geografer Alam Sekitar dengan pengetahuan dan kemahiran pakar untuk menyelidik, menganalisa dan menyampaikan bagaimana perubahan persekitaran mempengaruhi kehidupan kita. Keupayaan anda untuk memvisualisasikan isu geografi pada skala spatial yang berbeza, dari global ke tempatan, dan menawarkan penyelesaian kepada beberapa masalah persekitaran yang paling mendesak kami, akan memastikan bahawa anda sangat dicari oleh pelbagai majikan.

"Geografi Alam Sekitar di Stirling telah memberikan saya keyakinan dan kemahiran penting yang diperlukan untuk pekerjaan siswazah. Peluang-peluang ekstrakurikuler yang ditawarkan dan pengajaran berkualiti telah memastikan bahawa masa saya yang dibelanjakan di sini telah menjadi berharga dan transformasi."

-Johnathan Kitchen, BSc (Kepujian) Geografi Persekitaran

Sebab utama untuk belajar bersama kami

# 1 Kami menggabungkan geografi fizikal dan manusia supaya anda akan memahami interaksi antara orang dan persekitaran mereka

# 2 Pengajaran kami disampaikan oleh para pemimpin dunia dalam menyelidik antara muka antara alam sekitar dengan masyarakat.

# 3 Ini adalah tempat yang sempurna untuk mempelajari Geografi Alam Sekitar. Kami mempunyai kampus yang indah dan pelbagai landskap di depan pintu kami.

Akreditasi profesional

Geografi dan Pendidikan alam sekitar menyediakan graduan dengan kelayakan pengajaran dalam Geografi (dan Kajian Moden) seperti yang diiktiraf oleh Majlis Pengajian Umum untuk Scotland (GTCS).

Butiran kursus

Geografi Alam Sekitar adalah kursus ijazah empat tahun yang bersepadu yang menyediakan latihan dengan merentasi spektrum subjek. Kami menekankan pendekatan yang diterajui dan berasaskan pengalaman untuk memahami hubungan kompleks antara manusia dan planet. Dengan konteks antarabangsa, kursus ini direka untuk memberi anda kemahiran penting dalam akal dan penalaran, medan dan makmal, dan analisis geo-spasial.

Semesters 1-2 memberi tumpuan kepada pembinaan planet bumi dan proses permukaan tanah di tempat kerja dalam evolusi landskap kami. Di samping modul sains teras dunia ini, anda akan diperkenalkan kepada bagaimana manusia berkaitan dengan alam sekitar dan isu-isu persekitaran manusia yang menekan abad ke 21, termasuk pemanasan global, sumber air, pencemaran dan kehilangan biodiversiti.

Dalam Semesters 3-4, penekanan adalah pada Biogeografi dan pemakanan planet lapar kami, termasuk sistem penting untuk berbasikal nutrien untuk mengekalkan kehidupan di Bumi.

Dalam Semesters 5-6, pengajaran yang diterajui penyelidikan menyediakan pelbagai modul canggih yang termasuk tema sumber alam sekitar yang mampan, palaeo-persekitaran, proses permukaan tanah dan teknik geografi lanjutan termasuk penginderaan jauh dan GIS. Anda akan belajar tentang Isu Alam Sekitar Kontemporari dan terdapat pilihan kursus lapangan ke selatan Sepanyol atau Iceland pada Tahun 3.

Pada tahun terakhir anda, anda akan membangunkan dan menggunakan kemahiran penyelidikan anda melalui projek penyelidikan Honours anda. Anda akan disokong oleh penyelia akademik anda dan boleh secara aktif mengambil bahagian dalam program penyelidikan kebangsaan dan antarabangsa. Dengan berbuat demikian, anda boleh memanfaatkan sepenuhnya komuniti penyelidikan geografi yang lebih luas di Universiti.

Mengajar

Kami telah dianugerahkan kecemerlangan lima bintang untuk pengajaran kami oleh QS World University Rankings 2017/18.

Pengajaran yang diterajui penyelidikan kami disampaikan oleh para pemimpin dunia dalam menyelidik antara muka antara alam sekitar dengan masyarakat. Semua yang anda pelajari akan mencerminkan pemikiran dan perkembangan terbaru dalam Geografi Alam Sekitar.

Di semua peringkat ijazah, kami juga menekankan kajian bidang praktikal tempatan. Terdapat pelbagai persekitaran semulajadi di sekitar Stirling, ditambah dengan akses mudah ke pusat bandar dan perindustrian utama, bandar baru dan penempatan luar bandar.

Kerja lapangan

Kelas medan kediaman membentuk elemen kursus. Anda boleh memilih untuk pergi ke selatan Sepanyol atau Iceland.

Penilaian

Penilaian menilai kursus dan peperiksaan.

Belajar di luar negara

Geografi Alam Sekitar mempunyai pautan kursus yang mantap dengan Universiti Guelph di Kanada. Anda boleh membelanjakan sama ada satu atau dua semester semasa Tahun 3 mengkaji kursus bersamaan dengan yang diambil di Stirling, memberikan anda peluang untuk memperluaskan pengalaman geografi dan budaya anda.

Hubungi

Dr Tom Bradwell

44 (0) 1786 46778

tom.bradwell@stir.ac.uk

Yuran - 2018/2019

  • Pelajar luar negeri (bukan EU) £ 14,460.00
  • Pelajar Scotland dan EU £ 1,820.00
  • Pelajar dari seluruh UK £ 9,250
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Baca Ringkas