BSc (Hons) dalam Animasi 3D dan Visualisasi (entri 3 tahun)

Umum

Penerangan Program

Kemasukan tahun 3 sahaja

Animator 3D membuat dunia khayalan penuh dengan orang, watak kartun dan objek sehari-hari bergerak dan berinteraksi dalam persekitaran yang sentiasa berubah. Dengan menggunakan perisian reka bentuk 3D yang terkini, membuat dunia fiksyen kelihatan nyata.

Program ini akan merayu kepada anda jika anda ingin mengkhususkan diri dalam animasi komputer 3D untuk filem digital dan kesan visual, permainan, arkitek dan visualisasi konsep, simulasi maya atau grafik gerakan. Program ini akan memperkenalkan anda kepada amalan moden penciptaan kandungan 3D untuk industri kreatif, membantu anda merealisasikan laluan kerjaya anda dan menawarkan anda keupayaan untuk mengkhusus dalam peranan pekerjaan yang sesuai.

Kemudahan studio termasuk Makmal Animasi 3D Komputer, Makmal Realiti Maya, Suite Pengeluaran Video HD, Art Studio, Studio Rakaman Digital Audio dan Studio Reka Bentuk Permainan yang menampilkan alat Pengimbasan Laser 3D, alat Tangkapan Pergerakan dan mesin Prototyping Rapid.

Program ini telah direka dengan pertimbangan dan maklum balas yang diterima daripada para profesional dalam industri animasi komputer 3D. Mengiktiraf perkembangan terkini dalam Imagery Generasi Komputer (CGI), permainan, VFX dan animasi, program ini mencerminkan keperluan semasa industri.

Kerjaya anda

Antara kemungkinan kerjaya yang menarik bagi graduan dari kursus ini adalah animator 3D, pemodel 3D, pereka grafik 3D, animator permainan, seniman visualisasi senibina, artis video SFX dan artis pra-visualisasi untuk TV dan filem.

Apa yang anda akan belajar

Tahun 3

Animasi Watak Lanjutan, Projek Bersepadu, Grafik Motion, Pengeluaran 3D untuk Industri, Bengkel Pra-Produk Psikologi Pengguna atau Permainan, Kemahiran Penyelidikan

Tahun 4

Projek Kepujian, Amalan Kreatif, Visualisasi 3D Lanjutan

Syarat kemasukan

Tahun 3

HND

Animasi Komputer 3D (atau setara) dengan A / B dalam Unit Graded. Pemohon perlu mengemukakan portfolio digital.

Penyerahan portfolio

Semua pemohon dikehendaki mengemukakan portfolio digital untuk mengukur potensi kreatif, motivasi, dan kesesuaian untuk program tersebut. Portfolio mungkin disenarai pendek untuk membenarkan peringkat wawancara daripada kumpulan pemohon yang lebih kecil.

Bahasa Inggeris

Pelajar yang bahasa pertamanya bukan bahasa Inggeris biasanya diperlukan untuk memegang bersamaan dengan skor ujian IELTS Akademik 6.0 tanpa unsur kurang daripada 5.5.

Sila ambil perhatian: jika anda berasal dari negara majoriti berbahasa Inggeris, anda mungkin tidak perlu memberikan bukti lebih lanjut tentang penguasaan Bahasa Inggeris anda.

Maklumat tambahan

Kelayakan akademik dan vokasional yang lain

Setiap permohonan untuk GCU dianggap secara individu. Jika anda tidak mempunyai kelayakan kemasukan akademik yang biasa, tetapi boleh menunjukkan pengalaman kerja yang relevan dan / atau kredit dari badan profesional yang diiktiraf, anda mungkin layak masuk kursus ini melalui skim Pengiktirafan Pembelajaran Awal Universiti.

Pathways Antarabangsa

Sekiranya anda tidak memenuhi syarat bahasa Inggeris, anda mungkin layak mengikuti program pengajian Bahasa Inggeris untuk Universiti.

Yuran dan pembiayaan

Yuran pengajian yang anda bayar kebanyakan ditentukan oleh status yuran anda. Apakah status yuran pelajar saya?

Yuran pengajian 2018/19

  • Rumah: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Antarabangsa: £ 11,500

* Jumlah yuran pengajian untuk pelajar RUK yang melengkapkan ijazah tiga atau empat tahun dihadkan pada £ 27,750. Yuran khusus adalah tertakluk kepada pengesahan oleh Kerajaan Scotland dan mungkin berubah setelah disahkan.

Sekiranya anda memulakan pengajian pada bulan September 2018 atau Januari 2019, ini adalah yuran tahunan atau modul yang dikenakan pada tempoh kursus anda; Walau bagaimanapun, bayaran adalah tertakluk kepada perubahan. Untuk keterangan lengkap bagaimana yuran mungkin berubah membaca yuran dan dasar bayaran balik kami.

Kos-kos tambahan

Sebagai tambahan kepada yuran pengajian kursus, anda mungkin menghadapi kos tambahan semasa anda di Universiti.

Beasiswa

Kami menyediakan pendidikan berkualiti tinggi untuk harga yang berpatutan; sebagai Universiti untuk Kesejahteraan Baik, kami komited untuk menawarkan pendidikan tinggi yang boleh diakses untuk pelajar yang berbakat dengan mengekalkan yuran tuisyen kami dengan rendah dan menyediakan pakej beasiswa yang lebih besar sebanyak £ 2.5 juta setahun.

Jika anda mempunyai sebarang soalan atau pertanyaan mengenai biasiswa yang tersedia untuk 2018/19, sila hubungi pasukan pertanyaan pelajar.

Tarikh permulaan pelajar antarabangsa

Bagi pelajar antarabangsa yang baru, acara orientasi bermula pada 14 September 2018. Masa tambahan ini direka bentuk khusus untuk membantu pelajar antarabangsa baru dalam menetap di UK dan GCU sebelum permulaan pengajaran dan pengajaran pelajar am.

Akan ada pelbagai aktiviti yang menyeronokkan dan bermaklumat yang berlaku dalam tempoh ini, termasuk kampus dan lawatan bandar, serta acara selamat datang di mana anda boleh bertemu dengan pelajar antarabangsa yang lain.

Belajar di luar negara

Pelajar mempunyai peluang untuk Pertukaran Antarabangsa. Ini boleh menjadi satu trimester atau satu tahun belajar di institusi lain, sering di salah satu rakan Eropah kami, di mana kursus ditawarkan dalam bahasa Inggeris. Pada masa ini, pelajar yang mengambil pilihan ini berbuat demikian pada Tahun 3 dan mendapat kredit ke peringkat mereka.

Tarikh Akhir Kemaskini November 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

GCU's vast IT, engineering and construction experience is housed within the School of Engineering and Built Environment. Our supportive staff are experts in their field; well-connected frontrunners in ... Baca lebih lanjut

GCU's vast IT, engineering and construction experience is housed within the School of Engineering and Built Environment. Our supportive staff are experts in their field; well-connected frontrunners in areas such as IT security and web development, environmental science, telecommunications, surveying and building services. Our research into built environment and connections with industry leaders in growing markets such as games design make us an exciting choice for students, staff and researchers. Baca Ringkas