Baca keterangan rasmi

Sarjana Muda Sains Komputer Keselamatan dan Forensik (Kepujian)

Program ini telah dibangunkan untuk memenuhi permintaan industri bagi pakar keselamatan IT dengan pengetahuan dan kemahiran untuk menjalankan analisis forensik sistem komputer moden. Anda akan dibekalkan dengan asas yang menyeluruh dalam bidang sains komputer, sistem komputer dan komunikasi, pembangunan perisian dan menguruskan keselamatan dalam sesebuah organisasi. Kandungan kursus akan merangkumi keperluan keselamatan rangkaian, pengguna dan aplikasi, bersama-sama dengan jenayah komputer, polis dan kaedah forensik, dan keperluan undang-undang untuk mengumpul bukti. Anda akan mempunyai peluang untuk membangunkan kemahiran peribadi dan profesional membolehkan anda untuk berkomunikasi dengan berkesan dan memberikan sumbangan yang positif di tempat kerja di pelbagai peranan dan pelbagai organisasi.

Pelajar boleh mengambil peperiksaan perindustrian seperti Cisco, Microsoft dan Oracle Java pensijilan dan membangunkan kemahiran peribadi dan profesional yang berharga. Semua pelajar secara automatik didaftarkan sebagai ahli pelajar Computer Society British badan-badan berkanun yang bertanggungjawab untuk mewujudkan dan mengekalkan standard teknikal dan etika dalam profesion ini.

Tujuan program ini adalah:

  • Untuk menyediakan anda dengan pengalaman praktikal dalam menggunakan alat-alat generasi semasa dan teknik untuk membangun, menyelenggara dan memantau sistem komputer selamat
  • Untuk membiasakan anda dengan isu-isu dan kebimbangan yang terlibat dalam sistem komputer dan keselamatan organisasi
  • Untuk membolehkan pelajar untuk berurusan dengan tuntutan bekerja sebagai profesional keselamatan IT.
Program diajar dalam:
English

Lihat 58 lagi program yang ditawarkan oleh University of Greenwich »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
3 - 6 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
- UK / EU; £ 11,200 untuk pelajar antarabangsa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date