BSC dan msc dalam bidang sains komputer

SUNY Polytechnic Institute

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

BSC dan msc dalam bidang sains komputer

SUNY Polytechnic Institute

Sarjana Muda Sains dan Sarjana Sains dalam Sains Komputer

BS bersama program / MS adalah satu program bersepadu yang membenarkan dua tahun graduan kolej yang bersedia dan juga bermotifkan untuk melengkapkan kedua-dua ijazah sarjana muda dan ijazah sarjana dalam komputer dan maklumat sains dalam tiga tahun pengajian sepenuh masa melampaui ijazah bersekutu. Bagi pelajar itu, kemasukan ke program siswazah adalah memastikan pada awal tahun junior pengajian atau tidak lama selepas itu.

KEPERLUAN


Selesai program BS / MS bersama memerlukan sekurang-kurangnya 145 jam semester, termasuk sekurang-kurangnya 33 jam semester pengajian siswazah. Semua keperluan khusus bagi kedua-dua BS dan darjah MS mesti dipenuhi. Pelajar dalam program ini bersama boleh memohon sehingga dua belas kredit graduan kursus untuk kedua-dua sarjana muda dan ijazah sarjana serentak. Pelajar dalam program ini bersama mesti mendaftar CSC 500 - Struktur Diskret - yang akan memenuhi keperluan Terhingga atau Discrete Math sarjana muda dan pada masa yang sama akan diguna pakai sebagai seorang graduan umum elektif. Dua kursus siswazah boleh memohon kepada mahasiswa Advanced elektif sains komputer, dan satu kursus ijazah boleh digunakan sebagai mahasiswa tanpa had elektif. Kursus jambatan Siswazah tidak boleh digunakan pada masa yang sama untuk kedua-dua darjah.

Status


Pelajar yang mendaftar dalam program ini bersama akan dianggap kekal dalam status ijazah pertama sehingga selesai 124 jam semester, dan selepas itu tuisyen dan yuran akan dikenakan pada peringkat siswazah. Darjah BS akan diberikan pada masa yang semua keperluan untuk ijazah yang dipenuhi dengan memuaskan. Pelajar dijangka melengkapkan keperluan program BS mereka sebelum mengejar ijazah MS kecuali di mana kedua-dua program bertindih.

Kedudukan Akademik


Matrikulasi berterusan dalam program bersama memerlukan penyelenggaraan PNG 3.0 untuk kursus yang diambil di SUNYIT dalam setiap satu daripada kategori berikut: (a) semua kursus-kursus berkaitan dengan ijazah sarjana muda yang; (B) kursus sains komputer terpakai kepada ijazah sarjana muda; (C) semua kursus ijazah. Pelajar dengan PNG kurang daripada 3.0 dalam mana-mana kategori ini akan diletakkan dalam percubaan akademik dalam program ini. Pelajar yang dalam percubaan akademik bagi mana-mana dua semester atau yang mempunyai GPA kurang daripada 2.50 dalam mana-mana kategori ini akan akademik dipecat daripada program bersama. Pelajar yang dibuang kerja dalam bidang akademik tetapi masih belum menamatkan program sarjana muda tetapi prestasi yang merupakan prestasi yang memuaskan dalam program sarjana muda secara automatik akan diletakkan di dalam program itu.

KEMASUKAN


Permohonan adalah dipelawa daripada pelajar bersedia melengkapkan program bahagian yang lebih rendah dan daripada pelajar sedang mengikuti program sarjana muda. Kemasukan ke program BS / MS bersama memerlukan sekurang-kurangnya 48 dan tidak lebih dari 94 jam kredit semester dengan GPA keseluruhan sekurang-kurangnya 3.0 dan 3.20 di utama. Di samping itu, kursus-kursus berikut atau setara mereka perlu diisi dengan gred B atau lebih sebelum matrikulasi:

Asas Pengkomputeran

Struktur Data & Algoritma

Berorientasikan objek PENGATURCARAAN

• Matematik Elektif (Kalkulus, Algebra Linear, atau Statistik)

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Utica, New York
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Utica, New York
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat