Read the Official Description

Sarjana Muda Sains Sukan dan Kejurulatihan Pendidikan Jasmani

Jurulatih itu bertanggungjawab untuk mengarahkan, melatih dan mengarahkan atlet atau pasukan. Matlamat mereka adalah untuk membangunkan kemahiran pemain atau untuk mencapai matlamat tertentu. Tetapi bagaimana jurulatih tahu apa kaedah untuk digunakan? Dalam tahap inovatif ini anda akan meneroka pendekatan saintifik untuk bimbingan. Anda akan mengetahui apa bidang ilmu seperti pergerakan manusia, pedagogi, perkembangan kanak-kanak, fisiologi dan psikologi boleh menyumbang kepada membuat kaedah latihan yang lebih berkesan. Maka anda akan pergi untuk meneroka bagaimana idea-idea ini boleh terbaik diamalkan.

Ia direka untuk meneroka asas saintifik latihan untuk menambah pengetahuan kraf yang diperoleh oleh seorang jurulatih. Terdapat banyak kawasan kajian (lihat senarai modul) untuk menyumbang kepada membangunkan bentuk yang lebih berkesan kejurulatihan. Pada tahun-tahun berikutnya pada kursus ini anda akan menyelidiki lebih mendalam ke dalam konteks ini dan meneroka bagaimana kaedah itu boleh diamalkan.

Ijazah ini mempunyai dua matlamat utama:

  • Untuk memberikan anda kefahaman firma teori yang menyokong pendidikan dan latihan proses fizikal dan bagaimana teori itu boleh diguna pakai
  • Untuk melengkapkan anda dengan komunikasi, organisasi, praktikal, analisis saintifik dan kemahiran yang diperlukan untuk latihan dan sukan mengajar

Ini gabungan inovatif teori dan amalan akan membangunkan anda menjadi jurulatih saintifik moden yang mampu membimbing pelbagai pelajar dalam kumpulan umur.

Program taught in:
English

See 15 more programs offered by University Centre Peterborough »

This course is Campus based
Start Date
Ogos. 2019
By locations
By date
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline

Ogos. 2019