BSC dalam informatik perniagaan global

Umum

Penerangan Program

Sarjana Muda Sains Informatik Perniagaan Global

Tiga tahun program Sarjana Muda Sains Informatik Perniagaan Global menyediakan anda dengan alat-alat yang teori dan praktikal untuk bekerja dengan IT dalam konteks perniagaan antarabangsa dan menekankan pendekatan kualitatif untuk memahami IT, dan kepentingan global. Program ini yang diajar dalam bahasa Inggeris.


Program
Bagaimana organisasi terlibat dalam membangunkan strategi IT dan mengawal perusahaan mereka di seluruh negara dan perbezaan, termasuk pelbagai profesion, dan jantina? Bagaimana orang biasa meletakkan teknologi untuk digunakan dalam persekitaran kerja harian mereka? Ini adalah soalan utama ditangani dalam program perniagaan Informatik Global.

IT memberi kesan kepada semua aspek masyarakat dan kehidupan manusia baik di luar apa yang kita anggap teknikal. Informatik ialah kajian antara disiplin bagaimana teknologi yang direka dan digunakan dalam persekitaran sosial dan organisasi.

Kerjasama Global adalah satu bahagian penting dalam program perniagaan Informatik Global. Program ini dijalankan dalam Bahasa Inggeris dan banyak profesor mempunyai latar belakang antarabangsa. Sebagai pelajar Informatik Perniagaan Global, anda akan bekerja dalam kumpulan dengan pelajar-pelajar dari seluruh dunia dan mempunyai peluang yang baik untuk mewujudkan satu rangkaian antarabangsa.

Struktur Program
Para Sarjana Muda Sains Informatik Perniagaan Global adalah program sepenuh masa selama tiga tahun dibahagikan kepada enam semester. Setiap tahun program Informatik Perniagaan Global mempunyai tema keseluruhan bagi kedua-dua kursus dan projek.

 • Tahun pertama (semester 1 dan 2): IT dalam konteks sosial
 • Tahun kedua (semester 3 dan 4): IT dalam perniagaan
 • Tahun ketiga (semester 5 dan 6): IT dalam dunia global

IT dalam konteks sosial, menawarkan teori kontemporari dan perspektif mengenai bagaimana untuk menganalisis media dan teknologi sebagai satu bahagian penting dalam masyarakat, kerja dan amalan sosial serta pengenalan asas kepada IT di peringkat teknikal, pangkalan data dan data yang besar.

IT dalam perniagaan, berkaitan dengan istilah asas perniagaan, teori organisasi, sistem perusahaan dan pengurusan maklumat dan keadaan seni dalam menggunakan perspektif proses pada model IT dan kerja dalam organisasi untuk meningkatkan proses perniagaan.

IT dalam dunia global, pergi di kedalaman dengan idea globalisasi dan dinamik dalam membawa pelbagai budaya untuk berinteraksi dalam konteks pengantara teknologi, dan cabaran pengurusan dalam mengawal IT di bawah hal keadaan itu.


Peluang Kerjaya
Kecekapan Perniagaan Global Informatik dan perspektif global program ini menyediakan anda untuk kerjaya dalam kedua-dua konteks antarabangsa / Denmark dan global, bekerja sebagai contoh:

 • Penyelaras Projek
 • Penganalisis proses
 • Kualiti profesional
 • IT arkitek
 • Sokongan Chain Manager
 • Pemaju Perniagaan

Sebagai penyelaras Projek, anda boleh berfungsi sebagai pengurus projek dan menyelaras projek-projek dan pelbagai tugas. Anda akan menjadi pautan yang menghubungkan antara semua pihak yang berkepentingan dalam projek ini dan memastikan komunikasi yang berterusan antara semua peringkat syarikat dan rakan-rakan - peringkat nasional dan global.

Seorang penganalisis Proses memerhati dan dokumen proses bekerja dan boleh menyesuaikan IT sistem dan organisasi antara satu sama lain.

Kualiti profesional, anda boleh membuat ukuran kualiti penyelesaian IT syarikat, mengartikannya dan memulakan projek-projek pembaikan. Anda juga boleh membangunkan sistem kualiti mengikut piawaian antarabangsa.

Sebagai Sokongan Chain Manager, anda boleh mereka bentuk program pendidikan untuk pengguna, membuat analisis penggunaan sistem IT, membantu pengguna menggunakan sistem IT dan mencadangkan perubahan sistem yang berkelayakan untuk membuat mereka lebih mesra pengguna.


Syarat Kemasukan
Untuk memohon kemasukan ke Ijazah Sarjana Muda Sains Informatik Perniagaan Global, anda dikehendaki untuk mempunyai pendidikan menengah atas atau kelayakan asing atau antarabangsa sama.


Syarat kemasukan tertentu

 • Matematik sepadan dengan B-tahap Danish bersama tanda purata sekurang-kurangnya 6 di Denmark 7 titik skala pemarkahan markah dimasukkan dalam mata pelajaran pada sijil anda
 • Bahasa Inggeris yang sepadan dengan B peringkat Danish bersama tanda purata sekurang-kurangnya 6 di Denmark 7 titik skala pemarkahan markah dimasukkan dalam mata pelajaran pada sijil anda
 • Anda mesti mahir dalam lisan dan bertulis Bahasa Inggeris, sebagai program yang diajar dalam bahasa Inggeris.


Yuran tuisyen
Rakyat EU / EEA tidak membayar apa-apa yuran pengajian (termasuk warga negara-negara Nordic). Bukan warganegara EU / EEA adalah untuk membayar yuran pengajian.


Biasiswa
Sila ambil perhatian bahawa Universiti IT Copenhagen tidak menawarkan biasiswa kepada pelajar yang memohon untuk program sarjana muda.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The IT University is creating more IT graduates, than any other university in Denmark and offers a variety of research based study programmes within the field of IT.

The IT University is creating more IT graduates, than any other university in Denmark and offers a variety of research based study programmes within the field of IT. Baca Ringkas