BSBA dalam sistem maklumat

Umum

Penerangan Program

ijazah membuka pintu kepada satu bahagian penting dalam setiap perniagaan moden. Ia meliputi reka bentuk dan pengurusan Teknologi Maklumat / Systems (IT / S) untuk perniagaan yang bertujuan untuk memenuhi cabaran-cabaran dan merealisasikan objektif strategiknya. Tujuannya adalah untuk mencipta dan melaksanakan strategi IT yang sepadan dengan strategi perniagaan dan menyelesaikan masalah perniagaan. Selain arus perdana perkakasan & perisian konsep pengaturcaraan, rancangan ijazah termasuk bagaimana untuk bajet, mendapatkan dan menguruskan IT / S contohnya pangkalan data komputer, rangkaian, keselamatan maklumat. Tumpuan adalah kepada IT membolehkan proses perniagaan dan sangat sesuai untuk mereka yang suka bekerja dengan teknologi dalam perniagaan.

Program ini diiktiraf oleh Persatuan untuk Advance Collegiate Schools of Business (AACSB).

Apa Yang Boleh Saya Lakukan dengan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Pentadbiran Perniagaan dalam Sistem Maklumat?

Sistem Maklumat dan Teknologi Maklumat tidak mempunyai nilai kecuali mereka berkhidmat tujuan dan digunakan dengan cekap untuk memenuhi keperluan itu. Perniagaan dan pengurus menggunakan teknologi untuk meningkatkan keuntungan mereka dan untuk memperbaiki kehidupan pekerja mereka. Mereka memerlukan pekerja mempunyai pengetahuan teknikal state-of-the-art dalam kombinasi dengan asas yang kukuh dalam konsep perniagaan am. Dengan pelan ijazah ini, anda akan memperoleh kedua-duanya dan boleh menggunakan pengetahuan ini untuk membantu organisasi melaksanakan penyelesaian teknologi maklumat yang menyelesaikan masalah perniagaan untuk kelebihan daya saing.

Anda akan memperoleh pemikiran analitikal dan kemahiran menyelesaikan masalah, yang ditulis dan dituturkan penguasaan komunikasi, dan keupayaan untuk bekerja dalam pasukan. Jika anda suka kemajuan dalam dan menggunakan teknologi dan peranti seperti telefon pintar dan rangkaian sosial, anda mempunyai apa yang diperlukan untuk berjaya dalam bidang ini. Anda akan belajar untuk menyesuaikan diri dengan perubahan pesat teknologi sepanjang kerjaya anda, ketika menemui dunia komunikasi data dan konfigurasi rangkaian, rangkaian dan keselamatan maklumat, pentadbiran sistem, elektronik strategi perdagangan dan sistem web reka bentuk dan pembangunan.

Anda akan membangunkan kemahiran dalam konfigurasi sistem perusahaan dan Kit pemaju sistem perusahaan manakala mendapat hands-on amalan dalam semua ini dalam kedua-dua persekitaran Unix dan Windows dengan menggunakan pelbagai platform seperti, (a) berorientasikan objek konsep pengaturcaraan dan e-dagang pembangunan aplikasi dalam Microsoft .NET Visual Studio dan C #, (b) pangkalan data dan pelayan-pelanggan reka bentuk / pembangunan dengan Oracle, Access dan SQL, (c) analisis sistem dan reka bentuk menggunakan UML, (d) perusahaan permohonan pembangunan dan penyesuaian menggunakan SAP dan Kit pemaju daripada ABAP dan (e) analisis perniagaan / persekitaran perisikan menggunakan yang mungkin termasuk modul BI SAP, dan SAS Miner.

Peluang kerjaya yang mungkin dapat dikejar,

 • pembangunan aplikasi
 • Consulting
 • pentadbiran pangkalan data
 • Rangkaian dan sistem pentadbiran

Dengan pendidikan lanjut, salah satu laluan ini adalah mungkin:

 • Systems Analyst
 • Data / Penganalisis Teknikal
 • IT Consultant Risiko
 • Aplikasi Web Developer

Syarat Am Universiti

Untuk menerima ijazah sarjana muda di Universiti Arizona Utara, anda mesti melengkapkan sekurang-kurangnya 120 unit kredit yang minimum termasuk utama, kajian liberal keperluan, dan keperluan universiti seperti yang disenaraikan di bawah.

 • Semua keperluan kajian, kepelbagaian, penulisan junior-peringkat, dan capstone liberal Arizona Universiti Utara.
 • Semua keperluan untuk pelan akademik khusus anda (s).
 • Sekurang-kurangnya 30 unit kursus atas-bahagian, yang mungkin termasuk kerja-kerja pemindahan.
 • Sekurang-kurangnya 30 unit kursus yang diambil melalui Arizona University Utara, di mana sekurang-kurangnya 18 tahun hendaklah menjadi kursus atas-bahagian (300-tahap atau di atas). Keperluan ini tidak dipenuhi oleh kredit demi peperiksaan, retro-kredit, pemindahan kursus, dan lain-lain
 • A Purata Nilai Gred Kumulatif sekurang-kurangnya 2.0 pada semua kerja cuba di Universiti Arizona Utara.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Northern Arizona University is a public university offering undergraduate, graduate, and professional degrees of high quality and societal value. As a student, you are at the center of the NAU experi ... Baca lebih lanjut

Northern Arizona University is a public university offering undergraduate, graduate, and professional degrees of high quality and societal value. As a student, you are at the center of the NAU experience, which is guided by a dedicated and distinguished faculty committed to teaching, individual engagement, and research excellence. Baca Ringkas

Akreditasi

AACSB Accredited