BS dalam Biologi

West Virginia State University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

BS dalam Biologi

West Virginia State University

Jabatan Biologi telah ditunjuk oleh West Virginia State University sebagai " Puncak Kecemerlangan " dan sebagai "Program Kecemerlangan" oleh Lembaga Pengarah Sistem West Virginia State University . Jabatan ini mempunyai 13 Fakulti sepenuh masa dan lebih dari 200 pelajar yang mengikuti Biologi.

Jabatan Biologi menawarkan ijazah Sarjana Muda Sains dengan tiga pilihan:

 • Pilihan A: Biologi Alam Sekitar dan Organisme - Menasihatkan Lembaran
 • Opsyen B: Bioteknologi dan Genetik - Menasihatkan Lembaran
 • Opsyen C: Sains Pra-Perubatan dan Bioperubatan - Menasihati Helaian

* Minor dalam Biologi juga ditawarkan.

Usaha Penyelidikan Biologi

Sebagai Institut Grant-Land 1890 , West Virginia State University mempunyai Misi Penyelidikan untuk menangani isu-isu pertanian, alam sekitar, ekonomi dan sosial rakyat West Virginia, rantau dan negara. Mengendalikan penyelidikan dan penyelidikan asas dalam mengejar pengetahuan baru memberikan peluang pembelajaran kepada pelajar dan kurikulum yang lebih relevan.

 • Dr. Mark Chatfield - Fisiologi Tanaman, Mikrobiologi, Biologi Molekul
 • Dr. Sean Collins - Biologi Serangga Sosial, Serangga Biologi Penduduk, Ekologi
 • Dr. Jonathan Eya - Biologi Ikan dan Pemakanan, Akuakultur, Nutrigenomics, Imunologi Pemakanan
 • Dr. Gerald Hankins - Biologi Tumor, Terapi Gen
 • Dr. Rob Harris - Muscle Physiology
 • Dr David Huber - Mikrobiologi Alam Sekitar, Genomik Mikroba Alam Sekitar, Kepelbagaian Mikroba, Biofilm, Pencernaan Anaerobik
 • Dr. Umesh Reddy - Plant Genomics
 • Dr. Tim Ruhnke - Sistematik dan Evolusi Platyhelminths Parasit, Parasitologi Alam Sekitar
 • Dr. Barbara Liedl - Hortikultur, Pembiakan Tanaman dan Genetik, Halangan Pembiakan Tanaman, Spesifikasi, Pertanian Berkelanjutan
 • Dr. Padma Nimmakayala - Genetika Kuantitatif, pembiakan tumbuhan pembantu DNA penanda DNA

Pentadbiran Penyelidikan

 • Pematuhan
 • Borang
 • Peluang Pembiayaan
 • Penyerahan dan Pentadbiran Grant
 • Kadar tidak langsung
 • Harta Intelek dan Pemindahan Teknologi

Kursus ijazah Biologi (Biol)

PRINSIP BIOLOGI (4 jam kredit)

Pengenalan kepada sifat sains melalui kajian mengenai prinsip-prinsip terpilih yang mencirikan sifat kehidupan. Tidak kira ke dalam Biologi utama. Tiga kuliah dan dua jam makmal setiap minggu.

BIOLOGI ALAM SEKITAR (3 jam kredit)

Peperiksaan berasaskan isu-isu komprehensif mengenai persekitaran bumi, dan kesan manusia ke atasnya. Pelajar akan melengkapkan projek kumpulan mengenai topik dalam biologi alam sekitar, pengalaman makmal yang terdiri daripada satu siri masalah bebas dalam biologi alam sekitar, menyimpan jurnal, selain menguasai bahan kuliah standard. Lawatan lapangan tempatan juga mungkin diperlukan. Tidak kira ke dalam Biologi utama. Dua kuliah dan dua jam makmal setiap minggu.

BIOLOGI EKONOMI (4 jam kredit)

Biologi ekonomi akan menerangkan bagaimana banyak organisma telah mempengaruhi masa lalu dan akan mengubah masa depan kita. Ia akan merangkumi prinsip asas biologi sambil menekankan aspek ekonomi dan sosial tanaman terpilih, mikrob, kulat dan haiwan. Sesi bacaan khas yang ditujukan untuk mengkaji sains akan dijadualkan untuk menyokong mereka yang mungkin mempunyai "fobia sains". Memenuhi keperluan Sains Am Pendidikan Semula jadi tetapi bukan keperluan inti jurusan Biologi. Lima jam kenalan setiap minggu.

FUNDAMENTAL BIOLOGI (4 jam kredit)

Satu kajian pengenalan mendalam tentang sains biologi untuk jurusan sains, menekankan prinsip utama biologi dan sifat penyelidikan saintifik. Pelajar akan menjalankan eksperimen penyelidikan asal semasa semester. Berkenaan sebagai Pendidikan Umum keperluan Sains Semulajadi dan Unit Kemahiran Komputer Pendidikan Umum. Mesti layak untuk ENGL 101. Tiga kuliah dan dua jam makmal setiap minggu.

DIVERSITI BIOLOGI (4 jam kredit)

Pengenalan kepada cabang-cabang pokok kehidupan untuk jurusan sains. Penekanan kepada kajian mengenal pasti, struktur, dan fungsi organisma hidup. Tiga jam kuliah dan tiga jam makmal setiap minggu. Prasyarat: BIOL 120

TOPIK KHAS (1 - 4 JAM KREDIT)

Kursus peringkat freshman yang direka untuk topik minat khusus atau semasa, termasuk kursus televisyen. Prasyarat: seperti yang dinyatakan untuk setiap kursus.

ANATOMI DAN FISIOLOGI ASAS (4 jam kredit)

Pendekatan sistemik asas untuk kajian anatomi dan fisiologi manusia. Pengalaman makmal yang disepadukan dengan kuliah membolehkan pelajar mengkaji fenomena anatomi dan fisiologi tubuh manusia. Tidak kira ke dalam Biologi utama.

PENGENALAN MIKROBIOLOGI (4 jam kredit)

Pengenalan kepelbagaian mikroba, mikrobiologi perubatan dan penggunaan, dan imunologi. Makmal ini merangkumi teknik asas untuk mengendalikan dan mengenal pasti mikrob seperti yang diperlukan oleh profesional penjagaan kesihatan. Tidak kira ke dalam Biologi utama. Prasyarat: BIOL 101 atau 120.

ECOLOGI UMUM (4 jam kredit)

Ekologi Umum merangkumi spektrum penuh hubungan antara organisma dan persekitaran biotik dan abiotik mereka, menekankan prinsip pemilihan semula jadi, penyesuaian, dan evolusi. Komponen makmal terdiri daripada eksperimen medan dan makmal yang menunjukkan konsep asas ekologi dari tahap individu ke ekosistem. Enam jam kelas seminggu. Prasyarat: BIOL 120 dan 121; kelayakan untuk MATH 101 atau 121.

GENETICS (4 jam kredit)

Sifat, biosintesis, dan peraturan bahan genetik dalam organisma prokariotik dan eukariotik. Prinsip Mendelian, dan pengenalan kepada populasi dan genetik kuantitatif, dan pengenalan kepada DNA rekombinan dan genomik akan dimasukkan. Penyelidikan makmal mengenai fenomena terpilih. Prasyarat: BIOL 120 dan 121; CHEM 106 dan 108.

TOPIK KHAS (1 - 4 JAM KREDIT)

Kursus peringkat kedua yang direka untuk topik kepentingan khusus atau semasa, termasuk kursus televisyen. Prasyarat: seperti yang dinyatakan untuk setiap kursus.

NUTRITION (3 jam kredit)

Pertimbangan pengelasan dan fungsi nutrien dan hubungan status pemakanan kepada kesihatan. Penggunaan keperluan pemakanan kepada corak makanan. Tidak kira ke dalam Biologi utama.

GENERAL ZOOLOGY (4 jam kredit)

Kursus ini mengkaji konsep utama zoologi di peringkat fungsi organisme dan organ dan menyediakan pelajar dengan pengenalan kemajuan baru dalam zoologi dalam bidang anatomi haiwan, fisiologi, sistematik, pembiakan, pembangunan, kepelbagaian haiwan, ekologi haiwan, dan evolusi taksonomi utama kerajaan haiwan.

Prasyarat: BIOL 121.

ECOLOGI KONSERVASI (3 jam kredit)

Kursus ini meninjau pangkalan evolusi dan ekologi untuk keanekaragaman hayati bumi dan kepentingannya untuk fungsi ekosistem dan kebajikan manusia. Sebab, kadar, dan corak kehilangan biodiversiti di seluruh dunia dan konsep dan teknik yang digunakan dalam pemuliharaan dan pemulihan ekologi dikaji semula. Tiga jam kelas seminggu. Prasyarat: BIOL 250 atau kebenaran pengajar.

ENTOMOLOGI (4 jam kredit)

Taksonomi, anatomi, sejarah hayat, dan langkah kawalan beberapa serangga biasa. Penekanan diletakkan pada kajian lapangan. Enam jam kelas seminggu. Prasyarat: BIOL 250.

PARASITISM ANIMAL (4 jam kredit)

Kursus ini memperincikan konsep ekologi parasitisme, dengan menggunakan spesies haiwan dan manusia parasit yang menonjol. Komponen makmal kursus berkenaan mengenal pasti spesies dan struktur parasit penting haiwan dan manusia. Projek makmal dan medan yang berurusan dengan sistem semulajadi dan tuan rumah-parasit juga akan dilaksanakan. Enam jam kelas seminggu. Prasyarat: BIOL 121.

ZOOLOGY INVERTEBRATE (4 jam kredit)

Taksonomi, anatomi, dan sejarah kehidupan kumpulan invertebrata terpilih. Enam jam kelas seminggu, termasuk makmal. Prasyarat: BIOL 121.

VERTEBRATE ZOOLOGY (4 jam kredit)

Satu kajian haiwan vertebrata, dengan penekanan pada evolusi, sistematik, ekologi, dan tingkah laku mereka. Enam jam kelas seminggu, termasuk makmal. Prasyarat: BIOL 121

KURSUS VERTEBRATE (4 jam kredit)

Kajian mikroskopis secara terperinci mengenai struktur, tisu, dan organ-organ haiwan vertebrata dan korelasi struktur ini dengan fungsi. Enam jam kelas seminggu. Prasyarat: BIOL 121

ANATOMI MANUSIA DAN FISIOLOGI I (4 jam kredit)

Pendekatan sistemik yang mendalam kepada kajian badan manusia yang menekankan struktur organisasi, osteologi, myologi, limfologi, dan sistem kardiovaskular. Prasyarat: BIOL 101 atau BIOL 120

ANATOMI MANUSIA DAN FISIOLOGI II (4 jam kredit)

Pendekatan sistemik yang mendalam kepada kajian badan manusia yang menekankan sistem saraf, endokrin, pernafasan, pencernaan, kencing dan pembiakan. Prasyarat: BIOL 331.

MIKROBIOLOGI (4 jam kredit)

Asas mikrobiologi, termasuk genetik, fisiologi, kepelbagaian, ekologi. pertumbuhan, dan kawalan mikroorganisma. Perubatan, kepentingan industri dan persekitaran mikroorganisma. Makmal termasuk pengenalan kepada kaedah mikrobiologi asas, menekankan bakteria. BIOL 121, CHEM 105 dan 107.

VIROLOGI UMUM (3 jam kredit)

Pertimbangan terhadap prokaryote dan virus eukaryote yang terpilih, struktur, replikasi dan interaksi dengan sel-sel tuan rumah. Perhatian akan diberikan kepada sumbangan virologi yang telah dibuat untuk memahami mekanisme molekul dalam Biologi. Prasyarat: BIOL 270.

IMUNOLOGI (4 jam kredit)

Mekanisme asas rintangan dalam interaksi host-parasit dengan penekanan pada dasar molekul fungsi sistem imun. Prasyarat: Kebenaran pengajar.

EVOLUSI (3 jam kredit)

Kursus yang meliputi konsep dan teori biologi evolusi moden, termasuk mekanisme perubahan genetik dalam populasi, corak spesiasi, dan perubahan geologi melalui masa. Tiga jam kelas seminggu. Prasyarat: BIOL 250 atau 270.

GENETIK MIKROBIAL (4 jam kredit)

Mekanisme genetik bakteria, termasuk virus, plasmid, dan transposon. Integrasi prinsip genetik dan alat genetik / molekul untuk memahami persoalan biologi. Pilih topik dalam genetik mikroba eukariotik akan dimasukkan. Enam jam kelas seminggu termasuk makmal. Prasyarat: CHEM 106; BIOL 341 dan 270.

BIOLOGI IKAN (4 jam kredit)

Ini adalah kursus pengenalan yang mengkaji evolusi, morfologi, anatomi, fisiologi, dan ekologi ikan. Kursus ini akan menghubungkan bidang subjek di atas kepada prinsip dan amalan akuakultur. Enam jam kelas seminggu. Prasyarat: BIOL 121.

PHARMACOLOGY (4 jam kredit)

Pengenalan kepada prinsip farmakologi asas pentadbiran ubat, farmakokinetik, dan farmakodinamik. Penggunaan terapeutik ubat-ubatan berguna klinikal ditekankan termasuk pemilihan dadah yang sesuai, toksik, interaksi ubat, dan kesan sampingan. Prasyarat: BIOL 101 atau BIOL 120; CHEM 101 dan CHEM 201, atau CHEM 105 dan CHEM 106; atau kebenaran pengajar.

PRINSIP AQUAKULTURE (4 jam kredit)

Kajian langkah demi langkah yang mendalam tentang prinsip dan amalan yang mendasari pengeluaran akuakultur komersial, produktiviti akuatik dan tahap pengurusan akuakultur. Amalan di Amerika Syarikat akan menjadi tumpuan utama dengan perhatian kepada dunia pada umumnya. Enam jam kelas seminggu. Prasyarat: BIOL 250.

CELL BIOLOGY (4 jam kredit)

Dasar selular untuk sifat-sifat fungsi sistem hidup, penyiasatan makmal fenomena fisiologi terpilih. Empat kredit, enam jam kelas seminggu. Prasyarat: BIOL 270; CHEM 201; atau CHEM 206 dan 208.

PRAKTIKUM DALAM BIOLOGI (1 jam kredit)

Pengalaman dalam penyediaan bahan dan peralatan untuk penyelidikan makmal biologi dan pengalaman dalam arahan praktikal di makmal biologi. Terbuka hanya untuk jurusan Biologi. Boleh diulang selama maksimum empat jam kredit. Mengira hanya sebagai pilihan bebas ke arah major di Jabatan Biologi. Empat jam jam seminggu. Prasyarat: Kedudukan Junior dan kebenaran pengajar dan kerusi jabatan.

TOPIK KHAS (1 - 4 JAM KREDIT)

Kursus peringkat junior yang direka untuk topik minat khusus atau semasa, termasuk kursus televisyen. Prasyarat: seperti yang dinyatakan untuk setiap kursus.

SEMINAR KANAN (1 jam kredit)

Satu pengalaman penyelidikan yang melibatkan carian literatur, reka bentuk eksperimen, persembahan bertulis dan lisan projek. Prasyarat: BIOL 385.

PEMBANGUNAN EMBRYOLOGI DAN HAIWAN (4 jam kredit)

Kajian mengenai corak dan proses perkembangan haiwan di peringkat embrio, selular, dan subselular. Enam jam kelas seminggu, termasuk makmal. Prasyarat: BIOL 385 atau kebenaran pengajar.

VERTEBRATE MORPHOLOGY PERBANDINGAN (4 jam kredit)

Kajian komparatif mengenai pelan senibina asas badan vertebrata, menekankan fungsi dan evolusi sistem organ utama. Enam jam kelas seminggu, termasuk makmal. Prasyarat: kebenaran pengajar.

FIELD BOTANY (4 jam kredit)

Kajian makmal bersepadu tentang taksonomi, ekologi, dan geografi tumbuhan dengan penekanan pada flora West Virginia. Enam jam kelas seminggu. Prasyarat: BIOL 250 atau kebenaran pengajar.

PEMBANGUNAN PERTANIAN (4 jam kredit)

Kajian terperinci tentang peranan proses perkembangan dalam evolusi, ekologi, dan pembiakan tumbuhan, menekankan pengeluaran kepelbagaian morfologi dalam taksiran yang ada dan yang pupus. Enam jam kelas seminggu termasuk makmal. Prasyarat: BIOL 250 dan 270 atau kebenaran pengajar.

GEOGRAFI TANAMAN (3 jam kredit)

Geologi loji deskriptif dan interpretatif, termasuk kaji selidik mengenai pengagihan pembentukan vegetasi utama, perbincangan sejarah, perkembangan, evolusi, dan kepentingan corak mereka, kawasan iklim, dan komposisi pembentukan tumbuhan utama. Prasyarat: BIOL 250 atau kebenaran pengajar.

BUDAYA TANAH TANAH (4 jam kredit)

Prinsip dan teknik membina tisu tumbuhan secara in vitro untuk aplikasi penyelidikan dan hortikultur. Enam jam kelas seminggu. Prasyarat: BIOL 250 atau kebenaran pengajar.

PHYSIOLOGI TANAMAN (4 jam kredit)

Kursus ini merangkumi analisis biologi sel, biokimia, metabolisme, fisiologi ekologi, dan perkembangan tumbuhan. Topik kuliah merangkumi hubungan air, pernafasan, fotosintesis, penetapan nitrogen, pemakanan mineral, hormon tumbuhan, biologi molekul tumbuhan, kejuruteraan genetik, dan peranan isyarat alam sekitar dalam pembangunan tumbuhan, dan fisiologi alam sekitar Mid-Atlantic, campuran mesophytic, . Kuliah akan ditambah dengan membaca dalam jurnal penyelidikan. Latihan makmal direka bentuk untuk menunjukkan teknik penyelidikan asas serta prinsip yang diliputi dalam kuliah. Enam jam kenalan setiap minggu. Prasyarat: BIOL 120, CHEM 106 dan 108, CHEM 205 dan 207.

MIKROBIOLOGI ALAM SEKITAR (4 jam kredit)

Fungsi mikrob, interaksi, dan kepelbagaian dalam alam semula jadi dan buatan manusia. Aplikasi aktiviti mikrob dalam bioremediasi, biodegradasi, pertanian, bioteknologi kesihatan dan alam sekitar. Enam jam kelas seminggu, termasuk makmal. Prasyarat: BIOL 341; CHEM 106 dan 108 atau kebenaran pengajar.

BIOLOGI KANSER (3 jam kredit)

Kursus ini akan memperkenalkan pelajar kepada biologi tumor. Penekanan akan diletakkan pada peristiwa selular dan molekul yang membawa kepada pembentukan tumor dan perkembangan kanser. Format kursus akan menjadi gabungan kuliah dan seminar tradisional. Tiga jam kelas seminggu. Prasyarat: BIOL 385 atau kebenaran pengajar.

PENYELIDIKAN PELAJAR DIREKTUR (1 - 4 jam kredit)

Satu topik penyelidikan bebas yang direka oleh pelajar dengan bantuan pengajar, dan diterima oleh pengajar dan kerusi. Jam kenalan berubah. Maksimum 4 kredit BIOL 490 boleh dikira sebagai majoriti Biologi. Prasyarat: Biologi 24 jam ditambah kebenaran kerusi dan pengajar.

UNDERGRADUATE STUDY INDEPENDENT ATAU PENYELIDIKAN (1 - 4 jam kredit)

Satu topik penyelidikan bebas yang berterusan yang direka oleh pelajar dengan bantuan pengajar, dan diterima oleh pengajar dan kerusi. Tersedia selepas memenuhi 4 jam kredit dari BIOL 490. Kursus ini dinilai lulus / gagal sahaja. Prasyarat: kebenaran kerusi dan pengajar.

PENYELIDIKAN PERPUSTAKAAN UNDERGRADU (1 - 2 jam kredit)

Pengenalan kepada teknik penyelidikan perpustakaan dan kesusasteraan biologi. Kakitangan memberi topik dan mengawasi projek. Maksimum 2 kredit BIOL 492 boleh dikira sebagai majoriti Biologi. Prasyarat: kebenaran kerusi dan pengajar.

TOPIK KHAS BIOLOGI (1 - 4 jam kredit)

Kajian mendalam mengenai topik khusus yang dicadangkan oleh ahli-ahli fakulti biologi. Boleh diulang selama maksimum lapan jam kredit. Mengira hanya sebagai pilihan bebas ke arah major di Jabatan Biologi. Jam kenalan berubah. Prasyarat: Kedudukan Junior dan kebenaran pengajar dan ketua jabatan.

This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Charleston, West Virginia
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Charleston, West Virginia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat