BS dalam Perniagaan Analytics

Umum

Penerangan Program

Analytics Perniagaan

PROGRAM KAJIAN: BS dalam Analisa Perniagaan; Minor dalam Analitik

Mengapa mengkaji Analytics Perniagaan di MC?

Dalam usia Data Besar, lebih banyak data telah dicipta dalam dua tahun terakhir daripada keseluruhan sejarah umat manusia. Penganalisis perniagaan mentafsir dan menganalisis data ini dengan matlamat untuk meningkatkan fungsi perniagaan dan organisasi. Profesional ini bekerja di mana-mana dari Fortune 500 syarikat ke hospital, agensi bukan keuntungan, dan organisasi kerajaan. Penganalisis perniagaan yang berjaya mempunyai kombinasi unik pengetahuan domain dan asas yang kukuh dalam matematik, statistik, dan sains komputer.

The Major in Business Analytics menyajikan keseimbangan yang kreatif dan padat antara teknik matematik dan aplikasi perniagaan dan memberikan kelenturan untuk menampung pelbagai latar belakang dan kepentingan pelajar. Dididik dalam kurikulum seni liberal kuat Maryville College , para graduan program ini dapat memenuhi banyak cabaran persekitaran perniagaan yang didorong data hari ini. Program ini bertujuan untuk mewujudkan pakar yang memahami isu-isu kompleks yang dihadapi organisasi; mengumpulkan, menganjurkan dan menganalisis data dari pelbagai sumber; mencadangkan penyelesaian realistik berdasarkan penalaran matematik pepejal; dan menyampaikan penemuan kepada pelbagai penonton.

Maryville College Works adalah program penyediaan kerjaya yang komprehensif yang diintegrasikan ke dalam kurikulum seni liberal empat tahun Kolej. Komponen utama termasuk penilaian, nasihat, rangkaian dan pengalaman profesional.

Bertemu Pelajar Semasa

Thomas Simms '19

Hometown: Pigeon Forge, Tenn.

Pada musim gugur 2017, Thomas, yang kemudian menjadi major matematik, dapat memperoleh latihan di Pusat Operasi Kewangan Blount Memorial Hospital. Kerja itu meyakinkannya untuk mengubah utamanya.

"Saya hanya mengambil beberapa minggu menjalankan analisis data untuk Blount Memorial untuk menyedari bahawa saya ingin meneruskan kerjaya dalam analisis perniagaan. Oleh kerana ia adalah bidang yang berkembang pesat dan mempunyai gabungan matematik dan perniagaan, saya sangat tertarik dengan bidang pengajian baru ini. Saya merancang untuk meneruskan Memorial Blount untuk seluruh ijazah sarjana saya, dan saya ingin mendapatkan ijazah sarjana dalam analitik perniagaan selepas saya lulus. "

Bertemu dengan seorang siswazah

Grace Puryear '17

Kini: Mengikuti sains sains dalam analisis perniagaan di University of Tennessee-Knoxville

Ia adalah latihan musim panas dengan Great West Casualty di mana Grace benar-benar melihat, mendekat, apa kerjaya dalam analisis perniagaan kelihatan seperti. Dia menyukainya. Mahasiswa, bersama-sama dengan kursus matematik yang mencabar dalam matematik dan statistik, menyiapkannya untuk sekolah siswazah dan juga membantu beliau mendapatkan bantuan pengajaran.

"Saya memilih untuk meneruskan program ini kerana semua peluang yang diperolehnya. Ini gabungan gabungan matematik, statistik dan perniagaan, "katanya. "Ia juga bidang yang semakin berkembang dengan prospek kerja yang hebat. UT mempunyai salah satu program analisis perniagaan terbaik di negara ini, jadi saya sangat teruja selama beberapa tahun ini. "

Pilihan Kerjaya

Laporan Mei 2011 oleh Institut Global McKinsey adalah yang pertama untuk mengiktiraf permintaan yang semakin meningkat untuk profesional analisis. "Di kebanyakan industri, pesaing yang ditubuhkan dan pendatang baru sama akan memanfaatkan strategi yang didorong data untuk membuat inovasi, bersaing, dan menangkap nilai dari maklumat yang mendalam dan up-to-real-masa," kata laporan itu. "... Menjelang 2018, Amerika Syarikat sahaja menghadapi kekurangan 140,000 hingga 190,000 orang dengan kemahiran analisis mendalam serta 1.5 juta pengurus dan penganalisis dengan pengetahuan menggunakan analisis data besar untuk membuat keputusan yang berkesan."

Syarikat-syarikat yang menggunakan sebilangan besar profesional analisis termasuk gergasi seperti Google, Amazon, IBM dan Oracle. Di samping itu, peningkatan bilangan syarikat swasta, entiti kerajaan dan organisasi bukan untung membentuk pasukan analisis dalaman. Sebagai tambahan untuk menyediakan satu untuk kerjaya sebagai penganalisis perniagaan, utama menyediakan latihan ke arah kerjaya sebagai saintis data, pakar analisis lanjutan, dan ahli statistik.

Hasil pembelajaran

Pelajar yang berjaya menyelesaikan program pengajian akan mencapai hasil pembelajaran berikut:

 1. Menilai prestasi organisasi berkenaan dengan keperluan pelbagai pihak berkepentingan organisasi
 2. Memahami kerumitan, cabaran dan peluang yang ditimbulkan oleh konteks ekonomi, politik, teknologi dan sosial / budaya di mana sebuah organisasi beroperasi.
 3. Menterjemah, menganalisis dan membentangkan data kewangan dan ekonomi.
 4. Berkomunikasi idea yang rumit dengan ketepatan dan kejelasan dalam bentuk bertulis dan lisan, kepada pelbagai penonton.
 5. Memahami logik di sebalik kesimpulan statistik - sains menggambarkan kesimpulan dari data terhad - dan dapat menilai peranan variabiliti dalam anggaran.
 6. Dengan yakin menggunakan perisian untuk menyimpan, mengatur, memanipulasi dan menganalisis kuantiti data yang sangat besar.
 7. Gunakan teknik matematik untuk menghasilkan penyelesaian yang realistik untuk meningkatkan kecekapan dan keuntungan perniagaan.

Kursus yang Diperlukan

Ijazah Sarjana Muda Sains dalam disiplin dalam bidang Perniagaan Analytics memerlukan sekurang-kurangnya 63 jam kredit yang melibatkan kursus dalam perniagaan, sains komputer, dan matematik. Kursus yang diperlukan termasuk pengetahuan dalam domain, kemahiran analisis, pembangunan profesional, pengajian senior dan kawasan tumpuan terpilih.

Major

Pengetahuan Domain:

 • BUS 201: Prinsip Pengurusan (3 jam.)
 • BUS 215: Prinsip Perakaunan (3 jam.)
 • BUS 242: Pemasaran (3 jam.)
 • BUS 305: Tingkah Laku Organisasi (3 jam.)
 • BUS 344: Prinsip Kewangan (3 jam.)
 • ECN 201: Prinsip Ekonomi (4 jam.)

Kemahiran analitikal:

 • MTH 125: Calculus I (4 jam.)
 • MTH 222: Analisis Regresi (3 jam.)
 • MTH 321: Kebarangkalian dan Statistik I (3 jam.)
 • CSC 111: Pengenalan kepada Sains Komputer I (3 jam).
 • CSC 313: Sistem Pengurusan Pangkalan Data (3 jam.)
 • CSC 314: Data Mining (3 jam.)
 • MTH 305: Pemodelan Matematik (3 jam.)

Pembangunan Profesional (pilih satu):

 • SLS 299: Isu dalam Pembangunan Profesional (2 jam) atau
 • CSC 299: Seminar Penyelidikan (1 jam.)

Kajian Kanan:

 • MTH 351-352: Pengajian Kanan (6 jam.)

Kepekatan:

Pelajar mesti melengkapkan lima kursus yang dipilih dari kawasan tumpuan berikut. Tiga kursus mestilah berasal dari kawasan kepekatan yang sama.

Kawasan Kepekatan 1: Pengetahuan Domain.

 • BUS 244: Kelakuan Pengguna (3 jam.)
 • BUS 337: Magang (3 jam.)
 • BUS 319: Penyelidikan Pemasaran (3 jam.)
 • BUS 401: Pengurusan Strategik (3 jam.)

Kawasan Kepekatan 2: Matematik dan Statistik

 • MTH 225: Calculus II (4 jam.)
 • MTH 232: Aljabar Linear (3 jam.)
 • MTH 322: Kemungkinan dan Statistik II (3 jam.)
 • MTH 326: Analisa Berangka (3 jam.)
 • MTH 221: Statistik Inferensial (3 jam.)
 • MTH 236: Persamaan Pembeza (3 jam.)

Kawasan Konsentrasi 3: Sains Komputer

 • CSC 112: Pengenalan kepada Sains Komputer II (3 jam.)
 • CSC 231: Struktur Diskret (3 jam.)
 • CSC 241: Struktur Data (3 jam.)
 • CSC 312: Reka Bentuk dan Analisis Algoritma (3 jam.)
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Maryville College is ideally situated in Maryville, Tenn., between the Great Smoky Mountains National Park and Knoxville, the state's third largest city. Known for offering its students a rigorous and ... Baca lebih lanjut

Maryville College is ideally situated in Maryville, Tenn., between the Great Smoky Mountains National Park and Knoxville, the state's third largest city. Known for offering its students a rigorous and highly personal experience, Maryville College is a nationally ranked institution of higher learning that successfully joins the liberal arts and professional preparation in partnership with others. Founded in 1819, Maryville is the 12th oldest college in the South and maintains an affiliation with the Presbyterian Church (USA). Total enrollment for the fall 2016 semester is 1,198. Baca Ringkas