BS dalam Perakaunan

Umum

Penerangan Program

Program perakaunan di Geneseo ditempatkan di dalam AACSB kami, Sekolah Perniagaan Akreditasi di peringkat antarabangsa - tahap akreditasi atau kelulusan tertinggi untuk program ijazah perakaunan atau perniagaan. Hanya 35% daripada semua sekolah perniagaan di Amerika Syarikat memegang perbezaan ini. Ini merupakan petunjuk yang jelas bahawa para pakar dari dunia korporat dan universiti lain menganggap program Geneseo sebagai sangat baik.

Kami juga sangat bangga dengan kejayaan pelajar kami. Hampir semua pelajar perakaunan kami bekerja dua bulan sebelum tamat pengajian. Kami mempunyai beberapa alumni pelajar antarabangsa untuk BIG Four dan firma perakaunan kebangsaan di seluruh Amerika Syarikat, terutamanya di New York City.

Utama perakaunan memberikan pemahaman yang menyeluruh mengenai prinsip dan prosedur perakaunan moden dalam konteks yang lebih luas dari pendidikan seni liberal sarjana berkualiti. Sebagai utama perakaunan di Geneseo, anda bukan hanya mengajar perakaunan; Sebaliknya, anda belajar untuk berfikir secara kritikal dan melakukan perakaunan melalui banyak projek membuat keputusan individu dan kumpulan, analisis kes, penulisan dan tugasan, dan projek penyelidikan bebas.


Program kami adalah program ijazah profesional yang didaftarkan oleh negeri New York untuk melayakkan para graduan untuk mengikuti peperiksaan Akuntansi Awam Bersertifikat Awam (CPA). Ia menyediakan 150 jam yang diperlukan oleh profesion perakaunan bagi mereka yang berminat dalam perakaunan awam, melalui satu Program Sarjana Masters. Pelajar yang mengikuti program ini menerima BS dalam Perakaunan dan MS dalam Perakaunan.

Jumlah jam kredit yang diperlukan untuk menyelesaikan major: 70

  • Sekurang-kurangnya 50% daripada semua kursus ACCT, ECON dan MGMT yang diperlukan, di mana minimum 9 jam kredit kelas MGMT 300, mesti diambil di Geneseo.
  • Minimum 12 jam Perakaunan, yang mana sekurang-kurangnya 9 jam kredit kelas ACCT 300 tingkat, mesti diambil di Geneseo.
  • Pendaftaran di 300 peringkat Kursus Kursus Perniagaan adalah terhad kepada jurusan junior dan senior dan bawah umur di program Sekolah Perniagaan.

Pelajar mesti berjaya melengkapkan Ujian Kemahiran Penulisan, yang ditadbir setiap semester. Secara amnya, pelajar akan mengambil peperiksaan ini apabila selesai Intd 205. Pelajar dengan kredit transfer untuk Intd 205 masih diperlukan untuk berjaya menyelesaikan Ujian Kecekapan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1871, Geneseo is one of the premier public liberal arts colleges in the country.

Founded in 1871, Geneseo is one of the premier public liberal arts colleges in the country. Baca Ringkas