Program pentadbiran perniagaan Geneseo direka untuk mereka yang ingin memimpin dan membuat keputusan, dan bukannya mengikuti dan melaksanakan keputusan orang lain.


Sebagai utama pentadbiran perniagaan anda akan mula membangunkan kemahiran berfikir kritis anda melalui teras seni liberal yang luas dan pendedahan kepada pengetua, ekonomi, matematik, etika, dan undang-undang. Anda kemudiannya terlibat secara aktif dalam bidang membuat keputusan seperti pemasaran, sumber manusia, kewangan, dan perniagaan antarabangsa melalui pelbagai persembahan kumpulan, projek penyelidikan bebas, dan latihan magang. Anda juga boleh memilih salah satu daripada program 4-1 yang membolehkan anda menjimatkan setahun untuk mendapatkan ijazah MBA anda.

Jumlah kredit yang diperlukan untuk melengkapkan majoriti: 58

  • Sekurang-kurangnya 50% daripada semua kursus ACCT, ECON dan MGMT yang diperlukan, yang mana sekurang-kurangnya 15 jam kredit kelas MGMT 300, mesti diambil di Geneseo.
  • Pendaftaran di 300 peringkat Kursus Kursus Perniagaan adalah terhad kepada jurusan junior dan senior dan bawah umur di program Sekolah Perniagaan.
  • Pelajar mesti berjaya melengkapkan Ujian Kemahiran Penulisan, yang ditadbir setiap semester.
  • Secara amnya, pelajar akan mengambil peperiksaan ini apabila selesai Intd 205. Pelajar dengan kredit transfer untuk Intd 205 masih diperlukan untuk berjaya menyelesaikan Ujian Kecekapan.
Program diajar dalam:
  • English

Lihat 7 lagi program yang ditawarkan oleh The State University of New York at Geneseo »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
Sepenuh masa
Price
32,540 USD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date