Baca keterangan rasmi

Gambaran keseluruhan

Ijazah Kewangan (FNAN) menyediakan pelajar untuk kerjaya profesional dengan menyediakan asas kukuh dalam prinsip-prinsip yang diperlukan untuk membuat keputusan operasi untuk organisasi dan analisis pasaran kewangan. Kami mendidik jurusan kewangan kami untuk memahami, menilai, dan menguruskan risiko. Di samping itu, pelajar belajar untuk menjalankan dan menganalisis secara berkesan analisis kewangan dan penyelidikan yang menilai projek, aset, sekuriti dan firma yang kompleks. Jurusan kewangan meneroka hubungan antara pelabur, firma, institusi kewangan, pasaran, dan pengawal selia. Pelajar yang berkecimpung dalam Kewangan mempunyai peluang yang unik untuk bersaing secara global, dan juga di peringkat serantau, untuk peluang pekerjaan yang unik dan pelbagai, termasuk kerajaan (Perbendaharaan AS dan Lembaga Gabenor), syarikat kewangan besar (Fannie Mae dan Freddie Mac), organisasi antarabangsa ( Bank Dunia dan IMF), dan kerjaya lain yang berkaitan dengan Kewangan.

Dasar Akademik

Pelajar harus menjadi akrab dengan dasar akademik am universiti di samping mereka yang khusus untuk setiap unit akademik.

E-mel

George Mason University hanya menggunakan akaun e-mel Mason untuk berkomunikasi dengan pelajar yang terdaftar. Pelajar harus mengaktifkan e-mel Mason mereka, menggunakannya untuk berkomunikasi dengan sekolah / jabatan / program mereka dan unit pentadbiran lain, dan periksa dengan kerap untuk maklumat penting.

Kajian di mana-mana dasar

Pelajar yang telah belajar di Mason boleh memindahkan beberapa jam yang terhad (9 untuk mahasiswa, 6 untuk siswazah) kursus dalam disiplin Sekolah Perniagaan dari institusi lain (tidak termasuk pendaftaran melalui Konsortium Universiti Wilayah Metropolitan Washington atau kursus selesai melalui Pusat Pendidikan Global). Pelajar dibenarkan mengambil kursus di tempat lain di bawah keadaan luar biasa - keadaan ini tidak termasuk sebab penjadualan atau perjalanan atau kos kewangan (kos rendah).

Arahan khas untuk pelajar Sekolah Perniagaan: kursus yang dicuba di institusi dua tahun tidak boleh digunakan untuk memenuhi keperluan peringkat atas. Mana-mana kursus yang ingin dipindahkan pelajar untuk memenuhi keperluan kursus peringkat utama atau siswazah di Sekolah Perniagaan mesti dicuba di institusi yang diiktiraf oleh Persatuan untuk Maju Sekolah Perniagaan Perniagaan (AACSB).

Untuk maklumat tambahan, lihat AP.1.4.2 Kebenaran untuk Belajar Di tempat lain .

Dasar Magang Siswazah

Sekolah Perniagaan mengiktiraf kepentingan pendidikan pengalaman dalam kedua-dua pembelajaran untuk menerapkan teori untuk mempraktikkan dan memposisikan pelajar untuk berjaya dalam kerjaya mereka. Kerana Sekolah Perniagaan berkomitmen untuk menyokong kejayaan profesional pelajar, Sekolah mengharuskan semua magang pelajar untuk kredit didaftarkan dengan Sekolah Perniagaan sebagai BUS 492 Magang Mahasiswa atau ACCT 492 Magang dalam Perakaunan. Pelajar boleh mendaftar maksimum 6 kredit untuk kursus ini. Bagi pelajar dalam tahun katalog Musim gugur 2016 dan seterusnya, satu kursus magang boleh digunakan untuk major, dan kursus magang kedua akan digunakan sebagai kredit elektif. Bagi pelajar dalam katalog tahun sebelum Kejatuhan 2016, maksimum 6 kredit magang boleh digunakan untuk pilihan umum.

Penamatan dari Major

Gred C atau lebih tinggi diperlukan dalam setiap kursus teras yang disenaraikan di Sekolah Perniagaan. Pelajar tidak dibenarkan untuk membuat lebih daripada tiga percubaan untuk mencapai C atau lebih tinggi dalam kursus teras Sekolah Perniagaan berikut: ACCT 303 Perakaunan untuk Pengambilan Keputusan atau ACCT 330 Perakaunan Kewangan I, BULE 303 Persekitaran Undang-undang Perniagaan, BUS 303 Mengembangkan Profesional Kemahiran II: Elemen Advanced, FNAN 303 Pengurusan Kewangan, MGMT 303 Prinsip Pengurusan, MIS 303 Pengenalan Sistem Maklumat Perniagaan (Mason Core) , MKTG 303 Prinsip Pemasaran dan Pengurusan Operasi OM 303 . Sekali pelajar telah mencuba kursus utama Sekolah Perniagaan atau Perakaunan dua kali tidak berjaya, mereka mesti bertemu dengan penasihat akademik untuk menerima penangguhan untuk mendaftar untuk percubaan ketiga. Mereka yang tidak berjaya menyelesaikan kursus teras ini dalam tiga percubaan akan ditamatkan dari major mereka dan tidak layak mendapat ijazah dari Sekolah Perniagaan. Pelajar yang ditamatkan dari Sekolah Perniagaan dilarang masuk dalam mana-mana kursus Sekolah Perniagaan. Pelajar yang ditamatkan dari Sekolah Perniagaan dibenarkan mengisytiharkan perniagaan kecil. Untuk maklumat lanjut mengenai perkara ini, lihat AP.5.2.4 Penamatan dari Major .

Konsortium Universiti

Pelajar harus mengkaji semula dasar universiti mengenai Konsortium Universiti di bawah Prosedur Pendaftaran Khas di bahagian Dasar Akademik katalog ini. Pelajar yang telah mencuba atau gagal kursus di Mason tidak dibenarkan mengambil kursus yang setara melalui konsortium di bawah sebarang keadaan. Semua permintaan pendaftaran konsortium mesti dihantar ke pejabat dekan sekurang-kurangnya 3 minggu sebelum hari pertama kelas untuk semester yang berkaitan di Mason.

Mana-mana kursus konsortium yang pelajar ingin mendaftar untuk memenuhi keperluan kursus peringkat utama atau siswazah di Sekolah Perniagaan mesti dicuba di institusi yang diiktiraf oleh Persatuan untuk Maju Sekolah Perniagaan Perniagaan (AACSB).

Batasan Kredit Pelajar Sekolah Bukan Perniagaan

Penuntut sarjana muda yang tidak diisytiharkan di Sekolah Utama utama adalah terhad kepada 9 kredit kursus kursus peringkat atas di Sekolah Perniagaan. Dasar ini terpakai kepada mana-mana pelajar yang diisytiharkan di dalam program utama atau program lain di Mason dan termasuk pelajar yang mendaftar di Sekolah Pengajian Integratif dan program Bachelor of Study Individualized. Dasar ini tidak terpakai kepada pelajar yang telah mengisytiharkan sebuah Sekolah Perniagaan kecil dan memperoleh kredit yang diperlukan ke arah yang kecil itu.

Dasar Beban Kursus Sarjana Muda

Sekolah Perniagaan mengesyorkan bahawa pelajar sarjana mencuba tidak melebihi 18 kredit dalam semester akademik dan tidak melebihi 14 kredit dalam tempoh musim panas. Pelajar yang ingin mencuba lebih daripada 18 kredit mestilah mengemukakan borang Kebenaran kepada Bebanan kepada penasihat akademik mereka.

Untuk memenuhi syarat untuk beban kursus, pelajar mesti memenuhi semua kriteria berikut:

  • Sekurang-kurangnya 3.0 IPG kumulatif di Mason
  • Telah melengkapkan semua kursus dengan jayanya dalam semester sebelumnya tanpa Fs atau tidak lengkap (IN)
  • Lengkapkan borang Kebenaran untuk Beban dan dapatkan tandatangan penasihat akademik

Para pelajar baru dan pelajar perpindahan semester pertama mereka tidak diberikan kebenaran untuk memuatkan kerana mereka masih belum membuat rekod akademik di George Mason University.

Sekiranya diluluskan untuk beban, pelajar bertanggungjawab untuk menambah kelas tambahan dan membayar tuisyen berkaitan dengan tarikh akhir universiti rasmi.

Proses Rayuan

Sekolah Perniagaan berusaha mengekalkan dasar dan prosedur yang konsisten dengan universiti, serta kepentingan terbaik para pelajar kami. Sekiranya anda mempunyai sebarang soalan mengenai dasar atau prosedur tertentu, hubungi Pejabat Kejayaan Pelajar

Keperluan Ijazah

Jumlah kredit: 120

Pelajar Sekolah Perniagaan yang mengikuti ijazah BS mesti melengkapkan sekurang-kurangnya 120 kredit, termasuk keperluan Core Mason, yayasan perniagaan, teras perniagaan dan keperluan utama. Di samping itu, keperluan berikut mesti dipenuhi:

  • Sekurang-kurangnya 45 kredit pada tahap 300- atau 400.
  • Sekurang-kurangnya 30 kredit teras Pusat Perniagaan dan kursus utama di Mason.
  • Sekurang-kurangnya 9 kredit diperlukan untuk kursus utama utama dan BUS 498 Capstone: Model Perniagaan Lanjutan (Mason Core) yang diambil di Mason.
  • Gred C atau lebih tinggi yang diperolehi dalam yayasan perniagaan, teras perniagaan dan keperluan utama.

Pelajar perlu mengkaji dengan teliti prasyarat untuk kursus Sekolah Perniagaan. Pelajar boleh dikeluarkan dari kursus jika mereka mendaftarkan diri tanpa memenuhi prasyarat.

Penasihat Akademik

Telefon: 703-993-1880
E-mel: masonbus@gmu.edu

Program diajar dalam:
English

Lihat 6 lagi program yang ditawarkan oleh George Mason University Korea »

Tarikh Akhir Kemaskini July 4, 2018
This course is Campus based
Start Date
Mac. 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Mac. 2019
Tarikh tutup permohonan

Mac. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date