BS Kejuruteraan Komputer

Al-Ahliyya Amman University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

BS Kejuruteraan Komputer

Al-Ahliyya Amman University

Kejuruteraan komputer

Seksyen ditubuhkan pada tahun 2002 untuk seiring dengan perkembangan teknologi dan pendidikan dalam bidang kejuruteraan komputer dan rangkaian untuk menambah keperluan pasaran tempatan dan kader serantau kejuruteraan yang berkelayakan. Kepentingan penubuhan seksyen ini melalui trend global pengkomputeran sistem maklumat dan penghantaran data dalam sektor masyarakat sivil kebanyakan institusi awam dan untuk seiring dengan era globalisasi dan pengetahuan ekonomi dan kerajaan elektronik. Membuat susulan perkembangan pesat dalam bidang kejuruteraan komputer, jabatan ini adalah kajian semula berterusan pelan dan bahan-bahan kajian.

mesej

Mencapai kecemerlangan dalam tahap graduan Jabatan Kejuruteraan Komputer dan menyediakan mereka dengan kemahiran saintifik dan praktikal yang seiring dengan perkembangan teknologi dan keperluan pasaran buruh tempatan dan serantau.

objektif

  • Pembangunan kebolehan pelajar dan membangunkan kemahiran mereka akan dilengkapi dengan pengetahuan dan etika profesional dalam pengkhususan kejuruteraan komputer untuk memenuhi keperluan pasaran tempatan dan serantau.
  • Menyediakan persekitaran akademik yang maju setimpal dengan akreditasi dan kualiti keperluan untuk mendapatkan arahan output dikehendaki.
  • Memperoleh pengetahuan dan kepakaran kejuruteraan melalui mengaktifkan kerjasama dan penglibatan dengan sama di universiti Jordan dan jabatan serantau.
  • Meningkatkan keupayaan saintifik dan praktikal daripada ahli-ahli fakulti melalui pendidikan lanjutan, kursus, bengkel dan persidangan di peringkat tempatan dan serantau.
  • Merangsang aktiviti penyelidikan saintifik untuk ahli fakulti.
  • Berkomunikasi dengan masyarakat tempatan dan institusi dan untuk memberikan perkhidmatan dan aktiviti dalam bidang kejuruteraan komputer.
  • Meningkatkan tahap perkhidmatan yang disediakan oleh pihak universiti.
This school offers programs in:
  • English
  • Bahasa Arab


Tarikh Akhir Kemaskini March 14, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Jordan - Amman, Amman Governorate
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Jordan - Amman, Amman Governorate
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat