Program Sarjana Muda Seni Halus di Akademi Seni Malmö menyediakan persediaan untuk kerjaya antarabangsa. Kami mengambil kerja artistik anda sendiri sebagai titik permulaan dalam mengajar mata pelajaran teoretikal dan praktikal.

Program Sarjana Muda tiga tahun ini terdiri daripada kerja individu di studio anda sendiri, tutor individu dari profesor dan staf pengajar yang lain, dan kursus waktu di bidang utama teknik artistik, penciptaan seni dan teori seni. Profesor kami yang aktif di peringkat antarabangsa bekerja dalam pelbagai bidang seni yang berbeza. Ini membawa kepada interaksi penting di Akademi Seni Malmö dan juga memberikan anda peluang untuk memilih kursus yang mencerminkan niat artistik anda.

Program ini bermula dengan satu set kursus asas wajib yang berurusan dengan teknik artistik yang berbeza dan perkembangan peranan artis selama lebih dari 200 tahun. Selepas ini, pelajar memilih dari pelbagai kursus dalam teori, teknik dan penciptaan seni. Kursus-kursus ini dibentangkan pada minggu pertama setiap semester. Kursus-kursus yang ditawarkan bervariasi dari tahun ke tahun bergantung kepada minat para pelajar dan aktiviti seni semasa para pengajar.

Pelajar yang berjaya mencapai 180 kredit melalui latihan studio mereka sendiri dan penyiapan kursus dianugerahkan Ijazah Sarjana Muda Seni Halus. Pelajar juga mesti mengambil bahagian dalam pameran kumpulan di galeri Akademi Seni Malmö dan telah menulis teks yang lebih pendek berdasarkan kedudukan artistik mereka sendiri. Profesor di Akademi Seni Malmö bertindak sebagai pemeriksa untuk pelajar sarjana dan pemeriksa luar sentiasa diundang untuk mengambil bahagian dalam penilaian.

Ijazah Sarjana Muda Seni Halus dari Akademi Seni Malmö melayakkan anda memohon program Master of Fine Arts dua tahun yang kami tawarkan, atau untuk program Sarjana di institusi lain.

Modul program

Tahun pertama, semester musim gugur: Kursus pengantar dalam teori seni, menulis tentang karya seni sendiri, pengeditan video, teknik fotografi dan skrip.

Tahun pertama , semester musim semi: Pelajar memilih dari beberapa kursus elektif mengenai topik seperti teknik seni, tafsiran artistik, sejarah seni, teori seni dan bidang yang berkaitan. Semua kerja artistik diawasi dengan cara dialog dengan guru / tutor yang disediakan oleh sekolah.

Kedua dan Ketiga, semester musim luruh: Pelajar memilih secara bebas daripada beberapa kursus elektif mengenai topik seperti teknik seni, tafsiran artistik, sejarah seni, sejarah filem, teori seni dan bidang yang berkaitan. Beberapa kursus yang ditetapkan juga ditawarkan untuk tujuan mempersiapkan projek ijazah.

Tahun Ketiga: Semester musim bunga dikhaskan untuk projek ijazah (30 kredit), dibentangkan dalam pameran kumpulan. Satu bahagian projek adalah teks bertulis di mana pelajar memberikan akaun kerja artistik mereka berhubung dengan pemahaman tentang konteks seni di mana mereka bekerja (dengan penekanan pada yang terakhir). Semasa musim bunga, terdapat perbincangan yang kerap dengan guru dan kurator yang dijemput untuk apa yang dimaksudkan untuk mengambil bahagian dalam pameran kumpulan, jenis konteks yang sedang dibuat, jenis pilihan yang dibuat dan peranan artis individu. Ini dilakukan dalam satu siri seminar selama dua hari yang diadakan setiap minggu. Semasa semester musim bunga, pelajar mempunyai akses kepada guru dalaman di Akademi, serta tutor luar. Profesor di Akademi Seni Malmö berkhidmat sebagai pemeriksa untuk ijazah Sarjana Muda, dengan berunding dengan pakar luar.

Prospek kerjaya

Apabila program selesai, pelajar akan memperoleh pengetahuan dan kemahiran praktikal dan teori yang diperlukan untuk kerja bebas dalam pelbagai peranan profesional. Lebih-lebih lagi, para pelajar akan memperoleh pengetahuan asas keusahawanan untuk bekerja secara profesional dalam suasana budaya yang sentiasa berubah, dan kemahiran yang diperlukan untuk melanjutkan pengajian secara lanjut dalam bidang seni rupa.

Ketahui lebih lanjut mengenai program ini di laman web Akademi Seni Malmö: http://www.khm.lu.se/en/studies/programme/bachelor-of-fine-art-180-credits

Mengenai Akademi Seni Malmö

Akademi Seni Malmö menawarkan pendidikan moden dalam Seni Halus: Pendidikan di Akademi tidak dibahagikan kepada bentuk-bentuk seni yang berasingan dan Akademi mempunyai pertukaran yang meriah dengan komuniti seni antarabangsa, dengan banyak pelawat antarabangsa dan pensyarah tamu. Akademi ini menawarkan pelbagai kursus dalam teori seni, teknik dan tafsiran dan membolehkan anda untuk mengambil bahagian dalam pelbagai jenis projek interdisipliner.

Akademi Seni Malmö baru-baru ini berpindah ke premis baru yang mempunyai bengkel yang lengkap untuk kayu, logam, plaster, plastik, tanah liat, media konkrit dan kanta berasaskan; filem, fotografi digital dan analog video, pemprosesan imej digital, percetakan dan animasi 3D. Premis ini menawarkan studio projek besar serta studio swasta untuk para pelajar, perpustakaan dan kuliah serta bilik belajar.

Ketahui lebih lanjut mengenai Akademi Seni Malmö di www.khm.lu.se/en/

Mengapa Lund University ?

Lund University ditubuhkan pada tahun 1666 dan merupakan salah satu universiti tertua, universiti terluas dan terbaik di utara Eropah. Universiti ini berada di antara 100 universiti terkemuka dunia di QS World University Rankings 2019 dan merupakan pilihan # 1 untuk pelajar antarabangsa yang datang ke Sweden - salah satu negara yang paling inovatif, mampan dan demokratik di dunia.

Sekiranya anda ingin membina rangkaian antarabangsa anda dalam suasana bilik darjah global, Lund University adalah pilihan yang hebat. Mengalami cara pembelajaran yang berbeza di sebuah negara sebagai salah satu yang terbaik di dunia dalam menyediakan pendidikan tinggi. Kerja kumpulan dan hubungan guru-pelajar yang tidak formal memudahkan pembelajaran mendalam.

Universiti ini terletak di Lund, sebuah bandar universiti yang menarik dan padat di selatan Sweden, hanya 35 minit dari Lapangan Terbang Copenhagen di Denmark. Bandar ini terkenal dengan kehidupan pelajarnya yang cergas dan juga rumah bagi banyak kemudahan penyelidikan terkemuka di dunia dan syarikat-syarikat antarabangsa.

Ketahui lebih lanjut mengenai Lund University di www.lunduniversity.lu.se

Program diajar dalam:
English
Lund University

Lihat 7 lagi program yang ditawarkan oleh Lund University »

Tarikh Akhir Kemaskini June 2, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
Contact school
Deadline
Contact school
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
End Date
Contact school
Tarikh tutup permohonan
Contact school

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Contact school
End Date
Contact school