BFA dalam Seni Halus

Umum

Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan program

Program Bachelor of Fine Arts di Malmö Art Academy menyediakan persiapan untuk kerjaya antarabangsa. Kami menjadikan karya seni anda sendiri sebagai titik permulaan dalam mengajar mata pelajaran teori dan praktikal.

Program Sarjana Muda selama tiga tahun terdiri daripada kerja individu di studio anda sendiri, tunjuk ajar individu dari profesor dan tenaga pengajar lain, dan kursus jadual waktu dalam bidang utama teknik seni, penciptaan artistik dan teori seni. Profesor kami yang aktif di peringkat antarabangsa bekerja dalam pelbagai bidang seni yang berbeza. Ini membawa kepada interaksi penting di Akademi Seni Malmö dan juga memberi anda peluang untuk memilih kursus yang mencerminkan niat seni anda.

Program ini dimulakan dengan satu set kursus asas wajib yang berurusan terutamanya dengan teknik seni yang berbeza dan pengembangan peranan artis selama 200 tahun. Selepas ini, pelajar memilih dari pelbagai kursus dalam teori, teknik dan penciptaan seni. Kursus disampaikan pada minggu pertama setiap semester. Kursus yang ditawarkan berbeza dari tahun ke tahun bergantung pada minat pelajar dan aktiviti seni semasa tenaga pengajar.

Pelajar yang berjaya memperoleh 180 kredit melalui latihan studio mereka sendiri dan menyelesaikan kursus dianugerahkan Sarjana Muda Seni Halus. Pelajar juga mesti menyertai pameran berkumpulan di galeri Malmö Art Academy dan menulis teks yang lebih pendek berdasarkan kedudukan seni mereka sendiri. Profesor di Malmö Art Academy bertindak sebagai pemeriksa bagi pelajar sarjana dan pemeriksa luar selalu dijemput untuk mengambil bahagian dalam penilaian.

Ijazah Sarjana Muda Seni Halus dari Akademi Seni Malmö melayakkan anda memohon program Master of Fine Arts dua tahun yang kami tawarkan, atau untuk program Sarjana di institusi lain.

Struktur program

Tahun Pertama, semester Musim Luruh:

Kursus pengenalan dalam teori seni, menulis tentang karya seni seseorang, penyuntingan video, teknik fotografi dan ukiran.

Tahun Pertama, semester musim bunga:

Pelajar memilih dari beberapa kursus elektif mengenai topik seperti teknik artistik, tafsiran artistik, sejarah seni, teori seni dan bidang yang berkaitan. Semua karya seni diselia melalui dialog dengan guru / tutor yang disediakan oleh sekolah.

Tahun Kedua dan Tahun Ketiga, semester Musim Luruh:

Pelajar memilih secara bebas dari sebilangan kursus elektif mengenai topik seperti teknik seni, tafsiran seni, sejarah seni, sejarah filem, teori seni dan bidang yang berkaitan. Sejumlah kursus yang ditetapkan juga ditawarkan untuk tujuan mempersiapkan projek ijazah.

Tahun ketiga:

Semester musim bunga dikhaskan untuk projek ijazah (30 kredit), yang dipersembahkan dalam pameran berkumpulan. Salah satu bahagian projek adalah teks bertulis di mana pelajar memberikan catatan karya seni mereka berkaitan dengan pemahaman tentang konteks seni di mana mereka bekerja (dengan penekanan pada yang terakhir). Semasa musim bunga, terdapat perbincangan berkala dengan guru dan kurator jemputan mengenai apa yang dimaksudkan untuk berpartisipasi dalam pameran berkumpulan, jenis konteks apa yang dibuat, jenis pilihan apa yang dibuat dan peranan individu artis. Ini dilakukan dalam satu siri seminar dua hari yang diadakan setiap minggu. Semasa semester musim bunga, pelajar mempunyai akses kepada guru dalaman di Akademi, dan juga tutor luar. Profesor di Malmö Art Academy berfungsi sebagai pemeriksa untuk ijazah Sarjana Muda, dengan berunding dengan pakar luar.

Prospek kerjaya

Apabila program selesai, pelajar akan memperoleh pengetahuan dan kemahiran praktikal dan teori yang diperlukan untuk kerja bebas dalam pelbagai peranan profesional. Lebih-lebih lagi, para pelajar akan memperoleh pengetahuan asas keusahawanan untuk bekerja secara profesional dalam suasana budaya yang sentiasa berubah, dan kemahiran yang diperlukan untuk melanjutkan pengajian secara lanjut dalam bidang seni rupa.

143055_button_more-information-about-study-opportunities-at-our-school.png

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Baca lebih lanjut

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Baca Ringkas
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Lagi Kurang
Lihat laman web pusat pengajian